Blodmarinerad råstekt skitpotatis

Jaha, idag blir det blodmarinerad råstekt skitpotatis till middag!

Jag kan ju börja med att fråga vem i hela friden som uppfann Mandolinen?? Ett helt livsfarligt verktyg!

Jag VET att man ska sätta potatisen i hållaren innan man skär men den var så stor så jag tänkte att jag sätter på hållaren SNART. Och när det snart var snart så slant jag…

Blodet sprutade ut över skärbräda, diskbänk, potatis och köksluckor. AJ SOM FASEN!!!

Jag sätter på ett plåster och hinner precis sätta fast det när det redan har blött igenom helt och det är bara att riva av och hämta min ack så välanvända sårtejp och SEDAN sätta på ett plåster.

Och den som kom på att man ska råsteka potatis kan också få sig en käftsmäll när jag ändå håller på. Först ska man åbäka sig med att skiva potatisen tunt – helt i onödan eftersom potatis består av 90% klister och därför sitter ihop i sina skivor i vilket fall som helst. Sedan ska man försöka steka klistret vilket innebär att allt sitter fast i botten och man kämpar som en galning för att få loss skiten utan att stöta i sitt blodiga finger någonstans och helst utan att bränna sig eller tappa stekpannan på tårna.

Tacka vet jag KOKT potatis med skal. Inga knivar, inga potatisskalare och inga stekpannor.

Pizzerian är ju rätt bra annars….

Tjillevippen på er gullvippor <3

OBS!!!

Glöm inte att spana in min lista ”Roligare Shopping” som jag lagt här på sidan (finns under meny) eller HÄR. Jag lägger in nya erbjudanden varje dag på ca 1000 olika butiker, företag osv. Och nu har BLACK WEEK börjat och snart är det BLACK FRIDAY så HÄNG PÅ 😀


 

 

Prickiga Korvhundar, skärsår och konserter

Okej, lite uppdatering från igår och min fantastiska eftermiddag med chokladdryck över hela mig, datorn, soffan, govlet, väggen och Korvhunden.

Efter att jag skrivit till er och berättat om min härliga eftermiddag så var det dags för ett glas rött och laga middag. Hur svårt kan det vara?

Jättesvårt tydligen…

Jag började med att hälla upp ett glas rött och ta den första härliga klunken. Och jag lovar – hade jag inte varit så svårspydd så hade det kommit raka vägen upp igen. FY FABIAN vad äckligt det var!!!

Kan rött vin bli dåligt? Alltså jag hade rött vin i husvagnen i somras och eftersom jag så sällan dricker något så sparade jag det till nästa gång jag ville försöka på någon osmart. Tills just igår kväll med andra ord. Men det smakade verkligen asäckligt och det åkte ut i vasken kvickare än kvickt!!

In i baren och kolla om det fanns något annat som gick att dricka och jag hittade en flaska Kaluha med en liten skvätt kvar så det fick bli en liten sådan till maten istället.

Glad i hågen öppnade jag påsen med vildsvinskotletter som jag tagit fram i morse. När det står ”vildsvinskotletter” på påsen så utgår jag ifrån att det är små fina kotletter i påsen. Men nej då… Det är en jäkla stor klump!!! Möjligen en kotlettrad eller vad det nu kan heta.

WTF???!!! Jag har inte tid att göra iordning något sådant – och inte vet jag hur man gör heller för den delen. Jag ville ha små fina kotletter att lägga i stekpannan 5 minuter och sedan är det klart.

Men ok – hur jäkla svårt kan det vara att GÖRA kotletter av en sådan där klump? Det är väl bara att skära, tänkte jag.

Jo, jippie….

Jag skar, hackade, bände, slog, skrek, och skar mig på tre ställen.

Några kotletter blev det inte men man kan väl med lite överdrivet positivt tänkande kalla dem för ”mindre köttbitar” i alla fall. Benklump med resterande köttbitar åkte i soppåsen och vi fick klara oss med de ”mindre köttbitar” som blev resultatet.

Jag ska inte påstå att varken Bonden eller Babbelpellen utbrast något ”åh vilken god middag du gjort” men de åt i alla fall. Tror jag… kanske Korvhunden och Skutthunden stod lyckliga och mätta under bordet?

Idag kan jag konstatera att tummen gör ont, pekfingret vill inte böja sig och Korvhunden är prickig.

Det syns inte så bra på bilden men han är full med ljusa prickar över hela ryggen och huvudet och där är pälsen helt stel och klistrig. Det får nog bli en dusch på Herr Korv också tror jag bestämt.

Min soffa är full med fula fläckar och där jag lyckats få bort fläckarna är det bara lite mörkt och stelt.

Någon som vet hur man kan få bort skiten?

Min dator fungerar hyfsat. Förutom att den skriver ”k” lite titt som tätt så jag får hela tiden gå tillbaka och sudda bort massa ”k” ur texten. Dessutom är den helt sjukt klibbig och man fastnar liksom på tangenterna. Den där fyrkanten där man drar fingrarna för att flytta musen är supersvår att använda eftersom fingrarna klibbar fast och det hoppar hit och dit. Dessutom går det inte att klicka med den, bara dutta.

Men den FUNKAR i alla fall. Får väl försöka hitta något starkt medel att göra rent den med utan att förstöra den. Problemet är ju att kletet sitter i de smala mellanrummen mellan bokstäverna och själva datorn.

Men nu ska jag sluta gnälla och istället se fram emot kvällen!

Jag och Bonden ska nämligen på konsert i Växjö Konserthus 😀

Vi ska lyssna på ”Carmina Burana” av Carl Orff. Ska bli sjuuuukt mäktigt 🙂

Någon mer som ska dit? Den går ikväll och i morgon kväll. Jag tror att det finns biljetter kvar om någon är intresserad. Kolla på Ticketmaster HÄR i så fall. Där finns biljetter till massa kul evenemang. Just detta evenemang hittar ni HÄR.

Jag måste ju berätta om alla kul saker vi har varit på sedan vi blev ”vanligt folk” och slutade med bonderiet. Men det får bli imorgon. Nu ska jag ladda för ikväll!! 😀 (genom att sitta mycket stilla i soffan, utan chokladmjölk, och göra ingenting).

Tjillevippen på er gullvippor!

 

 

 

Tack och lov att vi har en brun soffa!!

Tänk att en skön stund i soffan en fredagseftermiddag kan bli så kaotisk?

Jag hade haft fullt upp hela dagen så nu var jag trött som en gnu och tänkte sätta mig på min bästa plats i soffan och käka lite mellanmål och kolla på So You Think You Can Dance på datorn. Visst låter det mysigt 🙂 En perfekt avslutning på en hektisk dag. När jag vilat klart skulle jag fixa middag och ikväll blir det IDOL och mys.

Men…

Till mellanmål brukar jag ta en sådan här:

Goda och förhoppningsvis inte helt onyttiga (om man jämför med coca-cola och marabou som tidigare varit mitt ständiga mellanmål). Problemet är att det är en väldigt stor öppning på dem.

Eller… kanske inte problemet är öppningen egentligen utan det faktum att jag är en maninsk skakare – jag måste skaka allt innan jag använder det. Jag skakar mjölkpaket likväl som vattenflaskor. Varför vet jag inte men jag MÅSTE bara skaka. Dessutom skakar jag inte upp och ner eller sida till sida som de flesta normala människor gör. Jag håller flaskan på mitten och liksom slänger den fram och tillbaka snabbt som attan. Mycket effektivt!

Eller… kanske inte ens problemet är att jag måste skaka allt eller att jag skakar på det sjukt smarta och effektiva vis som jag gör?

Kanske problemet var att korken borde suttit på?

Där sitter jag i godan ro, programmet har precis börjat och jag har tagit första bettet på min proteinbar och livet är underbart. Jag sträcker mig till höger efter min chokladdrink, tar tag  på mitten och gör min grej…

GAAAHHHHH!!!!

Chokladdryck över hela mig, över hela datorn (vilket gör att tangentbordet ser ut som en sjö), över soffan, golvet och Korvhunden.

Jag sliter ur kontakten ur datorn och kravlar mig upp ur soffan och rusar ut i köket med chokladen rinnande i en lång sträng efter mig, lägger datorn upp och ner över vasken tills det värsta rinner av. Slänger glasögonen på bänken för jag ser ingenting genom all chokladmjölk. Jag försöker – upp och ner – torka av datorn med papper men det är såååå kletigt och vill inte alls åka av. Jag får bort det värsta och blöter ner pappret för att försöka få bort kladdet på skärm och tangentbord.

Det går så där…

Jag inser att det här verkar torka till rätt fort så jag måste in i vardagsrummet och ta det värsta innan det är för sent.

Jag ställer datorn upp och ner på köksbordet och hoppas den funkar nästa gång jag sätter på den…

Jag rusar in i vardagsrummet där Korvhunden och Skutthunden står och slickar golvet för glatta livet. När de flyttar på sig hör jag tassarna klibba mot golvet. Till slut inser Skutthunden att han troligen kommer fastna i golvet för alltid så han ger upp och går iväg (klitch klitch klitch mot golvet).  Korvhunden jobbar dock vidare en stund till och jag låter honom – jag behöver ta hand om soffan!!

TACK OCH LOV så har vi en mörkbrun soffa!!

Men den är dyngblöt och kladdig av chokladmjölk, fast en chokladmjölk med inslag av superlim?? HEEELT SJUKT vad klibbigt det är!! Att torka med papper är omöjligt för det suger inte in och det fastnar överallt så jag springer och hämtar vim-spray och en disktrasa och försöker få bort det värsta.

Till slut ger jag upp! Det blir inte bättre helt enkelt.

Allt det mörka (som jag ringat in) är dyngblött, kladdigt och kommer lukta röv när det surnar…

Hm… ser nu att mina röda markeringar ser en aning perversa ut…

När jag gett upp med soffan ger jag mig på den kletiga sörjan på bordet (pallen) och inser att det redan fått konsistensen av hemmagjord julkola!! Vad är det man dricker egentligen??

Jag gnuggar och gnor på pallen tills den åtminstone är vit igen – dock klibbig som attan. Jag börjar med golvet och tar det som Korvhunden missat, jag när jag kommer under pallen så ser jag att det inte bara är golvet, soffan, pallen, datorn, Korvhunden och jag som blivit indränkta med chokladdryck. Hela väggen (garderobsdörrarna) bakom soffan är helt fulla med bruna prickar.

SUCK!

Ut i köket igen och hämta en svintosvamp och gå lös på väggen. Fläckarna går bort och kletet skiter jag ärligt talat i. Vem bryr sig om det är klibbigt på en garderobsdörr? Det är ingen som ska gå och känna på dem ändå. När det gäller mattan på golvet så ger jag upp redan innan jag försökt – det har redan torkat in och det får vara som det är.

Korvhunden kan ju ha det som efterrätt ikväll…

Nu är det dags att ta tag i det sista – nämligen MIG!

Av med de blöta och kladdiga kläderna och ner med dem i tvättkorgen. Mitt ansikte är helt stelt och stramt (och brunt) av chokladmjölk och håret är en klibbig härva. In i duschen och tvätta av skiten och sedan är det klart.

Förutom en liten sak.

Jag topsar alltid öronen när jag duschat och det gjorde jag även idag.

Men denna gången var inte topsen ljusgul som den brukar….

ÖRK!!!! Chokladmjölk i hela mitt högeröra!!!!

Nu, en timme senare så HÖR jag klibbet varje gång jag rör på öronen. Jag har topsat med blöta tops men det hjälper inte. Klibbet är kvar.

Jag ska ALDRIG mer dricka ckokladmjölk i soffan!! Och definitivt inte tvätta öronen med den.

NU ska jag hälla upp ett glas rött och börja med middagen istället. Hur det går att laga middag med rödvin i kroppen får vi se. Eftersom jag börjar ragla och sluddra efter två klunkar så kan det ju bli riktigt spännande…

Tjillevippen på er gullvippor och trevlig fredagkväll!

 

 

Att snöa in, fisa och köra trimmer

Ni kanske tror att jag kolade vippen på väg hem från fjällen? Nej då, jag lever men jag har liksom haft fullt upp i min skalle sedan vi var där. Jag blev nämligen helt fullständigt tokig – enligt de flesta i alla fall. Speciellt Dåren.

När Bonden pratade med Dåren i telefon häromdagen så berättade Bonden att jag totalt snöat in på vandring och äter, sover, drömmer, pratar och planerar vandring 24-7. Varpå Dåren svarar att ”då är ju allt som vanligt med henne då med andra ord”.

