Frostiga löv – hur fasen målar man det?

 

Hej på er gullrumpor!

Nu kommer ett tips till alla er där ute som målar i Målarböcker för vuxna. Så ni som tycker det är trist (är först och främst inte kloka…) kan sluta läsa nu för ni kommer ändå tycka att det är ett skitinlägg.

Jag skulle måla en bild häromdagen där halva var höst och halva vinter. På bilden var massa löv så jag tänkte att jag målar frost på dem så ser det ju vintrigt ut.

Jo…

Men liksom…

Hur FASEN målar man frost??? Jag kollade på massa bilder på frostiga löv men hur jag skulle få till det med mina pennor begrep jag inte alls. Så jag började prova mig fram helt enkelt. Med olika pennor, vattenfärger, nagellack och glitter.

Självklart gjorde jag en film till er så ni får se:

Watch this video on YouTube.

Så nu vet ni vad ni ska (eller inte ska… ) göra. Det blev faktiskt rätt bra när det blev klart men det är sjukt svårt att få det att se ut som det ska på ett foto. Glittret kommer inte med och det ser blåare ut längst upp än vad det är.

Men här får ni se ändå (bilden är ur boken The Can’t Sleep Colouring Book som är en underbar bok!)

målarböcker för vuxna måla frostiga löv

Med andra ord kan man använda annat än vanliga pennor när man målar. Jag använder både nagellack, ögonskuggor, puder och akrylfärg när jag målar. Allt jag har hemma som man kan leka med ska provas!

Hur kul som helst!

Jag tror att Målarböcker för vuxna och pennor kommer bli en julklapp i många hem i år 🙂 Det passar ju liksom alla åldrar! Mitt lilla barnbarn Cornelia är bara 5 år men målar i Målarböcker för vuxna och tycker det är askul! En bekant till mig har en dement mamma som sitter på sitt boende och målar i sina böcker. Prata kan hon inte men måla gör hon!

Både Adlibris och Bokus har mängder med roliga böcker, både lättare och svårare, pilliga och med större motiv. Det är ibland svårt att hitta alla böckerna men ni hittar alla Adlibris målarböcker HÄR och alla Bokus målarböcker HÄR. Ni har även målarböcker på CDON och ni hittar dem HÄR.

Tjillevippen på er gullvippor!

 

10 svar på ”Frostiga löv – hur fasen målar man det?

 1. Då kan jag komplettera med att i ”kosta” mycket har bokhandeln en massa målarböcker som jag inte har sett någon annanstans. Och de jag har sett på andra ställen så pass billigare att det är lönt att åka dit och handla om man köper mer än en….
  Målat frost hade jag gjort med mörk grön i ”mitten” och sedan låtit bli att täcka mer och mer ju längre ut på bladen jag kom och emot ådror osv….

 2. Oj vad fint du målar. Jag längtar till julafton när jag får ge dottern en målarbok för vuxna o din bloggadress. Hoppas hon blir inspirerad av dig eftersom hon är duktig på att måla typ stenar m m.
  Och som sjukpensionär så kan det vara bra terapi.
  Ha det bra jag är glad att läsa få läsa din blogg.
  Hur är det med kossorna då?
  God jul och ett Gott Nytt bloggår från
  Barbro i Luleå

  • TACK!!! 😀 Vad roligt att hon ska få en målarbok! Hoppas att hon tycker om det lika mycket som jag gör 🙂
   Hälsa henne från mig och säg att hon har en helskön mamma 😉
   Jodå, det är bra med kossorna. Jag mjölkar inte nu när jag mår dåligt (förutom någon gång emellanåt) utan jag sköter bara semineringarna så jag får ju lite kossemys ändå 😉
   Kram på dig och god jul och gott nytt till dig med

   • Tusen tack! Glad för svar. Dottern kommer att börja läsa din blogg när hon fått julklappen det lovar jag. Skönt att du kan umgås med dina djur trots hälsan.
    Nu har snön kommit vitt på marken men varit mycket regn
    Kram tillbaka
    B

    • Önskar att vi fått lite snö här också, det bara regnar och regnar och hela gården är en enda stor lervälling. ÖRK!
     Nej ett par minusgrader och lite snö hade varit bättre 🙂
     Kramis

 3. Hej!
  Vad mycket bra tips du har här!! Gillar dina filmer skarpt 🙂 Men jag hittade inget kommentarsfält i länken med pennor… Jag har en liten fundering och undrar hur du gör dina färgkartor samt hur/med vad du märker upp dina pennor? Väldigt smart iaf 🙂
  Din målarhörna är verkligen perfekt – jag får oxo ont i nacken av att sitta vid köksbordet. Nu ska jag ta efter dig och göra en egen målarhörna. Jag behöver även någon käck förvaring till pennorna så att det blir överskådligt.
  Med vänlig hälsning, Pernilla

  • Hej på dig
   Kul att du hittade lite vettigt 🙂 Hm, ska kolla upp det där med kommentarsfält på pennsidan.
   När jag gjorde mina färgkartor så tog jag A4 papper (ett lite tjockare valde jag men det spelar ju ingen roll) och delade i 4 delar. Sedan linjerade jag alla delarna samt gjorde linjer så det blev 4 kolumner. En för tusch, en för fineliner, en för gelpennor och en för träpennor. Jag gjorde ett ark till varje färg.
   Sedan målade jag med varje penna på varsin linje och satte ett nummer bredvid. Samma nummer skrev jag på en liten lapp som jag klippt från vanligt tunnt papper och tejpade fast på toppen på pennan så jag lätt ser det när jag letar.
   Det ligger bilder på hur det blev om du kollar här: http://bondmoran.nu/?page_id=14558 Här ser du även hur jag fixade förvaringen 🙂
   Ja, jag älskar min målarhörna!! Den är verkligen perfekt! Och den är bara min 😉
   Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *