Ett trehövdat troll med egen kuppe!

(Är ni för unga för Martin Ljung så fattar ni inte rubriken men det skiter jag i)

Vi har ju köpt ett hus uppe i Dalsland och dit åker vi så fort vi får chansen. Jag ÄLSKAR att vara där uppe. Där är sååååå tyst, såååå vackert och såååå lugnt. Vi har ingen el och inget vatten inne men det gör absolut ingenting. Snarare bidrar det till lugnet på något vis.

Men jag ville bara visa er vad jag pysslar med när jag är där uppe. Bland annat leker jag i trädgården. Jag tänker skapa en helt egen liten värld med olika rum där man kan njuta, mysa och använda fantasin.

På ena sidan på framsidan huset har jag gjort två stenpartier.

Det tar ett tag innan det växer till sig men det ska nog bli bra i slutändan tror jag. Jag har använt så mycket vilda växter som möjligt men några få har jag köpt.

Pilträdet som står vid det ena stenpartiet har dessutom fått tillökning i form av ett trehövdat troll som flyttat in.

Säg hej till publiken…

Hm, man ser visst bara två av hans huvuden på bilden men han har tre… Trädgården är inte helt klar än men han får nöja sig med detta så länge.

Kanske han vill ha lite fönster i sitt hus också. Och kanske några trollungar i trädgården?

Vi får se vad det blir av det. Jag har typ tusen idèer…

Gubben tycker att jag är jätterolig… Eller jättejobbig… välj själva.

Tjillevippen gullvippor <3

Att göra huset till sitt

Nu ska jag äntligen försöka att skriva lite oftare! Jag saknar bloggandet och jag saknar er!

Nu har vi äntligen kommit på plats i nya huset, och vi har varit på skidsemester i Sälen med ungar, barnungar (eller säger man barnbarn?) och svärföräldrar. Sjukt kul!! Har massor att berätta men det kommer framöver. Denna gången lyckades jag få på mig pjäxorna utan större missöden 😀 Förra året gick det väl sådär…. Film finns HÄR om ni missade.

Det roligaste med att flytta till nytt (och eget denna gången) hus är att vi nu ska fixa till det så att det verkligen känns som vårt på riktigt. Vi började med att lägga in ett nytt golv i hallen:

SÅÅÅÅÅ jäkla snyggt när det blev klart!! Det är ett klickgolv men vinyl så det är mer tåligt mot utspilld cocacola blöta hundtassar osv. (Just denna, Soft Oak Natural, finns att köpa HÄR.) Nu ska det bara dit en sjysst färg på väggarna också så får hallen vara klar sedan.

Förutom hallgolv så har jag nu skaffat något som alla mina ungar är säkra på att jag kommer ta livet av inom 1 vecka.

NEJ – ingen ny man…

Men krukväxter 😀

Jag har ju aldrig lyckats få krukväxter att överleva tidigare men någon gång ska väl vara den första. Och varför inte nu liksom?

Att vi har ett litet bagageutrymme märktes när vi var på väg hem från IKEA med möbler och växter. Jag, Babbelpellen och Svärmor lekte Djungel-George i baksätet hela vägen hem.

Tack och lov så var det inte kaktusar vi köpte…

Precis nu kommer Bonden in genom dörren med ett nytt matsalsbord som vi hittat på blocket. Asfint!!

Bild kommer sedan – måste ner och instruera var det ska stå. För det är JAG som bestämmer!

Eftersom jag vet bäst.

Helt enkelt.