Tss…. inte är väl jag sådan! Typ…

Men skit samma – det är ROLIGT att snöa in på saker. Problemet är bara att jag har rätt många saker jag har snöat in på just nu. Jag har mina akvarium, mitt djungelrum, mina målarböcker och så har jag börjat knarka nagellack igen. Plus vandringen nu då så klart.

Vi har faktiskt haft en vandringshelg i Blekinge efter vi var i fjällen men den ska jag berätta mer om en annan gång. Nu ska jag ta de där sakerna som inte ens är värda att nämna från vår Idre-resa. Men som jag nämner ändå…

Fast först måste jag tipsa om en sak – eftersom jag vill ut och vandra så mycket som möjligt nu så har jag beställt massor med prylar från Outnorth – Tält, sovsäckar, liggunderlag, kuddar, vandringsstavar, vattenflaskor, gasolkök mm. Och om man anmäler sig till deras nyhetsbrev så får man 20% rabatt på nästa köp. Vilket innebar att jag fick mina saker över 9.000 kr billigare!!!! FATTAR NI ELLER!!! Jag ska berätta vad jag köpte i ett annat inlägg, men jag var bara tvungen att berätta 😀
Vill ni anmäla er till nyhetsbrevet och få rabatten så gör ni det HÄR. Rulla längst ner och fyll i er mail så är det klart.

Men jo, det var ju det här med att inte vara betrodd med saker och ting…

Jag har vissa restriktioner i vår familj:

– jag får inte ha hand om nycklar

– jag får inte ha hand om plånböcker eller telefoner (förutom möjligen min egen…)

– jag får inte ha hand om kartor och göra vägvaljag får inte dela ut medicin

– jag får inte köra grästrimmer eller klippa häcken

– jag får inte hantera senapstuber i sällskap med resten av familjen

– och jag får inte fisa i bilen (fast det skiter jag högaktningsfullt i)

Helt sjukt orättvist och självklart helt oberättigat!!

Medicin:
Det där med medicinen var faktiskt inte meningen! Jag skulle bara ge Babbelpellen lite mjukgörande olja för magen innan han gick till skolan och råkade ta fel flaska och gav honom istället dubbel dos laxermedel.

Jädrar vad arg han var när han ringde och bad mig hämta honom!!!

Nycklar:
Och det där med nycklar är faktiskt inte helt rättvist heller. Det var när vi skulle flytta från Ör till Bolmsö och Bonden frågade mig var jag gömt nyckeln till vapenskåpet för vi skulle tömma det innan flyttgubbarna kom.

Öh, jo… Den gömde jag på ett SKITBRA ställe. Så jäkla skitbra att jag inte ens kom ihåg det själv… Vilket innebar att de stackars flyttgubbarna fick flytta hela skåpet, med dörr och innehåll, så de höll på att knäcka ryggen på köpet.

När vi sedan flyttat klart och packade upp så kom så klart de där skitbra gömda nycklarna fram. Att mina egna nycklar försvinner titt som tätt är inte heller mitt fel. De har ju för tusan ben de små rackarna!!

Plånböcker och telefoner:
Ja, ok. Jag slarvar ständigt bort mina plånböcker och telefoner och har alltid gjort – men vaddå? De kommer ju fram igen till slut så jag förstår inte vad problemet är?

Kartor och göra vägval:
Kanske kanske att jag gjorde lite konstiga vägval när vi skulle åka upp till Idre. Men vi kom ju fram till slut och vi fick se massor av små roliga grusvägar, ödemark och återvändsgränder. Och vandringarna blev ju bara lite mer spännande när man gick en annan väg en den som var utstakad. Och vi ramlade ju inte ner en enda gång – det fanns ju ris och annat att dra upp sig i och hålla kvar sig i när man kände att man höll på att drutta baklänges.

Äh, lite spänning och oförutsedda händelser sätter bara lite krydda på tillvaron!

Maskiner och grästrimmers:
Alltså, alla har väl kört av lite sladdar här och där? Det kan hända den bäste! Och att man kör av toppen på skorna med grästrimmern är väl inte hela världen heller – så länge tårna sitter kvar så är det väl ingen fara?

Senapstuber:
Hade resten av familjen varit lika ordentliga som jag så hade detta aldrig hänt! Jag sitter i godan ro och mumsar korv med bröd när jag ser att senapstuben är helt klämd på mitten vilket är sjukt strörande. Så jag tar tuben och börjar knåda och rulla ihop den uppifrån så att allt ska bli rätt och riktigt. Jag knådar, rullar, tuggar och babblar när Bonden avbryter mig och frågar vad jag håller på med?

