Babbelpellen i Paradiset

Jag har inte gått och dött… Jag lever i allra högsta grad men jag har tyvärr inte haft något internet på hela dagen så jag har inte kunnat blogga något. Men NU är jag hemma så nu ska ni få höra om de två sista dagarna på Bloggbussen. Vi börjar med igår förmiddag.

Ni kanske trodde att Babbelpellen fått sitt lystmäte när det gäller djur eftersom vi varit på både Ree Park och på Kattegattmuseet men den här grabben får aldrig nog….

Dagens första aktivitet var nämligen Randers Regnskog. Ett superduperställe enligt Babblis. Jag hade kunnat släppa av honom där och åka hem och vila upp mig i två veckor innan jag åkte och hämtade honom igen och han skulle inte ens ha märkt att jag varit borta…

Randers Regnskog är ett tropiskt paradis verkligen. De har tre stora glaskupoler. En för Asien, en Afrika och en Sydamerika. Där inne finns det både lösa och inhängnade djur.

De hade även en stor basäng där de hade ett av de sötaste djur jag vet – SJÖKOR!

Erkänn att de är helt bedårande!!! (och lite lika mig just nu… vi äter nämligen precis hela tiden på den här resan och nu är jag närmare denna fantastiska sjöko i storlek än vad ni kan föreställa er…).

Självklart fanns där ormar också men eftersom vi har en egen orm hemma så trodde jag inte att Babbelpellen skulle vara så noga med att få hålla i boan som vår guide kom med men ack så jag bedrog mig! Denna boa var förvisso något längre och tjockare än vår fina Snape där hemma.

Kackerlackor och andra fina djur fanns där också men tyvär fick jag inga bra bilder på dem. Men här kommer lite bilder på några av de andra djuren som fanns där.

Några supersöta coolingar hängde i träden:

Det var fler som höll till i träden men som oftast inte hängde upp och ner.

Och några höll sig på marken:

Några hoppade omkring:

Och några flaxade omkring:

Jag har förresten en tävling till er!

Gissa bajset:

Den som först svarar rätt får en present hem på posten.

Nu ska jag SOVA!!!! (fast jag ska upp och ut till lagårn om 5 timmar, pust). Back to the real world igen liksom. Tusan också!!

Jag hade kunnat Bloggbussa några dagar till!! Kom igen Stena Line!! Ta oss tillbaka!! Jag saknar redan mina nyfunna vänner från Bloggbussen, jag saknar ALLA underbara ungarna, jag saknar våra underbara guider, jag saknar alla sjukt roliga aktiviteter, jag saknar Danmark (dock inte danskan som jag inte begriper ett ord av), och jag saknar Babbelpellen.

????

Var tusan är han då tänker ni. Ja vad tror ni? På sitt rum och spelar tv-spel så klart… Jag som trodde att han skulle stupa i säng direkt. Det hade jag då lust att göra!

Men NU ska jag sova, skriver mer i morgon.

Nattinatti!

(mest saknar jag förresten mina små mumintroll som jag bott med dessa dagarna, hur ska jag klara mig utan er?)

14 svar på ”Babbelpellen i Paradiset

 1. Skicka inget Fladdermusbajs hit för då blir nog tjejen en korvhund istället för slickefia. Eller en Vampyrhund???
  Skönt att höra ifrån dej och veta att ni blev utsläppta.
  Hur många djur fick ni hem förutom det som kräla i bajset, hahaa… 🙂

  • Fniss, helt rätt! Det var fladdermusbajs… Jag lovar att inte skicka det till dig men om du mailar mig din adress så ska jag skicka en liten present 🙂

  • Såg att Sjökor gillar att bli kliade bakom huvudet att inte Babelpelle försökte med det?!?
   Förresten har datorer slagit ut Legoland där var vi med Tjejligan med nån var för gammal på vissa saker och nån för ung för annat. Det är nackdelen med barnen för tätt.
   Skönt med en unge som inte är rädd för kryp som din Babbelpelle. Mins att Piggöga skulle ta med en spindel till biologin och jag hitta ett bra exemplar vi stoppa i burk med pappäse utanpå. Innan läraren kom börja en kille skryta om vilken värsting han hade och ville se Piggögas exemplar. Hon blev ganska ensam alla sprang för jag hade hittat en stor Hoppspindel . Sen träder Studierektorn in och meddelar att läraren är sjuk och hon tar över lektionen. Undrar vad de skulle göra samtidigt som hon tar upp dotterns burk och gallskriker i nästa stund. Gissa om alla elever myste då och dagen efter var det 13 hoppspindelsungar i burken som blev kvar i skolan. 🙂

  • Nepp, fel! Åh vilken härlig film <3 Så vackra de är!
   Kolmorden har jag aldrig varit på.... Kanske dags att boka ett besök dit?

 2. o NU e oxå vi hemma, (äntligen?)…
  Tack nu vet ja att dom hette sjökor, dom va förresten alldeles FANTASTISKA! Nästan resans höjdpunkt, sååååå söta! Ja känner mig oxå lite så nu, ti storleken, så några ”små” mumintroll går d int att tala om ifall d gäller oss.
  Sonen ligger stilla o tyst på sin säng, undrar om han e död? Vi e trötta (alla utom Ponde som verkar ha sparat en hel massa energi tills vi sku komma hem…) men visst sku man gärna hoppa på bloggbussen igen.
  D va helt super, o ja e SÅ glad att vi lärde känna er, plutt-pruttar!

  • Men eller hur! Jag har drömt om dem i natt… haha. Att jag simmade i havet bland massa sjökor och jag kunde hålla andan hur länge som helst 🙂
   Säg bara till när ni har möjlighet att hälsa på eller om du vill skicka ner Manolis. Vi är alltid på plats så det funkar när som helst!
   Kramar i massor!!!

  • Helt rätt som sagt, men lite för sent. Bättre lycka nästa gång. Jag kommer säkert bli bajsad på igen…. haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *