Pooler, kulor, försäljare och korvsoppa

Kap Verde, Sal, Santa Maria. Dag 2 del 2

Efter en dag på stranden var det skönt att lägga sig vid poolen en stund. Babbelpellen passade på att snorkla lite i poolen, det var inte lika mycket läskiga vågor där. Fråga mig inte vad han förväntade sig att hitta… Vad kan man hitta för kul i en pool liksom? Ett par borttappade kulor (nej, inte SÅNA kulor, de sitter nog hårdare fast än så)? En död kackerlacka? En cykel?

Skräpfian var nog rädd för att drunkna för hon simmade med armringar idag… (jag säger ju att allt inte är som det ska med den ungen).

hotellpoolen hotell tropical resort residence kap verde sal santa maria

Efter poolen blev det lite nagelpimpning, jag har slarvat som tusan med naglarna det sista men nu blev det lite lack äntligen. Ingen avancerat, jag hade inte prylar med mig till det. Men lite rosa och lite glitter blev det:

nagellack naglar nail art kap verde sal santa maria

 

Medan jag lackade fick jag besök av våra små fåglar på balkongen. De är så sjukt söta!! Vi matar dem med bröd, cornflakes och allt möjligt mumsigt. Kolla bara vad fina de är!!

hotell tropical resort residence kap verde sal santa maria fåglar

Vi har inte råd att käka ute varje dag så vi begav oss in till Santa Maria för att shoppa lite mat. Vi visste att det fanns några små affärer och en större så vi letade efter den större. De små var lätta att hitta men där finns inte mycket att handla…

En av alla försäljare kom fram till oss och ville att vi skulle gå in och titta i hans butik men jag ursäktade mig med att vi var tvungna att hitta den ”stora” mataffären så vi kunde handla. Då fick vi helt plötsligt en privat guide som gick med oss hela vägen till affären (och tur var väl det för den hade vi aldrig hittat annars! ). Han satt utanför och väntade tills vi handlat klart och sedan visade han oss tillbaka igen – till sin affär…

butik samba kille kap verde sal santa maria

Men Samba var en kul kille, det kan man inte säga annat och jag var tacksam för hjälpen så vi gick in i pyttebutiken och kollade lite. Allt som fanns där inne hade han gjort själv, både tavlorna och alla figurer. I ett minimalt litet rum bakom butiken hade han lite verktyg och några träbitar som han visade oss.

Vi köpte en härlig tavla gjord av sand (på duk). Ett fint minne från Kap Verde!

tavla kap verde sand duk samba

Babblis köpte en liten sköldpadda i trä. Hade han fått bestämma själv hade han köpt varenda trädjur i hela butiken…

kap verde sal santa maria sköldpadda trä

Dagen efter när vi gick runt i Santa Maria hittade vi självklart precis likadana saker i var och varenda affär…. ”Made them all by my self” – My ass…. Men egentligen spelar det ingen roll vem som gjort dem. NÅGON har gjort dem och de är vackra och ett minne från Kap Verde så skit samma.

Vi funderade på att ta en taxi de 800 metrarna hem till hotellet, det kostar bara 30 pix. Men det slutade med att vi knatade hem i alla fall:

hotell tropical resort residence kap verde sal santa maria handlat matvaror

På kvällen visade jag mina fantastiska matlagningsskills och gjorde korvsoppa med nudlar. Otroligt avancerat! Men mätt blev man och efter soppan blev det UNO.

hotell tropical resort residence kap verde sal santa maria middag på balkongen

Sedan stupade vi i säng, trötta, solkyssta och nöjda med dagen. I morgon ska vi hyra bil och utforska Sal på egen hand!

Wohoo 😀

Dagens Tips:
Måste självklart bli att det finns massor med sista minuten resor till Kap Verde just nu!! Hade jag haft pengar hade jag åkt tillbaka bums, fy fasiken vad härligt. HÄR hittar ni lite sista minuten resor. Åker ni så vill jag se mängder med bilder!!! Jag längtar tillbaka….

10 svar på ”Pooler, kulor, försäljare och korvsoppa

 1. Ja, inte blev ditt utseende bättre av magväskan…. Eller, vänta! Den döljer ju magen… :).
  Och det är väl bara bra att Skräpis kör med säkerhet…. Tänk på vad som skulle kunna hända om hon inte gjorde det…. Det fanns ju en friare i närheten 🙂

  • Hahahaha, I KNOW!!! Men det är så sjukt praktiskt! Jag älskar den där väskan… Nästa gång ska du åka med mig och du ska ha en likadan!!!! <3

 2. Han visste hur han skulle lura er 😛 special price only for you my friend ;). Ser ut som att stackars babbelpelle tvingar i sig maten 😉

  • Haha, ja det säger de allihop! Special price, only for you my friend, only today, nice swedish people… 😉
   Han älskade den där maten ska jag säga! Han tvingade mig att köpa med mig korvar och soppbas hem… haha

 3. Vad innehöll de korvarna??? Mjau, voff eller ….

  Gubben var smart bytte till sej några figurer mot sina träskor!!! Förstår inte varför försäljare försökte lämna tillbaka hans Träskor storlek 47??? 😕 Fast det var i Gambia där har de också figurer från Taiwan!!! 😛

  • Haha, ingen aning och jag bryr mig inte om det heller. De var goda! 😉
   Fniss, ingen ville ha mina gamla uttrampade foppatofflor, undrar varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *