Lekmaraton på sommarland!

Shit vilken dag vi har haft!! Sjukt rolig, varm, blöt, kall, arg, glad och allt däremellan. Egentligen skulle vi börjat dagen på Kattegattcentret och avslutat på Djurs Sommerland men eftersom det skulle bli värsta skitvädret på eftermiddagen och vi har de smartaste guiderna någonsin så hade de flyttat om hela schemat och fixat så att Djurs sommerland öppnade tidigare för vår skull.

Helt sjukt bra! Där fick de 5 brödrostar av 5 möjliga direkt!

Så nu hade vi hela parken för oss själva första halvtimmen. Skitcoolt! Idag var det bästaste Katja som hade hand om oss:

Våra guider är verkligen helt underbara!! De ser till att vi har allt vi behöver hela tiden och att vi inte missar någon information. Inte ens jag…

Vi började som sagt på Djurs Sommerland. Först blev det Skattöen, en urhäftig vattenbergochdalbana. Europas största!

Den var helskön verkligen! Jag åkte en gång och Babbelpellen åkte två gånger (han skymtar näst längst bak till vänster med blå luva). 

Manolis undrade om mitt kiss runnit ut under färden…

Men jag är ju van vid att vara blöt i baken så det var ingen fara.

Sedan körde jag och Babbelpellen på ordentligt och testade den helt überhäftiga ”Piraten”.

Vid krysset någonstans ligger min mage, jag förlorade den där och har inte hittat den än.

SHIT POMFRITT vad jag skrek. Men den var helt underbar och vi åkte två gånger på raken tills jag höll på att pinka på mig på riktigt… Helsefyr vad fort det gick och magen åkte upp i halsen och lämnade inte in flyttansökan igen förrän vi var på väg hem.

Sen tog vi det lite lugnare och hittade Manolis favorit – Solguden. Vi åkte fyra gånger på raken och sedan åkte Manolis två gånger till…

Watch this video on YouTube.

 

Ni får gissa tre gånger om den där låten satte sig på hjärnan sedan… Gissat klart? Den satte sig JÄDRIGT HÅRT på hjärnan kan jag tala om. Jag går fortfarande och visslar på den. Suck.

Vi hittade en klätterboll som vi fastnade vid en bra stund.

Jag var för feg för att klättra hela vägen upp, jag lyckades fastna på halva vägen varje gång. Skit också! Loppan lyckades dra ner Babblis men han hämnades igen!

Watch this video on YouTube.

 

Studsmattor i all sin enkelhet är alltid kul…

Så jag passade på att ge en recension the ordinary way:

Watch this video on YouTube.

 

Det var ju helt omöjligt att hinna med att testa ALLT där inne för det är verkligen stort! Men något vi kände att vi bara måste testa var ”Jungle Safari” och det gjorde vi rätt i. Fy tusan vad mysigt det var att flyta fram på kanalen och se på alla fiffiga påhitt de hade byggt upp. Fast jag hade lust att simma igenom kanalen istället men det tyckte Loppan var en skitdålig idé. Tråkmåns!

Watch this video on YouTube.

 

Vet ni vad. Jag har käkat Ben and Jerrys för första gången i mitt liv. Det är ju helt vrålgott!!! Visste ni det? Det var Loppans fel, så nu kommer jag skylla henne för mitt nya beroende. För det lär det bli… Sweet Lord vilken god glass. Men den är ju svindyr hemma i Svedala så det blir nog ett kortvarigt beroende förhoppningsvis.

I butiken där vi köpte glass så hittade jag en kompis:

Helt plötsligt längtade jag lite hem till mina kossor…. Men det gick snabbt över!

Vi åkte en annan härlig vattentur också där vi blev totalt plaskvåta men det gjorde ingenting för det var helt underbart väder hela förmiddagen. Och jag är ju van som sagt…

Här hade jag lust att lämna Babbelpellen men jag visste inte om jag skulle få följa med Bloggbussen vidare om jag inte hade något barn med mig så jag vågade inte chansa.

Efter lite radiobilsåkning så var det dags att käka mat. Där dog jag en stund på en bänk när hjärnan inte ville vara med längre. Men jag sov en stund och sedan gick vi mot bussen.

Stackars Emma hade världens otur när hon hoppade in i souvenirbutiken på väg till bussen. Expediten tog emot hennes pengar men kunde sedan inte lämna tillbaka hennes växel och inte heller hennes pengar hon lämnat. Trots samtal till chefen och krångel så tog det jättelång tid och Emma och två tjejer som höll henne sällskap kom för sent till bussen.

Självklart så hade alla full förståelse för att det inte var deras fel och visade både ödmjukhet och förståelse när de kom tillbaka till bussen…

Det är ju det som vi ska lära våra barn så då ska vi ju själva föregå med gott exempel så klart. Vänlighet, ödmjukhet och omtanke. Det är väl det viktigaste som finns <3

Och den här resan är för våra barn i första hand. Att vi mammor får ha skitkul till på köpet är ju bara en bonus. För kul är det!! Helt sjukt kul och jag önskar att man kunde göra en sådan här resa oftare. Babbelpellen är i himmelriket.

Okej.

Jag också….

 

18 svar på ”Lekmaraton på sommarland!

 1. Stackars Bonden han behöver förstärkt hörselskydd när Babelpelle kommer hem !!! (å Bondmoran )
  <3 <3 <3 🙂

 2. Nästa gång är det nån annan som kommer sent till Bloggbussen på sin resa i Danmark.
  Har det blivit något winerbröd ännu??? Kan du uttalet från Solstollarna, tungan ner på magen för att visa din borttappade mage genom munhålan.
  Kram

  • Haha, vi äter verkligen HELA TIDEN men faktiskt inga wienerbröd än. Trots Solstollarna i färskt minne!

 3. Shit va avig jag blir! Allt låter skitkul 🙂 Å än är det inte slut, tack för att vi får vara med på eran roliga resa 🙂 Kram <3

  • 🙂 Det är verkligen underbart!!! Tack för att ni orkar läsa allt, jag är så rädd att ni ska tycka jag skriver för långt och lägger för många bilder men det är så mycket man vill visa! Kramis <3

 4. Kul att Gustav och Manolis har funnit varandra! Babblande kan också vara ett gemensamt intresse…Och du – försök stå ut med Loppan!

  • De har VERKLIGEN funnit varandra och har jättekul ihop 🙂 Fniss, jag ska försöka stå ut, det är ju bara en dag kvar nu – sedan lämnar jag över vårdnaden till dig 😉

 5. Vem har sagt att vi vuxna inte får leka? Dessutom är man barn så länge ens föräldrar lever. Det deklarerar jag varje år vid påsk, födelsedag och jul till min mamma. Påskgodis och paket är bara till barn anser nämligen hon…… 😉

 6. Vi som röstat på dej för denna resa unnar dej den JÄTTEMYCKET ! Du bjuder oss på så många skratt och nu är det din tur att bli yngre än 27 och ha roligt med Babbelpelle. Resan är NU så släpp säkerhetslinan och bara ös på. Ni kommer få ett minne för livet och Bonden får hem en ännu vildare fru.

  Själv var jag inte en dag över 15 (tills jag gick in i väggen) till mina tjejers förtret. Sen har de ställt upp för sin mamma och de kommer jag betala tillbaka med att inte vara en dag över 15 för mina barnbarn så länge jag orkar. Jag mins en gång på Liseberg då vi under drygt 1 timme närmare midnatt åkte FlumeRiden gång på gång alla 6 i samma stock och jag lovar ingen var torr när vi körde hem Jisses var kul det var och ingen visste hur många gånger vi åkte för det var ingen Kö. Kram

  • Tack snälla du!!! Vi har verkligen sjukt kul och jag är såååå tacksam för att ni röstade med mig! Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *