En sista seminering

Hm, det verkar visst som om jag är på väg att bli vloggare istället för bloggare… Om man ens kan kalla mig bloggare nu för tiden med tanke på hur sällan jag uppdaterar.

Men här kommer dagens vlogg – sista semineringen!

Har ni missat inlägget om när jag köpte glidmedel så har ni det HÄR.

Nu ska jag fortsätta packa flyttlådor.

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

En ridtur i lagårn

Ja, jag vet att jag varit borta från bloggen typ hur länge som helst… Men det har många anledningar. Först och främst för att mina armar och händer krånglar och gör så förbaskat ont så jag har svårt att sitta vid datorn. Jag får väl bli videobloggare istället… pust!

Men jag saknar bloggen och jag saknar ER så jag ska försöka skriva lite kortare inlägg men oftare 😉

Idag blir det kossor på tapeten!

Fast man kan ju undra om det är kossor eller bergsgetter vi har…

kossor-bete-bolmso-kulle

Men… det var ju inte det jag skulle visa. Jag skulle ju visa att Brorsonen minsann fått mina gener!! Hur det nu har gått till begriper jag inte riktigt eftersom det är Bondens brorson….

Men minns ni att jag red vår fina 549 ut på bete?

rider på kossa rida 549 jag

Idag när jag kom in i lagårn och skulle seminera så sitter Brorsonen och myser på sin favoritkossa. Kolla bara:

Jäkla gottegris!! Hade jag inte varit så gammal och stel klok och förståndig så hade jag gjort precis likadant.

Goaste kossorna <3

Tjillevippen på er gullvippor

 

Kossegos och kalvmys

 

Nä, det här är ju faktiskt skamligt!! Hur länge sedan är det egentligen ni fick några kosse-bilder här på bloggen??

Jo det kan jag svara på – det är sketalängesen!! Man kan ju tro att jag aldrig är ute i lagårn nu för tiden. Men det är jag, dock inte så ofta som förut. Men nästan varje kväll är jag ute och seminerar. Ibland kan jag bara inte låta bli utan jag tar vägen förbi kalvningsboxarna också.

Och vem hittade jag där om inte finaste 1271! Vackraste kossan i lagårn <3 Kanske inte exteriört men hon har så himla fin färg!!

Jag fick inget bra kort på henne i kalvningsboxen tyvärr:

1271 randig kossa kalvat sandbox

Men jag har ett annat kort på henne som jag kan visa, det är från förra laktationen.Där ser man bättre hur hon ser ut. Visst är hon frän! 😀

randig kossa 1271

Babbelpellen säger att hon ska bli en matta den dagen hon ska till kosse-himlen. Och det kanske han har rätt i, det vore ju synd och skam att låta en så vacker kossa bara försvinna.

Här är ett kort till på henne:

kossa mjölkgrop spegelbild 1271

Åh, jag blir helt kossegos-sugen när jag sitter här och lägger in bilder. Det blir alldeles på tok för lite kossegos för mig nu för tiden helt enkelt.

Fast de här småttingarna fick lite gos innan jag gick ifrån kalvningsboxarna, det gick inte att låta bli:

kalv box sand

kalv box söt sand kalv box sand

Kalvar är verkligen det sötaste som finns!

Förutom jag då förstås.

Jag är den sötaste av alla!

När man får skit på organen

På allmän begäran (och för att ni är många nya här inne) så kommer en favorit i repris.

(Det kan också vara för att jag är sjukt trött och inte orkar blogga ikväll… men det vet bara jag)

Håll till godo 🙂

Ni vet ju hur duktig jag är på att ”uttrycka mig” när jag är bland folk. Ni minns kanske när jag köpte glidmedel?? Om inte finns inlägget HÄR.

Denna gången var jag  på Jula och skulle köpa en ny högtryckstvätt till mjölkrummet. Det är nämligen så att efter varje gång man mjökat så högtryckstvättar man mjölkrummet och organen… Organen är alltså den mjölkanordning som man hänger på kons juver och mjölkar med:

Men jag tänker ju inte alltid på att folk inte är så insatta i våra lustiga ord på allting. Så jag babblar på med den stackars säljaren:

Jag: Jag behöver en ny högtryckstvätt för vi har kört slut på den gamla.

Säljaren: Jaha, ja vi har ju många varianter men vad ska du ha den till?

Jag: Jag tvättar av organen varje gång vi är klara så den används ju rätt mycket.

Säljaren: öh… okej…. men man får ju vara försiktig med en högtryckstvätt för strålen är ju väldigt stark.

Jag: Ja ja, jag vet. Det är därför vi använder den, det blir ju rejält skitigt och bajs och allt så det är viktigt att få rent efteråt.

Säljaren: *stirrar på mig som om jag är från mars*

Jag: *stirrar tillbaka för att visa att jag inte alls är från mars*

Säljaren: du vet att det inte är till för att användas på… öh… huden?

Jag: *fattar inte alls vad han pratar om*
– Öh… ja…. men har du en högtryckstvätt till mig eller inte??

Säljarens telefon ringer och han ursäktar sig och går iväg.

Han kom inte tillbaka…

Summan av kardemumman är väl att jag fick hitta min högtryckstvätt på egen hand och fundera ut varför det blev som det blev.

Jag kom på det till slut… Tror jag handlar på något annat ställe nästa gång. Kanske nätshopping passar mig bättre?

När jäkeln har fjärrkontrollen

 

Ikväll har varit en SÅDAN kväll. En sådan när ingenting går som man tänkt och man känner att det sitter någon liten jäkel i ett hörn med en fjärrkontroll i högsta hugg, ett stort flin i nyllet och som styr allt jäkelskap emot en.

Typ som Dåren.

Fast han är ju inte här idag (vad jag vet…) så det kan inte vara han.

Det började ungefär när Bonden gick till lagårn och jag satt i min målarstol och skapade mästerverk. Typ…

Jag bestämde mig för att testa att måla med akvarellfärg i en målarbok och se hur mycket vatten den klarade av. Det kanske går att använda mer vatten än man tror? Jag vräkte på färg och vatten och bilden blev bubbligare än badvattnet när jag ätit brysselkål. Men jag gav inte upp utan vattnade klart och lade den på tork.

Så långt var allt väl, bilden torkade och jag satte mig och började fylla i siluetter med akrylfärg ovanpå akvarellfärgen. Ungefär då gick Bonden till lagårn och den lille jäkeln startade fjärrkontrollen.

Eftersom jag är förkyld så var jag efter en stund tvungen att hämta min nässpray. När jag reser mig märker jag att jag satt vattenkoppen på stolskarmen så den åker i golvet och sprider färgat vatten som en solfjäder runt stolen. Jag skyndar mig att hämta papper och torka upp allt innan Skutthunden kommer och hjälper mig. Gör han det kommer jag ha rosa tassar i hela huset sedan.

Jag hämtar nässprayen, gör ett spray i näsan och känner att det inte kommer mer än lite fjuttspray. Jag tittar på den, skakar och känner att den inte är slut så jag sprutar en gång i luften för att se.

Jo, tack. Jag fick se. I närbild…. Det satt någon skit vid hålet så istället för att spraya uppåt så sprayade den rakt in i mitt högra öga.  INTE SKÖNT!! Springer upp igen och sköljer ögat, sätter mig igen, skrapar på hålet i sprayflaskan och sprayar igen.

YEIII, det funkade, jag kan andas igen!

Fortsätter måla mina svarta siluetter, då ringer Bonden och säger att jag komma ut och seminera en kossa. Säger att jag kommer snart, ska bara måla klart det svarta så inte akrylen torkar. När jag ska lägga ifrån mig telefonen tappar jag penseln med svart akrylfärg rakt ner på min vita tröja. WTF??? Varför?? Jag ska ta upp den och fipplar så jag tappar den igen, på min bild…

Ok ok… det får bli ett palmblad extra, det är väl inte hela världen. Målar klart det sista och så här blev det. Definitivt inget mästerverk, men fasen i mig, det går att ösa på rätt bra med vatten även i en målarbok!

målarböcker för vuxna bakgrund siluett den rofyllda trädgården

Men nu är det dags att gå ut till lagårn och seminera, jag rusar ner för källartrappan för att byta om, tredje steget nerifrån fjärrstyrs av jäkeln och försvinner under mina fötter så jag ramlar framstupa och landar i tvättkorgen.

