Håll musen i rätt hand…

Vart är världen på väg egentligen? När jag var liten fick vi lära oss höger och vänster på ett enkelt sätt. Höger är den handen vi skriver med. Eller hur? Förutom att de stackars vänsterhänta… de fick lite problem. Eller vi som är dubbelhänta. Där varierade höger och vänster från gång till gång. Inte lätt alltid.

Kanske är därför man fortfarande är lite förvirrad från och till?

Men Babbelpellen är högerhänt. Inget snack om saken. Men jag märkte att det ”gamla goda sättet” inte riktigt funkade. Han var nämligen med mig i lagårn i går kväll. Jag bad honom gå ut och leta efter nya saltstenar på höger sida av portarna. Han kom strax tillbaka och hade inte hittat några. Och det där med höger var ju inte helt kristallklart…

-Men hallå, sa jag. Vilken hand skriver du med?

-Skriver med? Vad menar du? säger Babbelpellen och ser ut som om jag frågat honom om han tycker Shirley Temple är en söting.

-Okej, vi säger så här, vilken hand håller du musen i?

-Ah, jag fattar!! säger Babbelpellen och rusar i väg efter saltstenar som om han har eld i baken.

Det gäller bara att vara lite MODERN, eller hur? HÄNGA MED I SVÄNGARNA typ. Som jag. Liksom.

 

7 svar på ”Håll musen i rätt hand…

 1. Hej Charlotte!
  Känner egentligen inte dig, men jag var en flitig besökare på din hemsida med ponnyerna. Älskade att kolla på alla fina ponnyer som du tog hem och läsa om dem när de hittade nya ägare och så … Härliga att höra att du är på väg tillbaka igen och jag önskar dig stort Lycka till. Nu kommer att jag följa din blogg i stället 😉 Hittade hit via welshponny i fokus.
  Själv är jag en mycket sparsam bloggare – skriver lite då och då för min egen skull – och då handlar det mest om familjens hästar.
  Ha det bäst önskar Ulrika Z

  • Vad roligt att du hittade hit och kul att du är med från ”Östragårdstiden” 🙂 Jag ska titta in på din sida med! Kramar

 2. Måste bara säga att jag gillar kommentaren med musen… Penna? Vad e d för något?
  Hoppas allt e bra med er, hälsa alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.