En mulen dag dag dag….

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 5 del 1

Aj Aj Aj!!!! Fy fabian vad ont jag har i mina fötter och mina skenben… Jag brände mig helt sjukt i går när vi gick på stranden. Kroppen hade jag smörjt med 20 och 30 spf men benen hade jag glömt så jag smorde in dem på stranden, men jag var så sandig på nedre delen av benen och fötterna så det gick inte att smörja riktigt där.

De ser inte bättre ut idag än i går, snarare mer lila än röda.

solbränd solbränna ben röda fötter

Det gör så skruttans ont så jag vill helst inte gå alls, men man kan ju inte lägga sig och tycka synd om sig själv när man är här så det är bara att smörja sig, palta på sig kläder och ge sig ut igen.

Appropå fötter, Vanish är skitelak och retas med mig för att jag sitter roligt med mina fötter. Eller mina tår rättare sagt. Jag fattar inte vad hon menar. Jag sitter väl helt normalt! Hon tog till och med kort på de

fötter tår brända roligaMen hallå, så sitter man ju med tårna, eller så viker man ihop dem under foten. Det funkar också bra.

Idag var det lite mulet på förmiddagen så vi gick de 800 metrarna

kap verde sal santa maria vägen in till byn

in till Santa Maria och shoppade lite.

Det var det gamla vanliga:

”Where you from? Ah, Sweden! Hur mor duuu? Nice family. I have brother in Stockholm. You look my shop? Just look, come and see. I make special price, only for you. Nice people. Nice price only today, only for you, nice family.”

Eller hur… Varenda jäkel har en kusin, vän eller bror i Stockholm. Det måste vara fullknökat med Kap Verdianer i Stockholm vid det här laget…

Men jag köpte mig en mysig klänning ”Kap Verde style” och en helt übersöt gubbe som sitter och röker pipa.

20130215_142356

Fast just på denna bilden har han pipan i famnen… Men han ska sitta på en hylla under mina fina tavla som jag köpte häromdagen.

Halsband har vi samlat på oss hur många som helst eftersom varenda butiksägare hänger på oss halsband för att få oss att handla…

På hemvägen stannade vi till vid Bailys Bar som ligger strax brevid vårt hotell. God mat till bra priser och mycket att välja mellan. Helt perfekt. Vi åt tills vi magarna var som ballonger och vi vaggade tillbaka till hotellet. Jag klagade lite på min tjocka mage , men tröstade mig med att alla vi var lika tjocka om magarna just nu varpå Babbelpellen säger.

– Men mamma… I’m pregnant, you’re just fat!!

Hm, jag vet inte hur det där gick till men okej, visst….

Resten av eftemiddagen spenderade vi vid poolen. Vanish har en bikinispecial på den här resan, antingen flashar hon bopparna vid havet eller så kör hon varianten ”vända bikinin ut och in när man dyker”. Det är alltid lika spännande att se hur hon ser ut när hon kommer upp ur vattnet.

Det är rätt kul att se hur hon ligger när hon solar också för den delen…

solar halsen röker solstol bikini

Babbelpellen och Skräpfian lekte kurragömma på hotellområdet. Men eftersom Vanish var den som talade om när den som gömt sig var klar så vann Skräpis varje gång eftersom hon helt enkelt frågade Vanish var Babblis var. Och Vanish svarade så klart. Enkelt.

Det var inte kallt idag, bara lite mulet, men jag var frusen efter all solbränna så jag mös till det ordenligt med en av fleecefiltarna från hotellrummet. Hur megamysigt var inte det då!!

solstol mulet filt myser solar

När vi kom upp på hotellrummet igen så var jag fortfarande frusen så det blev myskläder. De andra tyckte att jag var skitful. Spelar roll liksom!

myskläder pyamas haremsbyxor fult

Är man så snygg som jag så passar man i allt!!

Jag passade på att lacka naglarna igen också. Vitt denna gången. Det kan man ha när man är så brun och tjusig som  jag är nu.

nagellack vitt glitter

När jag sitter där i godan ro så hör jag ett hjärtskärande rop på hjälp.

”Charlotte…..  Charlotte…. Hjälp, jag kommer inte ut”

Jag går runt och letar men hittar ingen. Men så hör jag ropen igen, från Vanish rum. Jag öppnar dörren men ingen är där.

”Släpp ut miiiiig….”

Var tror ni ungen är någonstans?

Jo, I GARDEROBEN….

instängd i garderob

Vad hon gjorde där inne och varför hon gått in fick jag aldrig någon riktig klarhet i.

Men vem vet, det kanske är skitkul att sitta ensam i en garderob. Jag har aldrig provat, men man vet ju aldrig.

När lugnet lagt sig så satte vi igång ”stora makovern”. Mer om det i nästa inlägg.

 

 

14 svar på ”En mulen dag dag dag….

  1. Ja så går det när du inte har Bonden med dig som kan smörja in dig överallt ;). Föresten jag skulle nog gömma mig ja med och du kom klädd sådär 😉

  2. Mäh, har du aldrig hört talas om skrubbleken? Man ska helst vara två, men det funkar nog om man är ensam också. Den ena (eller du själv) gömmer sig i garderoben och sedan ska man gissa vem som är kvar utanför…. Kolla med henne om det inte var det hon gjorde. 😉

  3. Jag är bara tacksam för att du inte la ut den bilden i lördag innan jag skulle på krogen (som du brukar göra), då hade det blivit att sitta hemma igen….
    Men vad har du kompenserat frk Super duktig med? För allt hon gjorde åt dig medan du spred en bacon doft på hotellet, för det luktar ju bacon när man steker fläsk…:-) *häller upp mer cola åt Jim o mig i gropen*

  4. Ingen rolig solbränna det där! Men nu vill jag se en bild på dig i din nya bikini som du köpte inför den där resan 🙂

    • Verkligen inte…. Och vet du vad, jag har gått igenom alla hundratals bilder vi tog och jag är inte med på en enda med vita bikinin på!!!! Bara första dagarna med den röda. Tusan också 🙁 Den vita var verkligen ursnygg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.