Kåkstäder, gömda stränder och liftare fick avsluta dagen!

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 3, del 3

Nu kommer vi till fortsättningen på vår bilskumpningsdag. När vi tröttnat på att snorkla runt i lagunen så åkte vi tillbaka till Espargos, men vi kom in en annan väg denna gången. Vi kom in genom de riktigt fattiga kvarteren och det var ingen vacker syn 🙁

kåkstad espargos sal kap verde fattigt område

 

MÄNGDER med små små plåtskjul packade inpå varandra. Missade att ta kort på det först, tog detta när vi var på väg ut ur kåkstaden så man ser inte så bra hur det såg ut.

Sedan kom vi in i staden igen och började leta efter den ”stora” mataffären. Eller hur…. Det FINNS ingen stor mataffär i Espargos. Det finns bara de små, likadana som i Santa Maria. Så efter massa runtfrågande, körning mot enkelriktat vilket resulterade i arga Kap Verdianer som stod mitt i gatan och viftade, pekade finger och avslutade med att skrattande skaka på huvudet åt mina försök att hitta en gata som INTE var enkelriktad, åtminstone inte åt mitt håll, så fick vi parkerat och hoppat in i en liten minimarket.

Även om affärerna inte var större här i Espargos så var det i alla fall mycket billigare här än i Santa Maria. Så vi köpte på oss lite ätbard och började vår skumpiga hemfärd. Fast man kan ju inte åka raka vägen… Det GÅR bara inte. Man måste ju utforska för tusan!

Vi åkte in på en av de obefintliga vägar (hm, det lät konstig, men ni fattar vad jag menar) som finns och körde mot solnedgången helt enkelt.

kap verde sal baia de joaquim strand solnedgång berg träd

Vi körde mot berget Monte Leão för jag hade för mig att jag såg något som liknade en strand åt det hållet när vi körde mot Espargos i förmiddags. Man får ju chansa lite.

Vi skumpade vidare och solen gick ner…

IMG_5111

Men ta mig tusan, vi hittade en strand!! Nu hade solen gått ner, vinden tog i som bara den och jädrar vad kallt det blev. Trots det så ville Skräpfian och Babbelpellen leka på stranden lite…

IMG_5117

En liten film får ni också, här hör ni hur blåsten har tagit i på riktigt. För en gång skull bestod inte marken av enbart sand och grus, här växte det faktiskt lite…. ja…. något.

Watch this video on YouTube.

Vi var vid stranden ca 10 minuter. När vi kom dit var det ljust och när vi körde vidare var det mörkt.

strand monte leao

 

När vi väl hittat ut på stora vägen igen och det var kolsvart, så hittade vi en sak till. En liftare. (Han skulle bara veta vilken tur han hade att jag inte körde över honom med tanke på att han var lika kolsvart som natten och jag inte såg honom förrän han var precis brevid bilen).

Eftersom Bonden inte var med i bilen så stannade vi självklart och plockade upp honom. Han förklarade vart han skulle och vi fattade ingenting så vi körde på. Som tur var så hojtade han till helt plötsligt och vi gjorde en tvärnit, här skulle han av! Då fattade han nog att vi inte fattade, om ni fattar.

Middag blev det på balkongen, pasta och köttfärssås. Myspys!

Vilken dag vi har haft! Heeeelt underbart verkligen! Natten och dagen som följde var inte lika underbar. För två av oss. Mer om det i nästa inlägg…

 

 

12 svar på ”Kåkstäder, gömda stränder och liftare fick avsluta dagen!

  1. När man har körkort måste man väl kunna känna till hur enkelriktad gata ser ut, visst ja Bondmoran bor ju på landet hon e inte van vid stora staden 😉

    • Åh, jag önskar att jag hade en bild!!! Det är en dubbelfilig gata som går rakt igenom staden. Finns ingen anledning att tro att den skulle vara enkelriktad. Och jag fattar inte varför heller!! Jag missade ingen skylt utan vi körde nerför gatan och vände sedan på en parkering och körde upp igen.

  2. Jim, exakt! Där hon bor så finns det väl inga korsningar ens… Och kossorna (dom fyrbenta) flyttar på sig när honhar snott traktorn, för vi vet ju att hon inte får köra för bonden…. 🙂

  3. MAN KAN JU INTE PLOCKA UPP NÅN SÅ!!! framförallt inte i ett främmande land!!! MORSAN!!! nu är det uppläxning när jag kommer nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *