En dag vid havet

Ni vet ju hur tokiga jag och Babbelpellen är i fiskar och allt annat kul som lever i vattnet. Då kanske ni också fattar att vi var helt överlyckliga när vi fick tillbringa eftermiddagen på Kattegattcentret i Grenå. Vi trivdes som fisken i vattnet om man säger så…. (shit vad jag är fyndig! Jag är nog den fyndigaste människa jag känner tror jag).

Vi fick se när de matade hajarna och rockorna. Jag hade ju velat mata dem med Manolis som hämd för att han kallar mig för Bonntanten, Tutt-fett och allt annat konstigt. Men tyvärr fick man inte mata dem med barn. Jag vet inte varför. Kanske hajar är allergiska mot barn?

Sedan gick vi en liten rundtur där ungskrällena fick lära sig om och testa att hålla Dolksvansar. Helt sjukt coola djur!! De ser ut som en hjälm med svans. Jag vill ha en sådan! Fast våra triops som vi fortfarande inte lyckats kläcka är ju nästan likadana fast små.

De fick också mata torskarna, lära sig om krabbor och annat kul.

 Sedan hade vi fri tid och fick gå och titta i de fina akvarierna. Det finns en tunnel där man kan titta på de vackra hajarna, rockorna och de andra fiskarna. Sååå läckert! En av hajarna hade två fripassagerare som hängde på honom konstant. Jag undrar om han kör med taxameter eller fastpris?

Sedan hittade jag det häftigaste på hela Kattegattcentret!! Kommer ni ihåg när Babbelpellen upptäkte mina maskhål i näsan. Nu har jag hittat bovarna… Levande pormaskar:

Watch this video on YouTube.

Här kommer lite andra bilder från Kattegattcentret:

Ja! Det här är en fisk! En stenbit närmare bestämt…

 

OJ! Jag höll ju på att glömma sälarna… Vi hann inte se dem så länge men de är ju så sjukt söta med sina enorma ögon och söta näsor.

Efter Kattegattcentret fick vi en liten kort paus på hotellet och sedan skulle det bli en ”överraskningsmiddag” på kvällen. Vi skulle egentligen äta middag på stranden men det ösregnade och vrålblåste så det blev lite små ändringar.

Tanken var att vi skulle promenera ner till en liten Naturcenter Norddjurs strax nedanför hotellet. Men alla var inte lika barnsligt förtjusta i regnet tyvärr så bästaste Busschauffören startade upp bussen och körde oss de 100 metrarna till naturskolan nere vid stranden.

Där skulle vi fixa middagen själva. På sätt och vis. Det skulle grillas hamburgare över öppen eld och ungarna skulle göra upp elden. Med tändstål… Vi insåg snabbt att vi kommer få vara hungriga en stund till och gjorde vårt bästa för att heja på ungarna så de skulle få fyr på veden.

Jädrar i min lilla låda vad envetna de var! Jag är sjukt imponerad att de inte gav upp utan bara fortsatte och fortsatte. Jag hade gett upp direkt och bett någon hämta en tändare.

 Under tiden det fixades hamburgare så var det dags för dagens mest udda och enligt min och Babbelpellens mening, roligaste ”barnsligt kul” upplevelse. Vi var tre tappra mammor som gick med guiden och ungarna ner till havet och letade krabbor, maneter, snäckor och annat kul.

Jag och Babblis tog på våra snygga lisebergsregncapear men de hjälpte föga mot det regnet och blåsten som var nere vid havet… De blåste sönder i ett nafs.

Watch this video on YouTube.

När det var dags att gå tillbaka så ville (självklart) inte Babbelpellen gå med. Han var absolut inte klar! Sötnosen Zacharias och Babblis kärlek Alexandra var inte heller klara med äventyren vid havet så jag stannade kvar med dem en stund till. Vi letade söta små maneter och försökte febrilt att inte blåsa omkull i vattnet.

Totalt dyngblöta men sjukt nöjda och glada återvände vi till huset lagom till att hamburgarna var klara.

