Tjohooo :-) Vi har fått tillökning!

 

Wihooooo!!!! 😀 Äntligen ska det bli lite fladder här hemma.

Vi har skaffat en ny liten familjemedlem, en som jag har längtat efter länge men nu äntligen så var det dags att se till att det blev av.

Säg hej till lille Uffe. Han ska få ett eget ”bloggnamn” här framöver när jag lärt känna honom lite mer. Förhoppningsvis blir han en riktig spelevink, han verkar lovande redan.

undulat blå herr fladder uffe

Han är bara 8 veckor och vi hämtade honom igår (lördag) så han är inte så van här än. Men han sätter sig redan på handen när man sträcker in den och det är väldigt snabbt tycker jag. Ni ska få bättre bilder sedan när han vant sig och jag kan släppa ut honom ur buren. Det är inte lätt att fota där inne….

Inte för att det är lätt att fota en undulat i full fart genom huset heller i och för sig, så vi får väl se hur det går. Undulater är så sjukt härliga så jag är sååååå glad att vi äntligen skaffat en liten fladder igen.

Vår första undulat var en gulgrön grabb som hette Gunnar. Jag har bara en helt vrålsuddig bild på honom tyvärr men ni får se den ändå.

C360_2015-11-29-20-39-07-966

Han var skitful verkligen… Men snäll och sällskaplig. Vi hade honom bara ett kort tag då han var gammal och skruttig och han fick några sista månader hos oss innan han flög till himlen.

Nästa undulat däremot hade vi i många år. Hon hette Harry och var världens roligaste, gosigaste och busigaste! Vi döpte henne till Harry för vi trodde att det var en hane, men helt plötsligt började Harry lägga ägg… Hon fick dock fortsätta heta Harry ändå. Här är hon när hon pussas med en 3-årig Fröken Duktig.

C360_2015-11-29-20-44-48-795

Harry var expert på att göra tovor i mitt hår, strimla posten när den kom, gnaga på mina örsnibbar, bada i köttfärssåsen och sno mina spagetti när jag åt. Dessutom satt hon alltid uppe på fläkten i taket så när man sedan startade den så rasslade det i väggarna av fågelskit…. suck!

Vi har haft två undulater till efter det men de var inte så tama utan höll sig mest för sig själva. De hette Nalle och Nellie.

undulat undulat

Men jag hoppas att Uffe ska bli en lika leksen och härlig undulat som Harry. Och det verkar vara på god väg redan tycker jag.

Tjillevippen på er gullvippor 🙂

10 svar på ”Tjohooo :-) Vi har fått tillökning!

 1. Hej! Han är väldigt fin ❤
  Glöm inte att han blir kanske ensam utan en ubdulatkompis (tror det är lag på det också). Hej hopp!

  • Visst är han 🙂
   Jag ska avvakta några veckor så får vi se om det blir en undulat till eller inte. Vi har haft både flera samtidigt och andra som vi haft ensamma och det är så olika vilka behov de har. En del funkar fint själva eftersom jag spenderar så mycket tid med dem. En del vill ha sällskap och då får det bli så 🙂
   Det är lag på att ha sällskap till undulat om man inte kan ägna den tillräckligt med tid själv. (så det är ju en tolkningsfråga 😉 som du förstår) Men i dagsläget så verkar han funka bra själv. 🙂 Tack för rådet i alla fall 🙂

 2. Vad kul! Grattis!!
  Hade också undulater när jag var ung, gröna hannen Jocke och gula honan som jag inte minns vad hon hette. Jocke var sällskaplig och go men honan var lite mer tillbakadragen. Hade köpt dem av en kompis med medföljande bur och holk. En dag fick mamma för sig att köpa en mycket större bur och rätt som det var låg det sex ägg i holken! Det blev fyra grön, en blå och en gul. Vilken lycka!

  • Åh, vad kul med ungar!!! Om jag skaffar en till så blir det nog en hona så vet vet, kanske det blir lite småttingar då 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *