När kärringen börjar på gym

Tro det eller ej – men jag har börjat på gym!!!

Ett riktigt gym, med maskiner och allt liksom.

Ok, ni kan sluta skratta nu…

I lilla Rydaholm har vi nämligen ett kanonfint gym som heter Texas Träningscenter.

Än så länge så har jag inte gjort några större tabbar och både maskiner och jag är hela (även om det var gränsfall första gången jag var där). Men här får ni en liten film så länge, det blev ett lite abrupt slut för det kom en annan som skulle träna och då kan jag ju inte sitta och prata med er. Men det får bli mer en annan gång.

 

Enveten som en gammal get

Note to self:

* Vatten-glider-av-regnställ ska ej användas ihop med tygskor

* När du zoomar in framåt så glöm inte zooma ut när du vänder kameran mot dig

* Raka armhålorna innan du filmar dig själv i linne nästa gång…

* Gå en trädgårdskurs

Och till er:

Ja, jag behöver inte skriva så mycket, ni får se själva istället. Vad gör ni så här en regnig och blåsig måndag?

Det här gör jag:

Tjillevippen på er gullvippor!

 

 

Från magplufs till magrutor

Jag och Bonden har plötsligt upptäckt att våra kroppar blivit lite väl runda på mitten om man säger så. När man räknar magrutor så kommer man liksom bara till 1…. Den där enda rutan är i och för sig rätt så stor men det är väl inte riktigt det som är tanken med magrutor antar jag.

Så vi bestämde oss för att skärpa till oss med maten lite och börja äta nyttigare. Vi fick tips och råd av Skräpfian som käkar LC-kost (undvik kolhydrater och socker) och tyckte att det lät bra så nu har vi också kört igång med detta.

Det går jättebra!

Speciellt när man är på utflykt.

Typ…

 

Man ska ha huuuuusvagn!

Jösses, det här ”nya livet” som icke lantbrukare har fått oss att plocka fram den gamla husvagnen igen… Vi har inte campat på nästan 20 år och nu har vi helt plötsligt bokat in oss på en helsäsong på en mysig liten camping i Blekinge. Det känns helt overkligt men samtidigt helt galet roligt!!

Att kunna åka dit på helgerna och bara mysa och göra ingenting. Eller ingenting förutom att tända grillen på kvällen och känna oset från femtioelva andra grillar, bära iväg disken till diskplatsen, klämma fingrarna när man ska göra om soffan till säng varje kväll, vakna varje morgon genomsvettig i en kvav och bastuvarm kokong, märka att man saknar 5-kronor och inser att det inte blir någon dusch idag heller, och allt annat som hör till när man har husvagn.

Men det är ju så sjukt mysigt ändå 😀 Vi hade våra bästa semestrar när vi var ute med husvagnen när ungarna var små. Nu är de ju stora och har egna ungar så då får vi väl ta med barnbarnen istället helt enkelt. Eller åka dit själva och lösa korsord och spela kort…

I söndags tog jag och Bonden oss en tur ner till Järnaviks Camping utanför Bräkne-Hoby. Vi har inte varit där förut men blev helförtjusta så vi bokade in oss hela säsongen. Här kommer några bilder jag tog när vi var ute på bryggan och kollade.

Här ser ni campingens strand och till vänster restaurangen.

Och tja, lite hav helt enkelt…

Och lite klippor. Fantastiska bilder – eller hur…. haha.

Även Bonden lyckades komma med på en bild.

Jag tog tyvärr inga bilder inne på campingen men ni kan kolla deras hemsida om ni vill. Ni hittar den här: Järnaviks Camping

Så nu får vi väl åka och köpa likadana träningsoveraller också så vi kör det hela fullt ut. Eller vad tycker ni? 😉

Tjillevippen på er gullvippor!

 

Snor, skethuspapper och familjemedlemmar

Om det är slut på skethuspapper i alla era butiker så får ni skylla på mig. Jag gör nämligen åt typ 500 rullar i timmen.

Det är helt förfärligt synd om mig just nu. Jag ligger i förkylningen from hell och snoken producerar mer snor än jag trodde var möjligt… Så är det någon som funderar på att göra en ny filmatisering av ”The Blob” så kan jag ställa upp med rekvisita.

Gratis.

Förutom att nysa, snora, hosta och tycka synd om mig själv så spenderar jag dagarna antingen i sängen och njuter med Skutthunden och Korvhunden eller framför akvariet och njuter av mina fiskar. Eller i källaren och njuter av mina fåglar – de har nämligen fått ett helt eget rum där nere där de kan busa runt hur mycket de vill. Ni ska få film på det senare.

Idag har jag dock tagit mig i kragen och uppdaterat sidan ”Min Familj”. Ungarna har ju liksom blivit äldre och det har tillkommit både svärsöner och barnbarn eftersom det var typ 368 år sedan jag uppdaterade den sist.

Nu ska jag försöka uppdatera ”Våra Djur” också. Och lite annat ditt och datt.

Men vill ni läsa om familjen  så har ni dem alla HÄR.

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

 

 

En lurvig och hårdfotad januari…

Alltså – ingen har väl missat det faktum att vi snart ska flytta? Tyvärr har vi inget exakt datum ännu men jag hoppades på mitten av januari vilket det tyvärr inte verkar bli.

Eftersom jag är en obotlig optimist så har jag dock räknat med att det skulle bli det så därför har jag redan packat klart det mesta. Och det är väl bra. Typ…

Men… man kanske borde tänka tanken att man inte ska packa ner ALLT redan nu. Idag när jag kom ut ur duschen så kunde jag konstatera att jag packat ner både rakhyveln och fotfilen….

Så… det kommer bli en både lurvig och hårdfotad januari.

Pust!