Tuschpennor

OBS!!!! Från och med nu så får alla ni målartokar hänga med på min andra sida som ni hittar HÄR. Där får ni bättre info, mer info och MÄNGDER med tips 🙂 

Här kommer lite tips och råd om tuschpennor

målarblogg sense duoSense duo:  En billig tuschpenna som dock är helt okej. Den har en tjock udd i ena änden och en tunn udd i andra änden. Visst kan det bli lite randigt när man målar med dem, speciellt om det är ett papper som suger åt sig mycket men jag tycker ändå att de är värda sitt pris (eftersom de är billiga…). Det är ingen penna man målar superpilligt med och jag undviker helst stooora färgläggningar just pga det kan bli randigt. Men som sagt. Helt okej penna. Finns i 24 pack i många leksaksaffärer eller mataffärer eller så finns de HÄR.

målarblogg kärnan penselPenselfiberpennor, Kärnan: Också ett set med billiga pennor. De är sköna att måla med men de blöter ner pappret rätt så bra så man får inte vara för långsam när man målar. Speciellt inte om man har ett papper som suger åt sig mycket. De funkar bättre på blankare papper. Hyfsat ok annars och som sagt, billiga. Men randigt blir det.

Finns att köpa i matbutiker, leksaksbutiker eller HÄR.

tvillingfiberpennor kärnan målarböcker för vuxnaTvillingfiberpennor, Kärnan: Också billiga tuschpennor, jag är inte speciellt förtjust i dem tyvärr. De är rätt så rejält blöta och pappret luddar sig rätt mycket när man målar med dem. Kan inte rekommendera dem alls. Men visst, de är billiga. Finns också i mataffärer, leksaksaffärer och HÄR.

stabilo 88 målarböcker för vuxnaStabilo tusch: Det finns två varianter . Stabilo 88 som har en tunn spets, perfekt för små detaljer men går även att måla lite större ytor med. Stabilo 68 som är lite tjockare och perfekt till lite större ytor.
Jag gillar verkligen Stabilo-pennorna!! Det blir inte randigt lika lätt som andra pennor, det blir en härlig och klar färg av dem och de är sköna att måla med. Ingen jättedyr penna utan lite mitt emellan. 
Ni hittar ett paket med 20 st av 68 (den tjockare) HÄR och ett 20-pack av 88 (den tunnare) HÄR.

målarblogg brightBright Office: Den kanske finns i olika tjocklekar? Men jag har den tunna utav dem (0,4mm) och jag tycker att det är helt ok pennor. De ger bra färg och är ganska sköna att måla med. Får jag välja så gillar jag Stabilo bättre, de flyter skönare mot pappret tycker jag och så gillar jag att de är så långa. De finns att köpa på ICA bland annat. Finns säkert på nätet också men hinner inte leta rätt på någon länk just nu.

faber castell pitt artist pen målarböcker för vuxnaFaber Castell Pitt Artist Brush: Heelt fantastiska!! De är vattenbaserade penselpennor och går att blanda hyfsat med varandra, ger (för att vara en vattenbaserad penna) väldigt lite streck när man målar. Jag har gjort ett helt inlägg om dem som ni kan läsa HÄR. Där ligger bilder och en video där jag använder dem.
SJUKT BRA PENNOR!!!! 
Finns att köpa i 60-set som jag köpte HÄR. Annars finns de i 48-set HÄR eller så finns de HÄR eller i 24-set  HÄR eller så finns de HÄR.

En jämförelse mellan dessa och den här under, Touch Twin Brush Marker, ligger här nedanför.

touch twin marker brush marker
Touch Twin Marker / Twin Brush Marker: Mina absoluta favoritpennor när det gäller tusch!!! De är underbart sköna att måla med och ger härliga färger med fin lyster. De går även att tona och blanda med varandra om och om igen. Med blendern som finns till så kan man ljusa upp befintlig färg och även blanda den med färg vid sidan om för att få en ljusare nyans.
Den vita har en jättebred spets i ena änden och en penselspets i andra. Superskön att måla med och med penselspetsen går det att göra både breda och mycket smala linjer.
Den svarta har en mediumbred spets i ena änden och en smal spets i andra. Även om denna är smalare så tycker jag att båda två är lika bra till små detaljer.
Måste jag välja bara en variant så väljer jag dock den vita varianten med penselspets. Helt fantastisk!! Den vita går även att fylla på och det går att byta ut spetsarna på dem.
Jag gjorde en liten enkel film när jag testade dessa båda pennor första gången, ni kan se den här nedanför. Det kommer en ny film snart där ni får se mer hur man kan arbeta med dem.

Det vita pennorna hittar ni HÄR eller HÄR.
De svarta pennorna hittar ni HÄR eller HÄR.

Watch this video on YouTube.

En jämförelse mellan Pitt Artist Brush Pen och Touch Twin Brush Marker har ni här:

Watch this video on YouTube.

 

»crosslinked«