Den sadistiske Bonden

Men hallå!!! Hur jäkla svårt kan det vara???? Nu har jag skällt på Bonden igen… Ni måste tro att jag skäller på honom jämt men det gör jag inte. Fast nu råkar det vara lite tätt mellan gångerna.

Men i ärlighetens namn, hur svårt är det att skriva upp på inköpslistan när något tar slut? Är det en för stor fysisk ansträngning? Är pennan för tung att hålla i? Är han analfabet och inte vågar säga det? Eller tycker han bara att det är helt hilarious när jag får dåndimpen för att något livsviktigt är slut?

Ikväll kom jag in vrålhungrig från lagårn men hann inte äta för jag var tvungen att hämta Babbelpellen hos en kompis och passa på att handla när jag ändå var i Växjö. Går omkring på Citygross helt utsvulten och dreglar över allt gott överallt men stålsätter mig och tänker att jag får vänta tills jag kommer hem!

Väl hemma slänger jag mig över maten och häller upp en tallrik kålpudding och potatis. MUMS! Öppnar kylskåpet och ska ta fram lingonsylten.

Letar och letar.

Letar ännu mer!!! Den kan ju inte vara slut, det stod ju inget på listan! Vänder mig till diskbänken och ser en tom lingonsyltburk.

?????

VEM tar slut på lingonsylt utan att skriva upp det? Jo en sadistisk Bonde med dödslängtan!

Kolla bara:

Ni fattar grejen eller? Man kan ju go bananas för mindre…

Så här sitter jag nu, skitsur, och bloggar och äter kålpudding utan lingonsylt.

Livet är tufft!

 

16 svar på ”Den sadistiske Bonden

 1. Men varför sitter du där och skriver när skogen är FULL av lingon? Nu vet jag ju inte hur det är i smålands djupa skogar men här i gbg trakten lyser det rött i skogen… Så skicka ut bonden med en burk så du kan få dina lingon nu bums. Går ju lixom inte att käka kålpudding utan lingon!

  • Men hallå… Om jag plockar lingon så måste det ju göras något med dem sedan antar jag. Man kan ju inte äta dem som de är. Och med mina skills i köket så tror jag inte att det är någon bra ide…

 2. Om bonden glömde det så är det ditt fel! Du jagar på honom för mycket :-). Så skäll inte på honom, ge honom en fot massage och en wirre :-). Kvinnans plats är i köket så det är ditt ansvar att sköta om allt inom mat! 🙂 *springer fort som f*n långt bort*
  Ps. Sorry för att jag inte har kommenterat, jag har kört lastbil lite hehe 🙂

  • Fotmassage?? I form av att köra över hans fötter med traktorn menar du? I så fall var det en strålande idé 😀
   Och du, SÅ fort kan du inte springa!!
   Jag vill också köra lastbil 🙁

 3. Som straff tycker jag att bonden ska ut och plocka en massa hoper lingon. Släng dem i en gryta, häll på vatten. Koka lite och häv i socker. Klart!
  För fasiken, du kan sköta besynnerliga mjölkmaskiner. Att koka en balja lingonsylt är ju skitlätt i jämförelse!

  Bryt av lingonris och piska honom med ikväll. Han kanske gillar det men då blir det lite extra krydda. (Eller det vet ju inte jag, lingonris är kanske standard hos er.)

  • Det tycker jag låter utmärkt, ut med Bonden och plocka lingon! Men du får komma hit och koka sylten…. Sådant vågar jag mig inte på 😉
   Lingonris kanske vi ska testa! Det blir ju lite ombyte mot den hemmagjorda taggtrådspiskan… 😉

 4. RÅRÖRDA LINGON (snabbt och gott)
  7 dl socker
  1 kg lingon
  Tillagning
  Rårörda lingon
  1. Rensa och skölj lingonen. Lägg dem i en bunke. 2. Tillsätt sockret, lite i taget. Rör
  sylten med en trägaffel eller slev tills sockret löst sig och bären blivit mosiga. 3. Häll upp sylten på väl rengjorda, kalla burkar. Sätt på lock. 4. Förvara sylten mörkt och svalt eller djupfrys den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *