Det där med min matlagning

Dags för del 2 av Babbelpelle-serien denna veckan. Han kan verkligen konsten att ta ner en på jorden… Upp som en sol och ner som en pannkaka liksom!

Detta var för ca 2 år sedan (och Babblis var då 13 år):

Ibland blir man lite smått chockad, överraskad och full av glädje när någon säger något oväntat till en.

För att två sekunder senare bryskt bli nedtagen på jorden igen.

Jag och Babbelpellen står i köket när han plötsligt utbrister:

– Jag funderar på att lära mig matlagning.

???? WHAT!! Min inbitne datanörd som hatar allt som har med hushållsarbete att göra??

Jag försöker att inte visa min överraskning utan säger lugnt att “det var väl roligt, du är ju så lättlärd och snöar in på saker så du kan säkert bli jätteduktig”.

– Ja. För jag börjar tröttna på burkmat.

Pang. Platt fall!

shut up var tyst rolig katt

När man får skit på organen

På allmän begäran (och för att ni är många nya här inne) så kommer en favorit i repris.

(Det kan också vara för att jag är sjukt trött och inte orkar blogga ikväll… men det vet bara jag)

Håll till godo 🙂

Ni vet ju hur duktig jag är på att ”uttrycka mig” när jag är bland folk. Ni minns kanske när jag köpte glidmedel?? Om inte finns inlägget HÄR.

Denna gången var jag  på Jula och skulle köpa en ny högtryckstvätt till mjölkrummet. Det är nämligen så att efter varje gång man mjökat så högtryckstvättar man mjölkrummet och organen… Organen är alltså den mjölkanordning som man hänger på kons juver och mjölkar med:

Men jag tänker ju inte alltid på att folk inte är så insatta i våra lustiga ord på allting. Så jag babblar på med den stackars säljaren:

Jag: Jag behöver en ny högtryckstvätt för vi har kört slut på den gamla.

Säljaren: Jaha, ja vi har ju många varianter men vad ska du ha den till?

Jag: Jag tvättar av organen varje gång vi är klara så den används ju rätt mycket.

Säljaren: öh… okej…. men man får ju vara försiktig med en högtryckstvätt för strålen är ju väldigt stark.

Jag: Ja ja, jag vet. Det är därför vi använder den, det blir ju rejält skitigt och bajs och allt så det är viktigt att få rent efteråt.

Säljaren: *stirrar på mig som om jag är från mars*

Jag: *stirrar tillbaka för att visa att jag inte alls är från mars*

Säljaren: du vet att det inte är till för att användas på… öh… huden?

Jag: *fattar inte alls vad han pratar om*
– Öh… ja…. men har du en högtryckstvätt till mig eller inte??

Säljarens telefon ringer och han ursäktar sig och går iväg.

Han kom inte tillbaka…

Summan av kardemumman är väl att jag fick hitta min högtryckstvätt på egen hand och fundera ut varför det blev som det blev.

Jag kom på det till slut… Tror jag handlar på något annat ställe nästa gång. Kanske nätshopping passar mig bättre?

När Korvhunden får ordet

Jo, den där Pilliflax fick ju gästblogga i förrgår och då var det flera som skrev att de ville att jag – bästaste Korvhunden – också skulle få gästblogga. Tsss… klart ni hellre vill höra på mig än det där fjantiga fjäderfät! Jag hinner dock inte idag men så länge kan ni få läsa mitt förra blogginlägg, jag har ju nämligen bloggat förut. Så håll till godo så ska jag skriva ett nytt när jag har tid. Jag har nämligen förfärligt mycket att göra nu med att uppfostra den där lille skitvalpen som de tog hem för några veckor sedan. Pust! Livet är hårt!

 

 
Mitt liv som Korvhund: 

Eftersom min matte inte har tid och ork med varken bloggen eller mig för tillfället så är det väl helt enkelt bäst att jag bloggar. Eller?

Eller ”matte” förresten… Tsss. Hon envisas med att kalla sig för min mamma – men DET vet jag med all säkerhet att hon inte är. Min mamma var mycket mindre, hade fler tuttar och slickade mig i arsl rumpan. Det gör inte min matte. Så därför vet jag att hon ljuger. Men hon kan väl få kalla sig för min mamma om det gör henne gladare. Jag bryr mig inte så mycket.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite för er om mitt liv som Korvhund. Jag börjar väl från början. Jag var SJUKT söt när jag var liten!! Nu är jag vacker och snygg. Men då var jag riktigt söt!

