Pokemon Go – ändra attack

Eftersom det är superviktigt vilken attack en pokemon har så ska man använda sina Charged TM och fast TM med noggrannhet…

En Pokemon med dålig attack kan vara värdelös i en raid medan samma Pokemon med en bra attack kan vara grym!

Ni hittar era Charged TM och fast TM i ryggsäcken och de ser ut så här:

Fast TM är den vanliga attacken som din pokemon har och Charged TM är specialattacken. Man får dessa TM bland annat i raider men man kan även få dem i uppdrag samt i PVP battle.

För att veta om en pokemon har en bra attack eller inte så kan man antingen använda PokeGenie (som jag kommer skriva om i nästa inlägg) eller så kan man gå in på Pokemon.gameinfo och där se vilka moveset som är de bästa.

När ni klickar där kommer ni till en sida där ni längst upp kan skriva in vilken pokemon ni önskar se attackerna på. Vi väljer Mewtwo denna gången.

Så här ser min Mewtwo ut i spelet:

Här ser man vilka attacker den har men inte om de är de bästa.

Så då skriver man in Mewtwo i sökrutan och upp kommer denna sidan:

Se till att ni väljer rätt variant, i detta fall Normal. Det finns ju även Armored Mewtwo. Eller som med tex Exegutor, där finns det både Normal och Alola. De har olika attacker så det är viktigt att man väljer rätt. (Man ser på bilden vilken som är den rätta så man behöver inte veta vilken som är vilken).

När man skrollar ner så ser man vilka som är det bästa movesetet för Offense (när man slåss) och även för Defense (när man försvarar gym). I mitt fall så struntar jag i defense, jag vill ha Pokemon att slåss med… 😉

Som ni ser så står det två moves under Offense, Confusion (som är fast move) och Psystrike (som är charged move). MEN OBS!! efter Psystrike så står det (event). Det betyder att detta move kan man inte byta sig till utan det får man bara under eventet. Så för att se vilka move vi kan byta till oss så måste vi klicka på den blå knappen ”View all”.

När vi gjort det så ser det ut så här:

Där ser vi alla moveset som en Mewtwo kan ha. (just i detta fallet står tyvärr inte Psystrike med men i vanliga fall står alla moveset med på listan). Men eftersom jag såg redan på första sidan att min Mewtwo har det bästa moveset så behöver jag inte byta.

Men om min Mewtwo hade haft Shadow Ball som Charged Move så ser jag ju att den helt klart blir mycket bättre om den får Psychic så då kan jag gå in och byta med hjälp av Charged TM så att min Mewtwo blir så bra som möjligt.

Då går man in i spelet igen, klickar fram sin Mewtwo och klickar på de små strecken nere till höger och sedan på Items.

Man väljer där Charged TM och klickar på den. Spelet frågar om Mewtwo verkligen vill glömma Shadow Ball och lära sig ett nytt move. Man väljer ”yes” och vips så har den ett nytt move. Har man tur så blev det det move man ville ha…. Om inte så får man göra det om och om igen tills man får det man vill ha.

Det gör STOR skillnad när man slåss i gym eller raidar vilket moveset ens pokemon har så välj dina bästa pokemon att ändra moveset på! (om de inte redan har det bästa så klart…).

Som jag nämnde tidigare kan man även se i PokeGenie om ens Pokemon har ett bra moveset men det ska jag skriva om nästa gång.