Suck, ja det var ju mjukt i alla fall.

Byter om, traskar iväg mot lagårn, halkar på en isfläck och landar rakt på svanskotan. Jäkeln skrattar…

Väl i lagårn plockar jag fram mina semineringsprylar, plockar upp ett spermastrå ur kvävekärlet men tappar det och börjar fiska upp det igen. Då kommer jag på att jag håller i metallstaget….. Som är -196 grader!!! Gaaaaahhhh!!!! Min tumme och mitt pekfinger är totalt döda och kritvita! Fuck… Jag gör ju det här nästan varenda jäkla dag, jag tar ALDRIG i metallstaget, jag tar i gummikroken längst upp som aldrig är nere i kvävet.

Värmer fingrarna i varmt vatten och går ut och seminerar kossan. Hon har en cervix (livmoderhals) som ligger ända nere i mörkaste Tjotaheiti så det räcker liksom inte att stoppa in underarmen, jag är nästan inne hela jag när jag väl hittar rätt. Precis när jag är klar hostar hon.

Ni vet vad som händer när en ko hostar eller?? Speciellt när hon har en Bondmore-arm instoppad i sitt näpna lilla arsle.

Jo – sprutlackering av Bondmora!

Jag spolar av mig, tvättar av mig, torkar av mig, byter om och går in.

Nu skiter jag i allt ikväll, nu ska jag slänga mig i soffan och äta vinägerchips tills jag kräks!

Men annars är allt bra, tackar som frågar!

jag salt och vinäger chips estrella

Knacka kotor och rida kossor

 

När jag var ung så gick min pappa till kotknackaren då och då. En helt vanlig morgon kunde han kliva upp ur sänghalmen och se ut som lutande tornet i Piza. Om han kom upp ur sängen över huvud taget…

Nu för tiden heter de inte kotknackare längre, nu är det kiropraktor. Men skit samma, knackar kotor gör de ju fortfarande. Och trycker, klämmer, drar, ruckar och håller på.

Det gör ont fast skönt ont… Typ som att få massage – det är också skönt ont. SKITSKÖNT ont rättare sagt, massage är ju för tusan himmelriket på jorden.

Nu var det många år sedan jag var hos någon kiropraktor så nu var det absolut dags. Ryggen gör alltid ont men det är jag van vid, men nacken och skuldrorna blir bara värre och värre. Dessutom fick jag uppleva något nytt idag. Istället för att bara rycka och knycka så hade han en liten typ ”automatisk hammare” (läs tortyrverktyg) som han jocklade med kotorna med. Skitskumt, men troligen effektivt för det var betydligt lättare att röra sig efteråt.

Men vet ni vad – jag fick liksom en bonus idag 🙂 Han trodde att han skulle kunna hjälpa mig med min migrän också. Han tror nämligen inte att det är migrän utan spänningshuvudvärk. TÄNK OM liksom. TÄNK OM den försvinner!! Tänk om skallen kan sluta göra så ont så att allt man gör är en pina.

Insidan av skallen kunde han dock inte göra något åt. Är man knasig så är man, det hjälper inte att knacka kotor.

Där sprack Bondens förhoppningar…

Men jag är lika glad för det. Jag gillar mig som jag är – knäpp och konstig. Det är ju JAG. Och jag gillar mig. Även om det inte alltid är så lätt att vara jag så gillar jag mig ändå.

Nu ska jag ut och seminera och njuta lite kossor. Och längta till sommaren… Är så in i hoppsan trött på det här blöta skitvädret. Jag vill ha sommar! NU!

Ni får ett par bilder från i somras så länge så kan ni längta lite ni också 🙂 
Tjillevippen på er gullvippor!

 

rida på ko 549 jag rider på kossa rida 549 jag