Eftersom matte hade sprungit in i en vägg (inte ens jag är så dum… suck) så sov hon jättemycket. Nästan hela tiden. Så då fick väl jag göra det också då.

Sjukt jobbigt att behöva sova hela tiden…

Eftersom jag var helt fantastiskt påhittig redan som liten så hade jag många bra sovställningar. Matte tyckte jag var jättefin för hon skrattade som bara den och tog kort på mig.

Redan i tidig ålder satte jag standarden för vårt liv tillsammans. Det är JAG som bestämmer och jag ska behandlas som den fantastiska varelse jag är. Är jag mammig och inte vill bli lämnad på golvet när matte går omkring så får hon bära mig. Blir hon trött i armarna så får hon väl hitta på en lösning.

Och det gjorde hon. En jättebra lösning:

Hon motionerade mig också. Hon tyckte att hon var tjock så hon började cykla eftersom hunden ändå behöver motion. Det gick jättebra:

Hon fick motion och blev antagligen av med några överflödiga kilon och jag fick frisk luft. Strålande!!

Helt plötsligt kom hon dock på den helt sjukt korkade idén att jag behövde duscha!!

Daaahhh…. var kom DET ifrån liksom? Jag? Duscha? Varför då liksom?

Jag avskydde det!! Jag gjorde allt för att kravla mig ur duschen och att skaka av mig allt vatten men hon bara hällde på nytt hela tiden. Något tillfredsställande var det dock att matte var lika blöt som mig när vi var klara! HA!

Jag förlät henne dock efteråt när hon satt och torkade och masserade mig i en timme.

Ljuva lycka vad skönt det var!! Så skönt att jag funderade på att grisa ner mig ordentligt igen så hon var tvungen att göra det en gång till. Men så tänkte jag på allt vatten som rann ner i ögonen och… nej. Det är inte värt det!

Appropå vatten. Ett tag fick hon för sig att hon skulle åka uppe på vattnet med en stor bytta!! Som dessutom väsnades någon helt förfärligt! Jag förstod aldrig meningen med det där. Första gången gömde jag mig i en påse hon hade med sig:

Men efter några gånger blev jag djärvare och tillslut kunde jag nästan njuta av eländet. Jag var ju på sätt och vis kung över vattnet. Jag var på vattnet men lurade det och blev inte ett dugg blöt. Coolt!

Efter ett tag tröttnade jag dock, hittade en lugn plats på botten och återgick till min bästaste favoritsysselsättning:

När vi kom till stranden vi åkte till så fick mattes tvåbenta ungar leka och sprattla i vattnet medan vi återgick till vår vanliga koma:

Det finns ju fler i vår familj än jag och Matte. Det finns en stor tvåbening till fast han träffar jag mest på nätterna. Hans fötter luktar helt sjukt gott så de brukar jag lägga mig runt när jag får chansen:

Sedan finns det en mellanstor tvåbening och en liten tvåbening. Jag bryr mig inte så mycket om den mellanstora för hon har jag inte så mycket nytta av. Men den lille är rätt så rolig. Han kan man leka med och han brukar ge mig godis. Jag gillar honom! När han är mörkrädd så tvingar han mig att sova i hans säng. Antagligen för att han vet att en stor och stark krigare som jag skulle skydda honom om något farligt monster kom förbi.

Men de har några jäkligt konstiga fyrbeningar här också. Jag tror inte att de är hundar, de luktar konstigt och beter sig skitskumt!! Matte skrev förresten en SAGA om mig och dem en gång. Skitlöjlig!! Hon kallar dem för katter. Så det gör jag med nu för tiden.

Men en gång så hände det något konstigt med en av katterna. Hon blev 3 st till!!! Fast små. Skitmysko.

Två av dem var vita som den stora och en var gul… Matte kallade den för ”chicken”. Jösses som hon daltade med den där gula fula saken. Men konstigt nog blev den vit sedan när den blev större.

Jag tog det på mitt ansvar att ta hand om de där små sakerna. Jag litade inte alls på att den stora kunde fixa det själv. Våga lita på en katt liksom?

Jag vaktade dem dygnet runt och VÄGRADE gå ut från det rummet. När matte tvingade mig att gå ut så satte jag mig utanför dörren och gnällde hysteriskt tills hon släppte in mig igen. Man vet hur man ska göra för att få sin vilja fram!

Jag tvättade dem om och om och om igen och jag bar iväg dem till bättre ställen än hos den där stora vita fula katten. Jag gömde dem men hon hittade dem alltid igen. Så tillslut gav jag upp och bestämde mig för att ligga där hon låg. Dygnet runt!

Jag lyckades! Hon åt inte upp dem och alla överlevde. Jag är fantastisk!!

När de kommer till det här med att sova, som ju är min och mattes favoritsysselsättning, så finns det ju olika sätt att göra det på. Man KAN sova ensam:

Men det är inte alls skönt!

Man kan sova många på ett och samma ställe:

Det är jättemysigt! Så länge jag får ligga längst upp vill säga…

Man kan sova sked med matte (ja jag låter henne sova i min säng. Både hon och hennes hane sover i min säng, men jag låter dem hållas, det blir ju varmt och skönt). Hon vill alltid vara den stora skeden och jag brukar gå med på det. Men ibland envisas jag och då får jag vara den stora skeden:

Matte klagar bara när jag är den stora skeden, hon säger att jag flåsar henne i nacken och att jag stoppar in mina ben i hennes rumpa.

Spela roll liksom? Där är ju varmt och skönt.

Men orka höra på hennes gnäll…. så hon brukar får vara den stora skeden ändå.

Min ALLRA BÄSTA sovställning är den här:

Fy tusan vad skönt jag sover då!! Men jag brukar försöka dra täcket över mig innan matte vaknar för annars skriker hon bara ”Men Bosse!! Skärp till dig! Kan jag få en vackrare syn att vakna till eller? Du är ju helt knäpp”

Inte för att jag förstår vad hon menar dock. Men jag försöker att dra täcket över mig i tid. Ibland hämnas hon nämligen:

Watch this video on YouTube.

Hon är fruktansvärd när hon gör så där!!

Jag älskar att sova under saker eller i saker. Jag MÅSTE ha ett täcke eller en filt eller något annat över mig när jag ska sova riktigt gott. Men ibland får jag problem. Jag hittar ett stort fint hål i täcket, och så kryper jag in där och lägger mig. Men sedan när jag sovit klart och ska krypa ut igen så har hålet blivit PYTTELITET!!!

Helt sjukt konstigt!! Då sitter jag fast… så får matte komma och dra sönder täcket så att jag kommer ut igen. Hon har dragit sönder många täcken nu och hon blir så arg på mig varje gång. Jag förstår inte det!! Jag kan väl inte hjälpa att hålen krymper!!!

Sjukt orättvist tycker jag! Men jag låter henne hållas. Hon är bra att ha ibland trots allt.

Fast inte när hon killar mig under fötterna.

Och inte när hon leker med mina öron:

Jag förstår liksom inte det roliga med det hela?

Men visst, jag kan väl ställa upp på det också. Jag vet ju trots allt innerst inne att jag är både störst, bäst och vackrast:

Okej okej, den där rosetten var inte min egentligen. Den var till en ful kalv som den lille tvåbeningen hade visat upp för några snubbar. Men jag fick låna den och den passar mig MYCKET bättre!!

Nu ska jag gå och vara med matte lite. Hon försöker lära mig att rulla runt…. Hon har nämligen slagit vad med den mellanstora tvåbeningen om att hon ska lära mig det innan jul.

Det kan hon fetglömma!!!

Jag vet precis vad hon vill att jag ska göra men jag låtsas som om jag inte fattar alls. Än så länge har hon inte ens fått mig att lägga mig när hon säger plats. Ska hon få MIG att rulla runt som en jäkla cirkuspajas så får hon allt locka med något bättre än några futtiga levergodisar!

En natt på stan kanske? Med lösaktiga tikar och full rulle?

DÅ kanske jag kan rulla runt.

Tack och hej leverpastej!

