Sista dagen! Vill inte hem!!!

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 8 del 1

Idag var vår sista dag här i Santa Maria. Sorgligt men sant. Jag och Skräpfian vill inte alls åka hem, vi vill stanna kvar minst en vecka till! Vanish däremot längtar hem till sin Mister Klister och Babbelpellen längtar hem till sina dataspel.

Skitungar…

Jag och Skräpis har bestämt oss för att ta övertalningstekniken till nya höjder när det gäller att få Bonden att vilja flytta utomlands. Vi förstår inte varför han är så motsträvig, det finns ju kossor på massa härliga och varma platser på vår jord. Varför bo i Sverige om man inte måste liksom?

Skräpis tyckte att jag helt enkelt bara kunde säga ”du får inte ligga förrän vi flyttar utomlands” men det skulle inte hjälpa för det får han ju knappt göra ändå…

Nä, jag måste hitta en rejäl morot till honom om detta ska lyckas. En större morot än att få muffla lite oftare.

Men åter till Kap Verde, det var ju det jag skulle berätta om. Bussen skulle inte hämta oss på hotellet förrän kl 16.00 så vi hade hela långa dagen på oss att njuta. Bästa stället att göra det är ju så klart stranden!! På väg ner till stranden passade Skräpis och Vanish på att utöka sina afrikanska kunskaper:

Kap verde sal santa maria afrikanska bära på huvudetKap verde sal santa maria afrikanska bära på huvudet

Det var kanonväder även idag med strålande sol från en molnfri himmel och bara en lätt bris. Vi låg i böljan mesta delen av tiden och sandade ner oss på stranden resten av tiden.

kap verde sal santa maria strand hav sol vågor vatten sand 2 kap verde sal santa maria strand hav sol vågor vatten sand 1

Lite snorkling blev det också men jag gav upp när en enveten liten krabba bet sig fast i mitt öra och vägrade släppa taget. Eller jag tror att det var en krabba. När jag fick loss den så skulle jag titta på den men då bet den mig i fingret istället så jag slängde iväg den i rena förskräckelsen. Då simmade den på ytan mot mig igen så jag skvätte iväg den och simmade in. Vete tusan vad det var för något?? En vitaktig krabbliknande sak, kanske 3 cm, simmade på ytan. Någon som vet?

kap verde sal santa maria snorkla snorkling hav

Skräpfians muräna som vi såg i går hade gått och gömt sig. Kanske var den rädd för att se henne igen? Jag och Vanish simmade dock rakt in i ett stim med flera hundra vitsvarta firrar, hur läckert som helst!

Vi var tvungna att ta en tur ut på piren igen, det är kul att se när fiskarna kommer in med sin fångst!! Här får ni en hel drös med bilder från piren:

kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 1 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 3 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 4 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 5

En bild tagen genom springan i bryggan och ner i vattnet…

kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 2

 

Lite utsikt från piren och in mot stranden:

sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .4 sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .2 sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .

Efter en tur på piren blev det stranden igen. Då fick vi oväntat besök…

Rätt som det var kom det nämligen två små pojkar och slängde sig i knät på Skräpis (fick tyvärr ingen bild på det). Där låg de och gottade sig tills de fick syn på våra cyklop och snorklar. Då skulle de i vattnet och snorkla minsann. Att cyklopen hamnade upp och ner verkade inte bekymra dem ett dugg! De lade sig i baljan ändå…

badpojke cyklop

När de lekt klart med cyklopen sprang de upp och lade sig på min och Skräpis handdukar!!!

IMG_5458 IMG_5464

Jahapp…. Det blev ”ståsolning” för min del medan Skräpis satte sig på den del av hennes handduk som var ledig. När de tröttnat på att sola slängde de sig i knät på Vanish istället. Hon frågade mig om hon fick ta med dem hem men jag trodde inte att det var en så bra ide…

IMG_5466

Det blev lunch på mysiga Sal Beach Club idag igen. Babblis passade på att bada lite  i restaurangens pool medan vi väntade på maten. Han påstod att det var bra för aptiten…

kap verde sal santa maria sal beach club pool

Tja, vem vet?

Det blev Kap Verdes nationalrätt Catchupa för min del. Glömde ta kort dock, sorry. Men det ser ut som något man skrapat upp från golvet. Någon slags pytt i panna på bönor. Lite smaklöst kanske men korven som serverades till var gudomlig.

De har en underbart fin hund på denna restaurangen, jag misstänker att det är en Boerboel. Någon som vet?

kap verde sal santa maria sal beach club hund boerboel

Vid halv tre tiden knatade vi hem till hotellet. Vanish var förnuftig och gick upp till rummet och packade medan jag, Skräpis och Babblis slängde oss i poolen en sista gång. Det var ju så skönt!! Självklart fick vi stressa som stollar sedan för att hinna packa ner allt men vi hann till bussen och det var ju huvudsaken.

Nu åker vi hem till kalla Svedala igen 🙁

 

14 svar på ”Sista dagen! Vill inte hem!!!

 1. Men jösses… Hur bär ni er åt för att få små söta pojkar att falla så för er? Ja, att ni är söta och trevliga och ja aldeles underbara vet jag ju… Men pojkarnas föräldrar, var höll de hus tro? Blev ni itt överraskade då de kom?

  De rosaaktiga fiskarna, vad var de för fiskar?

  • Haha, ingen aning!! Vi gjorde ingenting, de bara kom farande. Jag vet inte var föräldrarna var, kanske ute och fiskade eller rensade fisk på piren? Men pojkarna var själva på stranden hela dagen. Vi såg dem både innan och efter de varit hos oss.
   Jag har ingen aning om vad de hette, ska fråga skräpis, jag tror hon vet.

  • Det var underbart!!! Stränderna och havet är fantastiskt där nere!
   Det gick bra trots allt, det var en natt och en dag för Vanish och en natt o en halv dag för Skräpis.

 2. På tal om ingenting. Så drömde jag om din familj inatt. Ni var och åkte skider i Hanaslövs backen. Jag frågade dig om ni skulle vara där hela veckan (för det finns ju övernattning där! Inte!) o då berättade du för mig att bönder aldrig har semester. Vem ska mjölka lixom?!. Men du var väldigt trevlig 🙂

  • Hahaha, tänk att jag finns hos er även på nätterna!!! 😉 Fast jag skulle inte ge mig ut i en skidbacke för då lär jag vara inpackad i gips efteråt…
   Skönt att höra att jag uppförde mig och var trevlig i alla fall 😉

  • Hmmm, han tyckte det var skitskönt att jag kom hem igen. Det blir visst lite kaos när jag är borta. Fast på ett annat sätt än när jag är hemma….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *