När suget blir för stort

 

Jösses folket, jag började skriva ett inlägg till er i höstas men jag hann inte skriva klart och sedan glömde jag av det. Men jag MÅSTE ju bara berätta!!

Ni vet ju att jag är en fena på att uttrycka mig… Ni minns väl när jag köpte högtryckstvätt till organen? Ni hittar det HÄR annars. Eller när jag skulle ha glidmedel i storpack? HÄR finns det om ni missade.

Denna gången var jag också lite vimsig och då blir det som det blir. Vi målarnördar fick nämligen reda på att man kunde blenda våra färgpennor med hjälp av vaselin.

– DET måste jag prova, tänkte jag och rusade upp på övervåningen och letade som en galning efter en burk vaselin. Jag visste att det borde finnas en någonstans för jag hade den när jag färgade håret sist.

Men burken hade tydligen fått ben (läs: blivit stulen av dotter?) och stod inte att finna någonstans. Eftersom jag ändå hade ett ärende ner till stan så pilade jag in i affären på jakt efter en vaselinburk. Jag letade och letade men hittade inget så jag rusar fram till en expedit och utbrister:

– Jag hittar inte vaselin, jag letar och letar men det finns ingenstans och jag MÅSTE verkligen ha vaselin NU!

Och ja, när jag behöver något så behöver jag det NU! Att vänta är inte riktigt min grej.

Expediten går med mig till hyllan och kollar varpå hon konstaterar att vaselinet är slut. Hon vänder sig mot mig, ler vänligt och upplyser mig om att det borde komma in i slutet av veckan.

Jag: Men åååååhhhh, jag behöver det nu på en gång! Jag är så förbaskat sugen och jag kan inte vänta tills slutet av veckan! Jag fick tips om lite nya roliga sätt och jag vill verkligen prova nu med en gång.

Expeditens leende falnar och ögonbrynen når nästan ända upp till hårfästet.

Jag: Har ni inte en endaste liten burk liggande någonstans? Jag behöver inte så mycket, bara så det räcker till att komma igång.

Expediten verkar komma till sans igen och med en liten suck säger hon att jag kan gå till apoteket istället, där finns det säkert.

Jag pustar ut och tackar henne för tipset, så långt tänkte jag ju inte.

Hon anser antagligen att jag är totalt sinnesförvirrad så hon förklarar för mig var apoteket ligger och hur jag hittar dit, trots att jag mycket väl vet var det ligger. Hon avslutar med att jag borde hitta det jag söker på intimhyllan samtidigt som hon blinkar med ena ögat.

Jag fattar inte alls vad hon blinkar åt men av bara farten blinkar jag tillbaka, ropar tack och rusar vidare.

När jag väl sitter i bilen igen så ramlar 10-öringen ner….

Jaha, så har jag ännu en butik jag aldrig mer kan gå in i utan förklädnad.

När ska min skalle lära sig att inte alla andra vet vad jag menar och att jag måste säga saker som för mig är helt självklart? Att liksom backa ett steg och ta det lite lugnt?

Förmodligen aldrig…

Nu ska jag sätta mig och måla. Och blenda med vaselin!!

Tjillevippen 🙂

 

16 svar på ”När suget blir för stort

  1. Du är så underbar ,spontan och ärlig.Det är så härligt med människor som är som dig.Min mor är som (var ) du rättfram.Älskar det ❤.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *