Nya firrar i baljan den blå

Tjo på er!

Nu har jag varit på Tassar och Morrhår i Växjö och köpt lite nya firrar till hightec-karet i vardagsrummet. Jag hade bara 5-6 st blodfenstetra kvar (har haft dem sedan jag startade detta karet) och nu var det dags att byta.

Mina blodfenor ska få flytta till en kompis kar och nu får det stimma svart neontetra istället. Jag hade världens beslutsångest (och klimakteriesvettningar) när jag gick i butiken i går kväll och skulle bestämma vad jag skulle ha. PUST! Men efter många om och men (stackars personal) så bestämde jag mig för dessa och jag är HELNÖJD. De passar perfekt in i karet och kommer nog färga ut ännu mer när de kommit sig tillrätta.

Här får ni en film på godingarna och på mina älskade växter.

Mitt lowtech akvarium på övervåningen går SUPERBRA men det ska jag berätta mer om en annan gång. Det är verkligen två heeelt olika akvarium jag har och jag gillar båda. Fast det på övervåningen kräver typ ingen skötsel alls och det är ju skönt 😉 Fast tråkigt, jag gillar ju att plaska omkring i karet och flytta växter hit och dit.

Tjillevippen på er gullvippor!

 

Projekt ”djungelrum” går framåt :-)

Jösses amalia folket!! I går kväll var det verkligen drama här på campingen då grannens husvagn började brinna!! Men jag ska berätta mer om det nästa gång.

Först ska jag visa er hur det går med mitt djungelrum. Det är LÅNGT ifrån klart men det går framåt i alla fall 🙂

Här får ni en liten film.

Nu önskar jag er allihop en riktigt härlig midsommarafton <3

Tjillevippen på er gullvippor!

 

När firrarna ska på disco

Fy fabian vad kul!! Jag har köpt spotlights till mitt akvarium 😀 Jag ville ha lite kvällsbelysning / skymningsbelysning i karet efter att lamporna släckts på kvällen och innan de tänds på dagen.

Det syns inte så bra på filmen tyvärr, ska försöka ta en ny ikväll och se om det blir bättre men jag MÅSTE bara visa nu ändå!! 😀

Visst är det läckert 😀

Jag köpte mina på e-bay och det är DESSA som jag köpt. Man kan köpa dem en och en men jag köpte ett set med 4 st.

Nu har belysningen tänts i akvariet men jag låter spotarna lysa ändå för det gjorde skillnad även när lyset var tänt. Ursnyggt 😀

Tjillevippen på er gullvippor <3 

När man inte kan slita sig från karet

Undrar ni vad jag pysslar med? Om jag lever över huvud taget?

Jo det är ju så att jag har en tendens att snöa in på saker… Ordentligt… Jag måste liksom alltid ha något att snöa in på och nu har jag tagit upp min gamla hobby akvarium igen. Eller alltså, jag har ju haft kvar ett av akvariumen hela tiden men inte lagt så mycket möda på det.

Men nu när vi flyttade så fick jag liksom en nytändning och snöade in ordentligt på mitt ”stora” 260-liters akvarium. Men denna gången bestämde jag att det är växter som gäller. Växter i massor!!

Eftersom jag har så gröna fingrar…

Typ…

Så tänkte jag att det kunde passa bra.

Jag har ju åtminstone fått plastväxterna här hemma att överleva så varför inte köra på ordentligt!

Så här såg det ut när jag hade Malawi:

Det började med att jag mjukstartade lite med lite växter, ny sand och nya fiskar. Men att göra saker halvdant är ju inte riktigt min melodi så jag skred till verket och tömde akvariet på innehåll och började om från början.

Jag ska göra ett eget inlägg om hur jag gjorde och alla fakta ifall det mot förmodan är någon annan akvarienörd som hänger här inne…. Men det kommer senare.

Om ni är insnöade på akvarieväxter så visar jag alla växter och talar om vad de heter i denna filmen:

Nu har det gått en vecka sedan jag planterade och jag sitter som en fåntratt framför karet varje dag och registrerar varenda milimeter som växterna har vuxit och gör små ändringar här och där som ingen annan än jag själv tycker behövs…

Men jag har KUL!!

Så här ser det ut nu efter en vecka (ingen fara – inga långrandiga namn denna gången):

Så för att summera det hela:

  • Japp, jag lever
  • Japp, jag är totalt insnöad och pratar, tänker och drömmer akvarie 24/7
  • Japp, Bonden är totalt urless på mig och mitt akvariebabbel
  • Japp, han älskar mig ändå

Tjillevippen på er gullvippor!

Nästa gång lovar jag att inte skriva om akvarium. Då ska jag skriva om bröstvårtor. Som kommer i kläm.