Vit långhårig katthona bortskänkes!

Jag har nästan bestämt mig… Men bara om jag hittar RÄTT hem till min underbara lilla Saga.

saga norsk skogskatt vit långhårig bortskänkes dräktig

Saga är 5 år och korsning Norsk Skogkatt / Bondkatt. Hon har bott i stallet och i lagårn hela sitt liv men borde egentligen få vara innekatt som även får gå ut. Tyvärr kan jag inte ta in henne då mina andra tre katter inte accepterar henne. Dessutom är mina andra tre katter rena innekatter och Saga behöver få komma ut också.

Hon är dräktig nu och ska ha kattungar inom kort. Detta är bästa tiden för henne att flytta till ett nytt hem och få komma in då hon är extremt sällskapssjuk när hon ska ha kattungar. Då kan man ha henne endast inomhus tills kattungarna har kommit och hunnit bli några veckor. Sedan kommer hon vilja komma ut igen och har då hunnit göra sig hemmastadd.

Jag har haft henne inne korta perioder tidigare när hon ska ha / har fått ungar men har då fått ha henne i ett eget rum pga de andra katterna.

Saga är en underbart mysig katt! Lite försiktig mot folk hon inte känner men inte rädd. Mjuk och vän i sitt sätt. Hennes tidigare ungar har varit både långhåriga och korthåriga. Alla med samma goa sätt som Saga.

Kan du ge Saga det hem hon förtjänar så hör av dig till mig på mail bondmoran@bondmoran.nu snarast!! Jag vill att hon får komma till sitt nya hem innan hon får sina ungar för då får hon bästa starten.

Ett krav är att jag får hålla kontakten och veta hur hon har det framöver!!! Skulle det inte funka eller att hon inte trivs så vill jag att hon får komma tillbaka hit till oss igen.

saga saga norsk skogskatt vit långhårig bortskänkes dräktig

saga katt mus

24 svar på ”Vit långhårig katthona bortskänkes!

 1. absolut får saga flytta till oss, bor själv ute på landet med lite smådjur i ladugården men bara ett problem att vi bor lite för långt bort…. på andra sidan vattenpotten alltså Finland 🙂

  • Haha, oj då… lite väl långt kanske 😉 Men vill ni ta er en tripp till Växjö så är ni välkomna 🙂

 2. kanske kan vi ta henne vi ska nu flytta ut på landet men får nog prata m sambon först. flyttar till utanför Moheda. Med vänlig hälsning Anne

  • Ja men det vore ju jättekul 😀 Att få ha henne nära och hos någon jag känner till sedan innan 🙂 Hör av dig så fort du vet, jag tror att hon kattar snart.

 3. Hej.

  Måste bara säga att sista bilden på Saga och den lilla musen, det är sådana bilder som vinner tävlingar! Skicka in den någonstans!!!!!!

  • Jag har en hel serie med bilder från det tillfället 🙂 På en av bilderna så hoppar musen upp och biter Saga i halsen…. haha. Men du har rätt! Jag kanske skulle passa på att använda dem i någon tävling 🙂

  • Haha, helt rätt 🙂 Det är Skräpfian som sitter och håller i katten. Hon hade precis kommit hem från scoutläger i Köpenhamn 🙂

 4. Hmmm maken vill ju ha skräpfia för matens skull men han tål inte katter. Så om hon tar maken så tar jag Saga 🙂

  Ska kolla med syrran om Emma vill ha katt. Isf hamnar hon på en annan gård. Där det finns kattlucka in och ut. dvs hon får komma och gå som hon själv vill. Återkommer för ko-van är hon va?? Hon kommer att erbjudas barnfria zoner och behöver isf bara träffa barnen när hon själv är sugen på det. Men ska kolla först.

  • Haha, det blir ju kanon 😉
   Ja men gör så, gård är hon ju van vid. Även kossor så klart 🙂

 5. Är det samma Saga som jag var med och döpte, den som var kattunge när du hade ponnystallet? Var en annan vit kattunge med grå prick på huvudet där samtidigt tror jag.
  Måste vara mer än fem år sedan i så fall, minst 6-7 😀
  Älskar långhåriga katter men tror inte sambon vill ha ännu en 🙁

  • Hm, det minns jag inte faktiskt. Jag hade henne när jag hade ponnystallet i alla fall. De sista två åren. Vi har bott här i 3 år så hon borde vara 5? Eller tänker jag helt fel? Men kanske det var en annan vi hade innan? Vi har ju haft ett gäng vita katter om man säger så…. 😉

 6. Om det blir en vit katt så vill jag gärna ha den i mitt hem. Jag bor i en stor lägenhet med en svart katt av samma typ och han vill ha sällskap sen hans kompis dog. Dom kan gå ut när som helst. MVH// Patriscia

 7. Hej jag är en pentionär som söker en katt som jag kan pyssla, och jag har inget emot att hålla kontakt.
  jag kan tan henne/honom om den finns kvar

 8. Finns saga kvar, mitt hem är öppet för henne och hon blir inte ensam, har en katt jag med som är 4 år världens snällaste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *