Träpennor

OBS!!!! Från och med nu så får alla ni målartokar hänga med på min andra sida som ni hittar HÄR. Där får ni bättre info, mer info och MÄNGDER med tips 🙂 

Här kommer lite tips och råd angående träpennor

sense träpennor målarböcker för vuxnaSense träpennor: Billiga och enkla träpennor. Dessa var de första jag köpte och de funkar ok. Men eftersom jag har ont i mina leder så tröttnade jag snart på att använda dem eftersom de är hårda att måla med och inte ger så mycket pigment (färgen blir alltså rätt svag). Men vill man ha något billigt så duger de tills du tröttnar 😉 Nackdelen är att de kan gå av när du vässar dem och du får vara försiktig så du inte tappar dem i golvet.

Finns att köpa i leksaksaffärer, mataffärer osv. Finns även på Staples HÄR.

 top model träpennorTop Model Träpennor: En helt okej träpenna faktiskt. Mjuk att måla med och ger hyfsat pigment. De finns i olika varianter. Basic i basfärgerna, Hår och Hud som har riktigt bra färger för just detta, samt Neon och Trendy. Finns i leksaksaffärer bland annat. Även på en del citygross osv. Finns annars på nätet och ni hittar basic HÄR och hår och hudfärgerna HÄR.

målarblogg polychromosFaber Castell Polychromos: Dyra… men FANTASTISKA!! Jag investerade i ett helt set med de här pennorna för jag ville ha bra pennor som man inte behövde trycka så hårt med (fick ont i handen) och som jag kunde lära mig att skugga och tona med. De är verkligen helt underbara! Mjuka och sköna att måla med och ger rejält med färg/pigment. Jag köpte ett 120 pack och det är dyrt… Just nu på rea dock och ni hittar dem HÄR eller HÄR. Men det finns även mindre pack och man behöver ju inte ha alla. Om man inte är som jag… Och ångrar sig om man inte tar allihop. Vill man ha ett mindre set så finns de i 36-set HÄR eller så finns de HÄR De finns i 24-set HÄR eller så finns de HÄR.

De är oljebaserade och man kan alltså blanda och tona dem med en tops eller en pappersstompf doppad i lite vanlig babyolja. Dessutom går de att sudda med vanligt suddigum. Väldigt praktiskt när man målar utanför pga en korvhund som hoppar upp i knät mitt i målningen….

Du behöver inte vara orolig att de går av när du vässar och du kan måla läääänge innan du behöver vässa igen. De räcker otroligt länge!! Dryga som bara den.

Mina har jag numrerat med små lappar och gjort en färgkarta till så jag får lätt översikt över färgerna. För jag är så sjukt smart!

En liten film får de också för jag gillar dem så mycket:

Watch this video on YouTube.

 

»crosslinked«