Dagens Tips:
Det får ju jag ge då så klart, och vad är bättre än att Zooplus startar sin stora vinterrea nu 😀 Upp till 70% rabatt på mängder av prylar och mat till hundar 🙂 Det finns prylar och mat till katter, smådjur, fåglar och fiskar också men vem vill köpa till dem när man kan köpa till sin trognaste vän HUNDEN? Nä, skit i dem. Ni hittar hela vinterrean HÄR så ploppa in med er nu och passa på att shoppa loss till era älskade små djur. Det ska matte göra. För det har jag bestämt!

En typisk kväll för en sån som mig

 

Idag återvinner jag ett inlägg som jag skrev för exakt 4 år sedan, men det är så typiskt jag så jag tänkte att det blir perfekt eftersom det är många nya läsare här inne nu 🙂

Så håll till godo och se hur Bondmoran har ”myskväll”. Eller försöker…

Jo, gällande min myskväll som jag skrev om igår. Den blev väl inte precis som jag tänkt mig men vem hade trott det.

Det började ju med att jag skrev ett inlägg till er via telefonen. När jag lade ifrån mig telefonen lyckades jag skvimpa ut mjölken. Hämtade en disktrasa och torkade upp mjölken.

Gick och fyllde på ny mjölk och gick tillbaka till vardagsrummet. Märkte att Korvhunden ätit upp en av mina lussebullar. Gick och hämtade en ny.

När jag kom tillbaka står Marwin Melker den Grå och dricker ur min mjölk. Går och hämtar ny mjölk och sätter mig i fåtöljen o pustar ut.

Då har kattkräken söt-katterna rivit ner min bok på golvet och självklart når jag den inte. Så upp igen och hämta boken och ner i fåtöljen igen.

Märker att jag helt plötsligt är akut pinkenödig så upp igen. Ställer mjölk o bullar på akvariet så att inga djur ska komma åt det. Går och pinkar och när jag ska tvätta händerna råkar jag spruta vatten på hela tröjan så jag får gå och byta.

Kommer på att jag glömt skölja Korvhundens öron (han har fått öroninfektion) så jag går och gör det. Tappar taget om örat så Korvhunden ruskar på huvudet och skvätter medel över hela mig.

Tvättar av mig och byter tröja igen. Hämtar mjölken o bullarna på akvariet. Märker att jag ställt det över lamporna så mjölken är varm. Ställer ifrån mig bullarna och hämtar ny mjölk.

Hör en smäll i vardagsrummet, springer in och kollar och upptäcker att Katten-Vit har vält ner tallriken och alla pepparkakorna är i tusen bitar.

Vid det här laget skiter jag dock i det och sätter mig i fåtöljen med mina trasiga kakor. Har dock glömt mjölken i köket. Upp igen  och hämta den.

Sätter mig MED mjölk, lussebullar, trasiga kakor och min bok. Får genast sällskap av Marwin och Katten-Vit som lägger sig på min mage och mina ben. Mumsar i mig bullarna och kaksmulorna. Sörplar i mig mjölken och har hunnit läsa två sidor när jag upptäcker att ögonen inte är öppna längre….

Kravlar mig upp och går och lägger mig.

Men jag hann ju mysa en liten stund i alla fall. Jag får göra ett nytt försök i kväll…

Dagens Tips:
Om man lyckas läsa ut en bok någon gång… så kan man beställa nya böcker på Adlibris. Till sjukt bra priser!! Jag beställer alla mina böcker där. Snabba leveranser och bra pris! Me Like!

När man lurar döden!

 

Här kommer ett inlägg jag skrev för några år sedan men jag vill att ni läser det igen – så ni är uppdaterade. Det kommer nämligen en fortsättning. Tyvärr…

Så läs och förfasas:

Det hände i går kväll när jag inte ont anande kom in från kvällsrundan i lagårn. Det var fruktansvärt och jag kommer drömma mardrömmar om detta i veckor framöver. Jag kunde dött ihjäl mig, av chock, av smärta, av svält eller kanske bara av ren och pur förvåning över att något så oförargerligt kunde vara så livsfarligt.

Vad som hände?

Innan ni läser vidare så se till att ni sitter ner bekvämt, ha ett glas kallt vatten i närheten och telefonen redo med larmnumret framme ifall ni går in i chocktillstånd.

Okej, nu kör vi.

”Det var en mörk och blåsig kväll. Månen lös ner på mig med sitt kalla vita sken och jag kände ett olycksbådande tryck över bröstet. Något hemskt väntade på mig men jag kunde inte veta var det kom ifrån. Jag gick min brunstrunda i lagårn medan vargarnas ylande fick kalla kårar att ila ner för ryggraden (eller okej, det var nog snarare korvhunden som stod bunden utanför lagårn men WTF…).

Jag skyndade mig in i huset och låste dörren efter mig. Kanske faran var över nu när jag var inne i hemmets trygga vrå. Jag gick in på toaletten och tände lampan. Jag tittade mig omkring medan ståpälsen kom med full kraft! Något illvilligt väntade på mig här inne. Men jag kunde inte se något annorlunda.

Jag tog ett djupt andetag och gick fram till handfatet och satte på vattnet. Pumpade fram lite tvål i händerna och började tvätta mig med hastiga rörelser. När jag sedan sköljde av tvålen så blev jag ivrig att bli klar, jag kände på mig att faran lurade runt hörnet och ville bli klar så fort som möjligt.

Jag snurrade händerna runt varandra under vattenstrålen och helt plötsligt sitter jag fast i ett stenhårt grepp medan smärtan skjuter som en pil upp genom handen och ända upp till axeln. Jag skriker högt och försöker desperat komma loss men monstret har mig i ett järngrepp.

Jag försöker sansa mig och blir stilla i kroppen och öppnar långsamt ögonen. Vad jag ser får blodet att frysa till is i mina ådror.

Mitt finger sitter fast i dräneringshålet!!!! Stenhårt! Monsterhålet håller mig fast allt vad det orkar och det krävs många svordomar, en halv flaska tvål och beslutsamhet för att komma loss.

När jag väl är loss så sköljer lättnaden över mig som ett vattenfall i saharas öken. Jag sätter mig på golvet och bestämmer mig för att aldrig använda ett handfat igen.

Aldrig någonsin!”

Har ni svimmat? Ringt 112? Ni förstår vad jag menar eller? Efter detta kommer ni aldrig mer kunna tvätta händerna i lugn och ro. Ni kommer tänka på min historia och välja att gå skitiga därifrån istället. Ni kommer drömma mardrömmar i veckor efter detta och jag förstår. Det kommer följa även mig som ett envetet tuggumi under skon.

Så iaktta största försiktighet nästa gång ni ska tvätta händerna.

Där lurar en dödsfälla!

 

Rullande Korvhundar och att köra kossor med svansen

 

I går var jag och fick en ny kortisonspruta i min onda tennisarm så idag har jag helt asont och kan inte skriva något inlägg till er så jag återvinner istället. Vi kan väl gå tillbaka lite i tiden och kolla vad jag gjorde idag för två år sedan.

Bland annat så hade vi en kviga som gått till fel del av betet så Bonden tog kossan i svansen och körde henne tillbaka till rätt bete:

Watch this video on YouTube.

Men dessutom så lärde jag ju Korvhunden att rulla runt så ni får det inlägget här igen:

För mig att lära Korvhunden rulla runt är ju en baggis så klart om man är lika fantastiskt duktig på precis allting som jag är. Jag kan verkligen allt!

Så nu jäklar får det bli ett slut på det eviga tjatandet om att jag ska bevisa det. Ni kommer väl ihåg mitt vad jag hade med Skräpfian? Läs HÄR. Jag trodde verkligen att jag hade satt min sista potatis… Men jag var fast besluten att lyckas.

Dock hoppades jag att både Skräpfian och ni skulle glömma av det men tji fick jag! Så på självaste nyårsafton så fick jag ta mig i kragen, ta fram godisbitarna och börja träna. Men tro det eller ej, Korvhunden lärde sig rulla runt i ett nafs 😀

Men eftersom ingen av er tror mig så kommer här en film som bevis:

Watch this video on YouTube.

Såååå…. nu utgår jag ifrån att alla ni tvivlare där ute kommer att buga och bocka och be om ursäkt att ni misstrodde min korkade ursmarta Korvhund och även mina eminenta korvhundsträningsmetoder. Korven rullar som bara den så fort man har en godisbit i handen.

Men bara på mattan.

Är han på golvet så kan han inte ens sitta….

Han VÄGRAR att sitta eller ligga på golvet om det inte är en matta på.

Det är ju hårt!

Och kallt!

Han är inte så dum som han ser ut min lille Korv.

Och tur är väl det.