Jag är en stolt mjölkbonde!

 

SVT opinion kontaktade mig häromdagen och ville att jag skulle skriva en debattartikel om mjölkpriset. Självklart gjorde jag det! Det är ju helt sjukt som det är nu och Sverige riskerar att förlora sina mjölkbönder om det ska fortsätta så här 🙁

Ni kan läsa artikeln HÄR.

svt opinion mjölkpris

Jag ”firade” artikeln med att provmjölka med Bonden i morse och ta en gosestund med min favoritkalv medan jag väntade på fröken trögmjölkad att bli klar. Man ska ta alla tillfällen man kan till lite kel och gos.

jag och kalven gosar pussas jag och kalven myser

Man kan aldrig få för mycket kosse-gos!! Bara aningens för mycket kosse-slem… det är helt galet hur mycket slem det finns på en ko-tunga! Eller så sparar de på det tills jag kommer så de kan blöta ner mig ordentligt…

Men mysigt är det lik förbannat!

18 svar på ”Jag är en stolt mjölkbonde!

 1. Jag förstår att du måste gosa med kossorna. Det är väl det ända goset du får… För bonden gillar väl inte kosse gos? 😀

 2. Jag som verkligen varit involverad i lantbruk av alla sorter sen jag var en tvärhand hög skulle inte protestera om så mjölken blev 2-3 kronor dyrare och pengarna gick direkt oavkortat till bonden.

  Kosse-gos ja, det finns inget som är så muuuusigt som en kelsjuk kossa och kelsjuka blir dom om man behandlar dom med kärlek och respekt och inte skäller för mycket på dom. 😉

  Jag är ju så knäpp så jag noshälsar på alla djur men det kan få vissa följder, som att man aldrig kan sätta sig på foderbordskanten närmast utgången utan att det blir trafikstockning vid in eller utsläppet då alla ska hälsa innan dom går vidare. 🙂

  Alla djur går som sagt att noshälsa på, tom. den här ”lilla” krabaten ska noshälsa innan han tar morötterna eller äpplena. 🙂

  http://i265.photobucket.com/albums/ii207/Teknikern/Aumllg.jpg

   • Visst är det, och trots att alla varnat mig och sagt att jag en dag kommer att bli biten så har det inte hänt under dom 30+ åren jag haft daglig kontakt med djur. Dikorna gick inte ur storboxen innan dom noshälsat på mig när jag öppnade för dom och grannens ena häst fick hon inte ur fläcken innan vi hade noshälsat när vi träffades och han är inte säker och kan nypa till folk men mig har han aldrig ens försökt nåt sånt med, tja annat än på bus, och hans öron är inte att leka med, dom ligger under halsen på honom. 🙂
    Han och jag brukar ställa oss åt samma håll tätt bredvid varann, och så slåss vi om ett äpple och surar rejält på varann och nafsar åt varann. 🙂 Jag nämnde väl att han är arab av det sura slaget? 😉

     • Ska se om det inte går att ordna, men då får jag nog både tjata och lura grannen för jag har försökt få dom att filma när ”dödsmördarschäfern” deras först attackerar mig, ”hjälper till” att ta av mig ytterkläderna och sen drar in mig i köket med min arm i ett stadigt grepp, för att sen slänga sig om halsen på mig och kramas och pussas. <3 Jag har tjatat i 3 år men än har ingen brytt sig. Tyvärr.

 3. Ger ju redan bonden några kr mer. Iaf de gångerna jag köper ”riktig” mjölk…… vilket är den enda jag dricker om jag måste ha mjölk.

  En stillsam fundering. Hur ser en Ostolt bonde ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *