En Bondmoras bekännelser, del 8

Sådär, nu var det dags igen! Fast det var ett tag sedan nu… Men tre nya bekännelser kommer här. Har ni missat mina tidigare bekännelser hittar ni dem allihop HÄR.

Nr 1.
Redan när jag var liten var jag fantastisk på många sätt. Jag var till exempel en eminent frisör redan då… Jag var väl runt 8 år när jag klippte luggen på mig själv första gången. Det blev sjukt snyggt! Jag var jätteglad som ni ser på bilden…

Nr 2.
Jag började rida innan jag ens kunde gå och hästar var en stor del av mitt liv.

När vi var på Mallorca när jag var ca 11-12 år så fanns det ett stall inte långt från vårt hotell. Självklart var jag en stadig besökare där under semestern! De frågade om jag ville följa med ut på långritt och det är klart att jag ville! De visade mig hästarna och frågade hur rutinerad jag var. Självklart svarade jag att jag var elitryttare och att jag ville ha Jasmine, det tuffaste och hetaste stoet i stallet….. Jag visste redan då att jag var bäst på allt!

Det var ju tur att mina stackars föräldrar inte visste om varken vad jag svarat dem eller vilken häst jag valt…. Men de mötte upp oss när vi var på hemväg och lyckades tillslut få en bild på mig och hästen när vi var tillräckligt stilla för att inte bara bli en suddig fläck.

I sandaler och utan hjälm hade jag haft den vildaste ritt jag någonsin varit med om. Jasmine gick mestadels på bakbenen eller hoppade fram på tvären under hela turen. Att galoppera på sidan var hon expert på och när jag släppte henne vid ett tillfälle så gick det så sjukt fort att tårarna sprutade ur ögonen och hårfästet åkte bak en decimeter.

Hon var mer vild än tam och verkade inte kunna varken tygeltag eller skänklar. Totalt sjövild!!

Hade jag varit min unge hade jag gett mig utegångsförbud i 3 år efter det där.

Nr 3: Det var den bästa ridtur jag någonsin haft!!

 

Dagens Tips:
Nu har även LEKMER startat sin sommarrea med upp till 80% rabatt!!! Klickar du HÄR så kommer du direkt till rean. Babbelpellen fyller år i augusti så jag tänkte passa på att fynda lite. Sånt HÄR är perfekt till honom om man inte ska köpa dataspel så klart.

6 svar på ”En Bondmoras bekännelser, del 8

 1. Jag började själv att rida när jag var fyra år. Föräldrarna var kompis med de som hade ridskolan och då gjorde det väl inget att jag var typ hälften så gammal som de andra kidsen. Hur som när jag var tolv var jag så bra så jog hamnade med ”tanterna” och vi skulle hoppa hinder. Jag hade hoppat men då kanske 50 cm hinder men nu var det 1,20-1,50 som gällde. Självklart lyckades jag få värsta ästen, Mustang, som till vardags var med i hästhoppningstävlingarna i Scandinavium. Inte vågade jag väl säga så mycket heller då vi hade ledaren from hell denna dag. Jag tog satts och tryckte hälarna i hästkrällets sida oxh nog hoppa han men jag flög av ochpå nått sätt fick jag bakhoven i hjälmen som jag, tack och lov, tvärt emot dig hade på mig. När jag kvickna till och man tror man skall mötas av en tröstande framn som undrar om jag lever så möts jag i stället av en utsk.llning som hette duga.

  Kan tillägga att det var sista gången på en hästrygg, eller nu ljög jag, för jag har visst töltat på nån möhippa efter detta. Men sista gången på stor hästrygg iaf. Kan oxå berätta att jag satt och höll tummarna för att Mustang skulle riva varenda hinder i Scandinavium när jag såg hästskrällwt på TV.

  • Haha, ja det förstår jag!! Gjorde han det? Jag hade hoppats att ledarskrället skulle flyga av med buller och bång istället…. Men det finns många sådana tyvärr!
   Jag rider inte heller längre och kommer nog aldrig börja igen heller, jag har inget sug efter det alls! Jag är så nöjd med mina kossor <3 🙂

 2. Dum fråga kanske, men kan man inte rida på en kossa? Eller det kanske blir rodeo av det hela då? Fast det skulle nog jag vilja göra iaf, alltså rida på en ko. Ett uppslag till nya inkomster kanske… Bondmorans kosserideri!

  • Haha kosserideri… Du e ju genial!!! Men det går att rida på kor. Jag vet en som red ett dressyrprogram på en ko 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *