Husaby Gård, Bolmsö

 

Gården vi bor på nu ligger på vackra Bolmsö i Ljungby kommun och drivs av vårt bolag Husaby Gård AB som består av mig, Bonden, Chefen och Chefens fru.

Här har vi ca 160 mjölkande kor och ca 180 kvigor. Vi har lösdrift och mjölkgrop.

Vi som jobbar här på gården är förutom jag såklart:

CHEFEN (Stig): Som egentligen inte är chef utan vi driver gården tillsammans men han passar som Chefen så Chefen får han heta. Han har drivit gården här i många herrans år och har tagit över efter sin far. Jag och Chefen är lika envetna bägge två och är galet lika på många sätt och vis. Men ändå kommer vi fantastiskt bra överens. Eller jag kommer överens med honom i alla fall… Han tycker antagligen att jag är en uppnosig, enveten skitkärring. Men det spelar mindre roll. Det tycker nog de flesta...

STOREBROR (Damian) och LILLEBROR (Gregor): De är inte MINA bröder men eftersom vi har två bröder som jobbar här så blir det ju fantastiskt smidigt att kalla dem just Storebror och Lillebror. De är från Polen och har jobbat här i 8-10 år nu och bor på gården. Sjukt duktiga och trevliga killar.

Storebror är typ 4 meter lång och skrattar och skämtar för jämnan. Han driver med allt och alla och skäller på mig för att jag är ”för snabb” och måste lugna ner mig lite. Framförallt när vi pratar… Eftersom han inte kan svenska så blir det att vi pratar engelska istället. Men jag lyssnar aldrig klart utan TROR att jag vet vad han ska säga och rusar iväg innan jag lyssnat klart. Så det är är ofta han bara skakar på huvudet åt mig och mumlar ”always running”.

Lillebror däremot pratar Svenska. På sitt sätt. Vilket gör att det blir lite fel där också ibland men oftast bara roligt fel. Han är en glad skit och har lite av min rastlöshet i sig och springer runt rätt bra han med. Storebror kommer nog inte få det lätt att uppfostra oss båda…

2 svar på ”Husaby Gård, Bolmsö

  1. Åh, ni behöver inte en till anställd?! Att jobba med kor på jordbruk är drömmen. Bara att säga till, jag kan flytta land och rike runt för att få jobba på gård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.