Jag tittar ner på min halvrullade senapstub och all senap på bordet och blir bara sååååå trött på min familj. När man sprutat på senap på sin korv så sätter man ju på locket efter sig – eller hur????

Fisar i bilen:
Min familj hävdar att mina fantastiska doftproduktioner från den bakre delen av kroppen är de värsta som världen skådat. Jag förstår inte alls – jag har inte ett dugg ont av dem! I bilen ger det väl bara en liten gemytlig känsla till tillvaron tycker jag.
Det var dessutom det bästa med Loppan (brorsdottern) för hon tyckte inte att mina små söta fisar luktade illa alls.
Fantastisk unge det där!

Nu ska jag drömma vidare om vandring medan jag målar lite i mina målarböcker!

Tjillevippen på er gullvippor!

 

 

 

 

Vad är oddsen liksom???

Nu är det ju så att det är mitt i veckan, det är inte semestertider än och de flesta folk jobbar under veckorna. Det innebär att campingen är så gott som folktom just nu. Jag har räknat till 3 bilar här idag… Igår var det 2-3 bilar till. Så det är ju inte överbefolkat om man säger så.

Nåväl, nu vet ni det så nu ska jag berätta vad som hände igår.

Efter min långpromenad och mitt bad i havet så tycker jag att jag behöver en dusch så jag slänger ner rena kläder, schampo, duschtvål och en femkrona i en påse och knatar ner till duscharna. Fortfarande iklädd mina blöta trosor och nästan lika blöta tröja (jag tog ju ett dopp efter promenaden och inte hade ngn bikini med mig) eftersom jag tyckte det var onödigt att byta om innan duschen.

Att jag går i blöta trosor och tröja ner till duschen spelar liksom ingen roll eftersom det knappt är någon här som kan se mig ändå.

Jag tar en härlig dusch och njuter i fulla drag. När vattnet från min 5-krona är slut så torkar jag vattnet ur ögonen och vänder mig om för att ta handduken.

Öh….

Handduken??

Den ligger ju kvar hemma! Suck… Jag öppnar mitt lilla bås och går ut i omklädningsrummet som i övrigt är lika öde som resten av campingen. Jag kan ju passa på att notera att jag självklart är inne i DAMERNAS duschrum och DAMERNAS omklädningsrum. Så jag är inte orolig för att strosa runt där naken.

Jag letar efter pappershållare men det finns inget papper här inne. Inga handtorkar heller. Inget som kan hjälpa mig att bli torr innan kläderna ska på.

Och nej – det är INTE skönt att ta på sig kläder när man är blöt och inte har något mer ombyte i husvagnen.

Men… ser man på… sitter det inte en liten, liten fläkt högt uppe i taket. Kanske om jag ställer mig precis under den och liksom fläktar med t-shirten lite, kanske jag torkar då? Om jag hoppar och flaxar samtidigt så borde jag ju torka ännu lite mer?

Medan jag står där naken, hoppande och flaxande, så öppnas dörren och en stackars gubbe kommer in. Han stirrar på mig som om han sett ett spöke (vilket kanske inte är så långt i från sanningen i det här fallet). När jag finner mig och slutar flaxa runt och håller t-shirten framför mig stammar han fram ett ”sorry, sorry” och raglar baklänges ut genom dörren igen.

Aha, en av holländarna i husbilen som kom förut.

Stackars sate!

Men ärligt talat liksom!!! Vad är oddsen??

Att jag skulle glömma handduken och stå där och flaxa PRECIS just när det kommit en ny campare som inte lärt sig vilken dusch som är damernas och vilken som är herrarnas? Jag slår vad om att ingen använt duscharna här sedan i söndags och gubben skulle säkert inte ens duscha för han var tomhänt – han skulle möjligen på toaletten och då såg han fel på både toa/dusch-skylten och herr/dam-skylten.

VAD ÄR ODDSEN???

Jag måste vara den mest ”knasighets-osannolikhets-olycks-drabbade” människan i hela världen!

Imorse när jag gick på toaletten hade holländarna dragit vidare.

Gubb-stackarn var väl så nödig så han var tvungen att köra och leta efter en toalett – för in på våra vågar han nog aldrig gå igen.