Min Familj

Förutom själva KÄRNAN i familjen, nämligen jag… så är det min man Martin, våra döttrar Therese (29), Emma (27) och vår son Gustav (20). Egentligen skulle jag skriva med Bilbo (6) också men resten av familjen räknar inte honom som ett av barnen, så han finns med på sidan om våra djur istället…

Fröken Duktig (Therese) hade den goda smaken att bespara sina kära föräldrar alla problem med att ha tonårsflickor genom att flytta hemifrån när hon var 16 (fast egentligen var det för att hon ville plugga i Värnamo). Duktig flicka. Hon går väl i mammas fotspår, jag flyttade också hemifrån när jag var 16, men inte för att bespara mina kära föräldrar utan helt av egoistiska själ 😉

Therese är nu 29 år och har 2 små barn och har en frisörsalong i Värnamo som heter Capelli.

I övrigt samlar Therese på skor och har myror i hela kroppen…

Skräpfian (Emma) är 27 år och har sambo, 2 barn och en bonusdotter. Hon jobbar som eltekniker men pluggar nu på universitetet.

När hon bodde hemma gjorde hon allt var hon kunde för att vi alla skulle trivas så mycket som möjligt genom att lägga smutsiga (och rena) kläder i hela huset, ställa tallrikar och glas på varenda tom yta, ha skor och väskor liggande i hela hallen, och lägga ifrån sig nagelfilar, hårband, nagellack och annnat smått och gott precis överallt i huset. ALLT för att mysfaktorn ska infinna sig…. PUST!! Därför kallas hon Skräpfian.

Nu när hon har eget så är hon dock väldigt ordningssam. Men som straff för gamla tider får hon fortsätta heta Skräpfian….

Långskånken (Alle) är Skräpfians sambo. Lång som en följetång och har oftast lika mycket (eller lite) hår på skallen som i nyllet. En härlig grabb som älskar hockey, sina barn och (som tur är ) Skräpfian

alle långskånken

Hoppetossan (Cornelia): är Långskånkens dotter och därmed mitt bonusbarnbarn 😀 Hoppetossan är 12 år och full av energi, bus, kärlek och hoppetosseri. Det är inte ofta hon är stilla så Hoppetossan är ett perfekt namn på henne. Om hon inte hoppar så springer hon eller så dansar hon. Världens goaste unge!

Babbelpellen (Gustav) är min minsting och kommer väl alltid vara ”den lille” trots att han är 20 år nu och har flyttat till Malmö.

Om det är något som den ungen kan så är det att babbla!! Gode värd vad han kan prata!!! Och hitta på… När han var mindre vågade man knappt lämna iväg honom till kompisar för man visste aldrig vad han hittade på för historier. Blir han inte skådespelare när han blir stor så blir han politiker!! Han kan prata omkull vem som helst och det har han kunnat sedan han började prata!! (och han har inte slutat prata än, nej).

Yrvädret (Kristina): är vår Ryska dotter som bodde hos oss under somrar och jular från att hon var 10 år fram tills hon var 17 år. Nu är hon 30 år och vi har hittade varandra äntligen för ca 7 år sedan igen. Jag har även blivit extramormor då Yrvädret fått två små söner.

Kristina nu

Sist men inte minst har vi ju Bonden / Gubben (Martin)Han är precis lika duktig som Emma på att stöka ner, han byter inte strumpor så ofta som han borde, han har glömt hur man gör när man rakar sig och han somnar på soffan varje kväll. Men vad gör det? Han är en underbaring och jag älskar honom över allt annat!!

Han är klippan i mitt liv och den som håller mig på jorden och även ovan jord emellanåt. Den underbaraste karlen i världshistorien.

Och han är min <3

Svärmor och Svärfar (Inga och Kurt) är de absolut bästa svärföräldrar, föräldrar, farmor, farfar, gammelfarmor och gammelfarfar som vi kan ha! Vi träffar dem så ofta vi kan och har alltid lika roligt tillsammans. Svärmor är fantastisk på precis allting även om hon själv tycker att hon är kass på precis allting. Hon lägger sig aldrig i men hjälper alltid till. Hon ger oss alla så mycket kärlek och omtanke och jag beundrar henne och älskar henne av hela mitt hjärta.
Svärfar är en riktig sköning som vi alla har roligt med (och roligt åt…). Det händer alltid något roligt när Svärfar är med. Han är klok och finurlig och ser det positiva i allt och ser möjligheter där andra ser hinder. Han är vår tomtefar som har ett skratt som hörs på flera mils avstånd. Bästaste gubbstrutten <3
*Edit: dessvärre gick älskade svärfar bort i Covid-19 i januari -22. Saknar honom gränslöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.