Manolis var helt förtvivlad för att mammorna ätit upp alla chipsen på bordet medan vi och ungarna varit vid havet. Vad han inte vet (så klart, eftersom han är både barn och man) är att det inte GÅR att ställa chipsskålar framför ett gäng mammor och tro att de ska spara till barnen! Vi är MAMMOR!!! Vi BEHÖVER fylla på våra reserver för att orka ta hand om ungskrällena!

Frusna och blöta men mätta i magen och sjukt nöjda med kvällen åkte vi tillbaka till hotellet för att hoppa i myskläderna (JA, jag hade med min onepiece, daaahhh), krypa ner under täckena och slänga på våra datorer och blogga häcken av oss.

Manolis, Babbelpellen och hans nyfunna kärlek Alexandra slängde sig i bubbelpoolen medan vi låg och bloggade. Att vila finns ju inte i deras värld trots allt vi får uppleva här på dagarna. Jag tycker att de borde stupa i säng på kvällarna men de orkar mer än vad man tror.

Jag är sjukt imponerad av ungarna måste jag säga. Inga sura miner, inget bråk, inget gnäll. De har bara varit hur glada, snälla och goa som helst. Alla 16!! Underbara ungar!! <3

22 svar på ”En dag vid havet

 1. Inga pormaskar måste vara prototypen till ”Hysteria”!
  Självklart du följde med till vattnet annars hade du visat din framgångar i köksregionen, Nu fick ni ätliga hamburgare.
  Såg att Loppan var duktig på fika bröd.
  Vi har alltid med Kolstål när vi gör brasa i naturen så kunde ni köpa nått (vi har flera efter vår Kirunatid)
  Tror bubbelbadet var skönare än Onepeice
  🙂

 2. Åh! Sälarna! <3 Jag älskar sälar mer än typ något annat utom min familj, jag önskar att jag kunde ha en säl hemma… men det blir väl lite svårt i en etta på nionde våningen 🙂 I Hunnebostrand, där mamma och pappa har fritidshus, har de granitsälar istället för såna där trafiksuggor. Jag gick förbi en med pappa häromdagen och tänkte att en SÅN vill jag ha hemma – sekunden efter frågade han om jag inte skulle skaffa mig en sådan 🙂

 3. Hmm ……
  Bloggtorka!!! Är någon trött för jag saknar dina inlägg Du ligger efter tidsplanen med 2 dgr’s inlägg som hände på en dag. Skärpning hur upplevde du tisdagen och hur var fladdermössen?? Ajaj… nått har hänt är det smugglingav Kackerlackor eller..
  Iallafall välkommen till Sverige men vill gärna höra om tisdag och onsdagen händelser. Har saknat dina underbart lagom långa inlägg med mycket bilder.
  Kram 🙂

  • Fniss, jag vet! På tisdag kväll var jag så trött så när jag gått igenom bilderna vid 23,30 så somnade jag så därför blev det inget inlägg. På onsdagen hade jag inget internet på hela dagen och vi var inte hemma förrän vid 20-tiden så därför dröjde det. Sorry!!
   Kram

 4. ojjj, ja läste porrmaskar…..ja ja, som d kan bli. Hoppas ni kom hem väl sen. Vi saknar er nästan ren 😉
  kram från tuttfett & feta läppar
  ”nu ska vi FARA hem”

 5. 16 ungar och alla skötte sig? Drogade ni dem? 😉
  Klart att mammorna kränger i sig alla chipsen – vad trodde de?! Haha!

  Ser att ni haft en toppenresa! Och det är du SÅ värd!!!

  Saknar dig tokiga du!

  • Haha, ja det skulle man kunna tro…. Men jag är sjukt impad!! Inget gnäll på hela resan!
   Jag önskar du vore med…

   Kramar i massor!!

 6. Pingback: Slutsummering Bloggbussen 2012 | Bondmorans Blogg

 7. Jag hade varit en sådan där tråkmåns till mamma som satt kvar inomhus och åt upp alla chipsen…. haha.

  Men jag antar att Babbelpellen blev glad att du följde med.

  Kramar

  • Fniss, det blev han verkligen! Han ÄLSKAR att vara vid havet. Eller han älskar naturen över huvudtaget och då spelar väder och vind ingen roll alls.
   Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *