Surfande hundar och härliga vågor

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 6

Idag har vi haft en soft dag. Vi började med att ta alla påsarna med Babbelpellens avlagda kläder samt ett gäng block och pennor osv som vi tagit med oss hemifrån (som gav mig gråa hår då jag morgonen när vi skulle åka fick packa om alla väskor och ta större väskor då jag inte klarade vikten annars). Sedan knatade vi iväg in till Santa Maria och Children Centre Castelos do Sal.

Han som vi träffade där berättade att det finns många fattiga familjer här på Kap Verde och barnen är de som blir hårdast drabbade. Han rekommenderade oss att absolut inte ge pengar till barnen på gatan även om det känns lockande. De barn som får ihop pengar på gatan struntar i skolan. Det är bättre att ge till deras föräldrar eller till barncentret.

På centret serveras det två mål mat om dagen, ett till förmiddagsgruppen och ett till eftermiddagsgruppen. Många barn äter bara ris och fisk då det är billigast här på ön (om de får något alls…). Frukt, grönsaker och kött är mycket dyrt så på centret är det just det som de proppar i ungarna. De får också lära sig att sköta sin hygien. En pojke de har där är så gott som döv pga att han aldrig gjort rent sina öron. Tänderna är också ett problem och här får de lära sig att borsta tänderna varje dag. Även vardagshyfs hör till utbildningen, att knacka på dörren innan man går in osv.

Allt arbete som sker här är ideellt och alla är välkomna att hjälpa till genom att skänka pengar, kläder, pennor, block, hygienartiklar osv.

När vi lämnat av våra kassar så begav vi oss mot stranden. Det var lite molnigt idag så jag låg mest bara och softade. Vi fick återigen påhälsning av en närgången vovve. Vanish skulle vara snäll och ge honom lite vatten för hon tyckte att han såg törstig ut. Det var han inte alls…  Det var inte vattnet han ville ha utan våran flaska som han sprang iväg med och hade ruskigt kul med. Skithund!

kap verde sal santa maria strand sand hav hund

Sedan kom det en kvinna och ville fläta håret på tjejerna. Jag undrar varför hon inte frågade mig om jag ville ha flätor i håret? Jäkla diskriminering!!

Skräpfian avstod men Vanish ville ha lite flätor. Priset började på 2000 escudos (200kr) och slutade på 500 escudos (50 kr). Helt perfekt!

kap verde sal santa maria strand kvinna flätor flätade

kap verde sal santa maria strand kvinna flätor hår

Idag var det molnigt så jag var inte så orolig för att bränna mig mer, smörjde mig bara med SPF 15 ett par gånger.

Smart.

Verkligen.

solbränna bröst bränt solbränd kap verde

 

Jag undrar om luften här nere gör att man blir helt intelligensbefriad??? Det verkar så i alla fall… suck.

Det var helsköna vågor idag, inte för läskiga men tillräckligt för att dränka mig en gång och Vanish två gånger. Om ni inte hamnat under en våg någon gång så kan jag berätta att det känns som att åka tvättmaskin. Antar jag. Jag har inte provat på tvättmaskinsåkning men jag är helt säker på att det är så det känns. Jag ska fråga min enbenta tomte när jag kommer hem. Fast han har ju bara åkt tvättmaskin, aldrig hamnat under en våg. Antar jag. Hmmm…

Watch this video on YouTube.

 

Varje dag har det varit en grabb på stranden som åkt SUP (Stand Up Paddling). Ofta har han en hund med sig på brädan. Ser helt sjukt kul ut. Ibland står hunden upp och ibland sitter han bara där. Det skulle varit Korvhunden det…

IMG_5352

Watch this video on YouTube.

 

På hemväg från stranden gick vi återigen till Bailys och käkade. Jag kunde inte motstå efterrätt den här gången heller och beställde in helt underbara Crepes Suzette Kap Verde style. MUMS!!! Undra sa flundra om man behöver betala för övervikt på planet hem…

Sedan blev det balkongen och UNO som blivit en liten tradition här nere. Emma kollade på klockan och utbrast: – Åh, äntligen tio, då går jag och lägger mig.

– Öh, sa jag, jag har inte ställt om den, klockan är bara åtta….

Skräpis blev sjukt besviken, gick in och spelade lite spel med Babblis och sen gick hon och lade sig ändå. Vanish hade däckat redan klockan sju så nu var det bara jag och Babblis kvar som var vakna, han tjatade dock hål i skallen på mig att vi också skulle lägga oss så kl halv nio gick även jag och lade mig.

Hur ska det här gå när vi kommer hem? Kommer jag helt plötsligt att gå och lägga mig i tid på kvällarna eller kommer allt återgå till det normala? Bonden somnar i soffan vid halv nio och jag sitter uppe till klockan två?

Den som lever får se.

 

6 svar på ”Surfande hundar och härliga vågor

  1. Finns sådan bräda här i Sverige att prova på. Tar du bondens morgon mjölkning nu då så mölkar han på kvällarna o glöm mu inte att servera bonden frukost på sängen 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.