Akvarellpennor, vattenfärg och pastell

OBS!!!! Från och med nu så får alla ni målartokar hänga med på min andra sida som ni hittar HÄR. Där får ni bättre info, mer info och MÄNGDER med tips 🙂 

panpastel
PanPastel: En mjuk konstnärspastell som ligger i burkar och man kan måla med applikator eller svamp. Självklart kan man även måla ut den med fingrarna som med vanlig pastell. Otroligt lätta att blanda med varandra för att få fina övergångar eller tona. Även för att skapa egna nyanser så klart. Går även att sudda hur lätt som helst.

Finns att köpa på Hammarö Ram HÄR

Finns även på e-bay HÄR

Här får ni en liten film på när jag använder dem:

Watch this video on YouTube.

målarblogg silkyCreative Colors Silky Twisters: Jag vet inte vilken kategori jag ska sätta dessa egentligen… Det är gelkritor som går att använda torra, som pastell eller med vatten som akvarellpennor. De är helt underbara att måla med!! De glider så otroligt lätt på pappret! Som en krita med glidslem på… typ… Inte för att jag testat kritor med glidslem men ni förstår tanken. Enda nackdelen är att de har en väldigt trubbig spets så det går inte att måla på små ställen. Men då kan man istället använda vatten och pensel så funkar det också.

Kolla på båda klippen nedanför så ser ni vilka olika sätt man kan använda dem på 🙂

Finns att köpa på Panduro.

Watch this video on YouTube.

Watch this video on YouTube.

kärnan vattenfärg metallic
Kärnan Vattenfärg Metallic: Billiga vattenfärger som jag inte hade så stora förväntningar på men de är helt underbara!! Helt suverän metallic-effekt på dem och det går att måla över igen för att få starkare färg (alltså lätta att skugga med) och de går även att måla över med ny färg om man ändrar sig eftersom de täcker riktigt bra. De finns säkert att köpa i leksaksbutiker osv men jag beställde mina HÄR.

Denna bilden håller jag på med och steampunkälvan är målad med dessa färger 🙂

C360_2015-09-19-19-16-01-020

akvarell

Faber Castell Albrecht Dürer Akvarellpennor: Det är en härlig känsla att måla med akvarell! Dessa pennorna kan man måla med torra och om man sedan vill så kan man pimpa till bilden genom att tillsätta vatten med en pensel och få den härliga akvarellkänslan. Finns till bra pris i flera olika storlekar på set eller en och en HÄR Ni hittar dem även HÄR. Lite längre ner hittar ni en videojämförelse mellan dessa och två andra akvarellpennor.

caran d'ache museum akvarell
Caran d’Ache Museum akvarellpennor: De här står högst upp på min önskelista!!! Rolls Roycen när det gäller akvarellpennor enligt de flesta och även enligt mig. Såååå jäkla mjuka och sköna att måla med och ger rejält med pigment. Det ligger en video längre ner där jag jämför dessa med två andra akvarellpennor. De är dyra men fy tusan vilka pennor!!! Finns att köpa HÄR eller HÄR.

cretacolor marino akvarellpenna
Cretacolor Marino Akvarellpennor: En mjuk och skön akvarellpenna som ger bra pigment. En videojämförelse med denna och två andra ligger här under. Finns att köpa HÄR.

Här kommer en VÄLDIGT enkel video där jag jämför de tre ovanstående akvarellpennorna. Faber Castell Albrecht Dürer, Cretacolor Marino och Caran d’Ache Museum:

Watch this video on YouTube.

pastellFaber Castell Pitt Pastell är pastellkritor fast i pennor. Så gillar man att måla med pastell och kunna smeta ut och blanda med fingrarna eller med stompf så är det här ett perfekt alternativ! Finns i olika set till bra pris HÄR.

»crosslinked«