Kalla grottor och varma pooler

Idag var nog lite av kontrasternas dag på bästaste Bloggbussen tror jag. Jag har ju delat upp dagen på två inlägg, det jag skrev i går om Randers Regnskog och idag fortsätter jag med Thingbaek Kalkminer och badhotellet The Reef.

Efter regnskogen åkte vi mot Fredrikshamn och badhotellet. På vägen gjorde vi ett stopp på Thingbaek Kalkminer där vi först fick en tur ner i kalkgrottorna som numera är ett museum. Det var helt sjukt coolt (och kallt…. 8 grader) att gå där nere i grottorna och Babblis kunde inte sluta gå och förundras trots att han bara hade shorts och t-shirt och borde sprungit upp igen snabbare än benen bar honom.

Jag fick tyvärr inga bra bilder där nere då jag inte ville använda blixt så det blev suddigt värre. Sorry!!!

Efter turen i grottorna så gick vi upp i solen och värmde oss. Med glass… Mums mums!!

Sedan bar det av mot Bloggbussens sista anhalt och det var badhotellet The Reef i Fredrikshamn. Vilket ställe!!! När valet stod mellan att springa ut på stan och shoppa, sätta sig i baren och dricka vin och blogga eller att bada med barnen så var valet enkelt trots att jag inte brukar bada i badhus då jag inte tål kloret så bra.

Jag och Babblis badade och plaskade allt vad vi orkade och jag hade även några av de andra barnen med mig. Jag, Babbelpellen och söta Wilma åkte en helkul vattenrutschkana säkert 500 gånger. Eller okej… 10 gånger kanske men det kändes som 500… Men den var helt sjukt kul! Jag satt i en stooor badring med ungarna (en i taget) i knät och så rutschade vi ner i full fart.

Vi bubblade bubbelpool, simmade ut utomhus och åkte runt runt runt i strömmen, ungarna pepprade mig med stora vattenpistoler och vi badade i regnet och åskan som kom med jämna mellanrum inne i det karibiska vattenlandskapet.

Tror ni ungarna var i extas eller??? Barnsligt kul är ju mottot på denna resan och det får jag ju verkligen hålla med om! Jag vet inte hur många kallsupar jag fick under badet bara för att jag skrattade så mycket (och blev dränkt av onda små barn). Men det var det värt!

Jag tror att många av de små skruttungarna tyckte att detta var höjdpunkten på resan! Vilket ställe!!! Vi hade nog gärna stannat några dagar till allihop! Både mammor och barn!

På kvällen bjöds det på Karibisk buffe och MÄNGDER med glass! Som om vi inte ätit tillräckligt med glass denna resan… pust. Men det är ju så sjukt gott. Mjukglass i mängder där man bara kunde ta en stor tallrik och själv hälla på precis så mycket glass, strössel, chokladsås, honung eller vad man nu ville ha.

Både mammor och barn var lika glada åt det tror jag. YUMMIE!!!!

En pirat kom och tog med ungarna på äventyr. Han tyckte att söta Alexandra skulle ge dödskallen en kyss men hon tyckte inte alls att det var en bra ide…

En megastor Fanta var mycket bättre!

Helt sjukt trötta men så underbart nöjda med dagen kravlade vi oss äntligen i säng.

Vilken dag!!!

I morgon far vi hem. Men vi vill inte alls. Vi vill vara kvar och njuta och ha rolig ännu längre. Det här är verkligen en drömresa för mig och Babbelpellen. All den tid vi äntligen fått spendera tillsammans utan massa måsten. Vi har inte behövt tänka på något annat än att bara ha kul ihop.

Jag saknar det redan!!

 

 

8 svar på ”Kalla grottor och varma pooler

 1. Helt rätt att skicka Er två på denna resa som ni har utnyttjat till fullo. Sjukt mycket äventyrsställe de har som jag inte visste om Danmark.
  Å precis som du hade jag älskat detta kanske inte alla mina tjejer men kanske Gubben. Undrar om man skulle kunna få med sej barnbarnen för lillkillen har iallafall släppt rädslan för hund tack vare min tjej. Vi har däremot varit på Kolmården och Borås Djurpark med vår tjejliga när de var yngre.

  Vilken ålder var lagom för de olika äventyren???

  Kan tro att Babbelpelle verkligen njuttit av sin början av sommarlovet. Om han är på rymmen nån gång från datorn sök i Danmark!!! 🙂
  Kram

  • Det finns verkligen mycket att hitta på. Jag kommer att skriva en recension på de olika ställena i morgon och då även skriva åldrar. Kramis

 2. Hade jag fått välja mellan kalla grottor och varma pooler så hade valet varit enkelt!

  Jag har inte varit på badhotellet men min syster och hennes knoddar har varit där och tyckte det var toppen! Kanske man ska ta sig en tur dit. Bada är ju inte fel 😉 Har de goda drinkar också?

  Eller du är väl fel person att fråga antar jag… hahaha

  • Du ska VERKLIGEN åka dit!! Det är heeeelt underbart! Haha, drinkarna har jag ingen aning om, jag är ju en sådan där tråkmåns som inte dricker. Förutom cocacola då förstås… och det hade de säkert… haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *