Shit, vilken cirkus!!

Ibland har man en sjuhelsikes tur helt enkelt!!! Som idag.

Jag, Skräpfian och hennes (superointelligenta) kompis (som jag skrev om häromdagen här) höll på att kånka in massa prylar i förrådet. Innanför förrådet har jag mitt lilla zoo. Det är väggar dit in men inte ända upp för tillfället (håller på att bygga om där).

När vi kånkar och bär som bäst säger Skräpfian att

– Shit, det flög ut en fågel!!!

Det tog ett tag innan jag fattade att hon menade en av mina undulater. Jag trodde först det var en vild fågel som tagit sig in och sedan flög ut. Vi sprang in i djurens rum och kollade. Buren hade gått sönder vid matskålen och en av undulaterna var borta!!

Fick panik och kände bara att det är ju helt kört!! Finns ju inte en chans i världen att jag kan dels hitta henne och sedan dessutom få tag på henne då de inte är tama.

Men så kollar Skräpfian ut genom fönstret på baksidan och skriker att undulaten blir attackerad i luften av 4-5 skator!! När jag väl hittar vad hon tittar på så ser jag undulaten ligga på marken med skatorna hackandes på henne.

Jag rusar som en tok runt huset och igenom kohagen och skrämmer iväg skatorna. Mot alla odds flyger även undulaten iväg och jag tänkte att nu är det kört igen!

Men hon sätter sig i ett träd och jag fortsätter igenom kohagen och ut genom stänget och in i buskaget. Lyckas få tag på en gren som sitter i grenen som undulaten sitter på och sänker den försiktigt ner så jag kan nå henne. Hon är antagligen helt chockad för hon sitter kvar och jag får tag  på henne.

OCH JÄDRANS VAD HON BITER MIG!!!! Heeeela vägen tillbaka till huset och in i rummet så biter hon mig så jag håller på att tappa taget.

In med henne i buren igen och under tiden rymmer kaninen….

Hon går nämligen lös i rummet men jag har ju inte stängt dörren efter mig.

Pust!! Alla skriker att ”KANINEN RYMMER!!!” och jag springer efter henne. Hon blir så skraj av alla skrik att hon vänder och springer in igen. PUST!

Lagom till att alla djur är inne och vi har gått ut så märker vi att katten smitit IN (och där får han absolut inte vara då jag har både kanin, råttor, möss, fåglar osv därinne!!! )

PUST OCH STÅNK!!! Men nu är det lugnt, alla djur är inne och katten är ute. Och jag är helt slut….

Dagens Tips:
Jag vill bara passa på att tipsa om Sveriges äldsta djurbutik på webben! De säljer prylar till både hund och katt och har riktigt bra priser. Ta er en titt om ni har små fyrbeningar hemma!

 

7 svar på ”Shit, vilken cirkus!!

 1. TOPPEN att du fick tag i undulaten. Vilken flax du hade.
  Bra att kaninen och katten också kom dit de skulle vara.
  OJ nästan att du skulle köpt en lott.
  Härlig blogg. MVH Ozzy

  • Ja verkligen!!! Ja det kanske jag skulle gjort 🙂 Det hade ju inte suttit fel med en fet vinst måste jag säga 😀
   Man tackar! Hoppas du kommer tillbaka 🙂

 2. Pingback: Korvhundar och Kattkräk | Bondmorans Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *