Bränt barn, förlåt Bondmora, luktar illa…

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 4 del 2

Fy fabian!!! Jag har bränt mig på fötterna!!!

solbränd solbränna fötter solsveda röd

Hela fötterna och skenbenen är helt knallröda. Inte alls skönt! Det kliar och svider så jag tror jag blir tokig. Jag som tjatat som en galning på ungarna om hur viktigt det är att smörja in sig. Själv tänkte jag att ”jag smörjer mig när jag kommer till stranden sedan” – men då var jag så sandig om fötterna och nedre delen av benen så jag kunde inte smörja där. Så istället för att torka av sanden och smörja ändå så struntade jag i det.

Skitsmart!!! Verkligen…

Efter stranden hoppade vi in på Bailys och beställde in lunch. Vanish låg fortfarande hemma och spydde. Skräpis började också må dåligt igen när vi beställt in så det fick bli en doggybag till henne.

Babbelpellen chockade mig och åt upp både sin egen mat och hälften av min. Den afrikanska luften har helt klart gjort något med ungens aptit!! Jädrar i min låda vad han äter! Men ingen är gladare än jag – det blir ju semester från matjatet med.

babbelpellen pojke funderar

I kväll har vi bara softat på hotellrummet. Vanish har ju mått kass hela dagen och bara legat och spytt men i kväll var hon uppe en liten stund. Vi andra satt på balkongen och spelade UNO och sedan kokade vi burksoppa. Riktigt festmiddag med andra ord…

Vi har TV på rummet och det är faktiskt lite kul att kolla på Kap Verdes egna kanal. Ikväll kollade vi på musikvideos från Kap Verde. Här har ni en av dem (kass kvallisort så klart, har filmat på TV’n som dessutom har usel bildkvalitet…)

Watch this video on YouTube.

 

Jag ska se om jag kan leta rätt på lite äkta Kap Verdiansk musik till er istället. DET är underbart!!

 

8 svar på ”Bränt barn, förlåt Bondmora, luktar illa…

 1. Man lär sig så länge man lever, det blir man aldrig för gamal för. Ja man tjatar på ungarna, vad gör man själv
  känner igen mig, *fniss*
  Du var mig en rolig ”Bond-Brud- Mora !
  Det var mycket att läsa av och det var kul.
  Att resa gillar jag, nej ! ÄLSKAR ! Så intressant med andra kulturer och människor. Vi har aldrig varit på Kap Verde öarna, men talat om det, men jag avskyr
  blåst och det har jag hört andra resenärer varna för blåsiga öar. Så egentligen vad tyckte du ?!
  Må fint/ Eva

  • Haha, ja jag var så jäkla ”redig” och talade om hur viktigt det var och tjatade på dem… Tji fick jag liksom… 😉
   Och tack så mycket!! 🙂
   Om du avskyr blåst ska du INTE åka dit. Där blåser alltid. Men vi visste om det innan så det gjorde ingenting. Hade jag inte varit förberedd så hade jag blivit besviken på den ständiga blåsten.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *