När jäkeln har fjärrkontrollen

 

Ikväll har varit en SÅDAN kväll. En sådan när ingenting går som man tänkt och man känner att det sitter någon liten jäkel i ett hörn med en fjärrkontroll i högsta hugg, ett stort flin i nyllet och som styr allt jäkelskap emot en.

Typ som Dåren.

Fast han är ju inte här idag (vad jag vet…) så det kan inte vara han.

Det började ungefär när Bonden gick till lagårn och jag satt i min målarstol och skapade mästerverk. Typ…

Jag bestämde mig för att testa att måla med akvarellfärg i en målarbok och se hur mycket vatten den klarade av. Det kanske går att använda mer vatten än man tror? Jag vräkte på färg och vatten och bilden blev bubbligare än badvattnet när jag ätit brysselkål. Men jag gav inte upp utan vattnade klart och lade den på tork.

Så långt var allt väl, bilden torkade och jag satte mig och började fylla i siluetter med akrylfärg ovanpå akvarellfärgen. Ungefär då gick Bonden till lagårn och den lille jäkeln startade fjärrkontrollen.

Eftersom jag är förkyld så var jag efter en stund tvungen att hämta min nässpray. När jag reser mig märker jag att jag satt vattenkoppen på stolskarmen så den åker i golvet och sprider färgat vatten som en solfjäder runt stolen. Jag skyndar mig att hämta papper och torka upp allt innan Skutthunden kommer och hjälper mig. Gör han det kommer jag ha rosa tassar i hela huset sedan.

Jag hämtar nässprayen, gör ett spray i näsan och känner att det inte kommer mer än lite fjuttspray. Jag tittar på den, skakar och känner att den inte är slut så jag sprutar en gång i luften för att se.

Jo, tack. Jag fick se. I närbild…. Det satt någon skit vid hålet så istället för att spraya uppåt så sprayade den rakt in i mitt högra öga.  INTE SKÖNT!! Springer upp igen och sköljer ögat, sätter mig igen, skrapar på hålet i sprayflaskan och sprayar igen.

YEIII, det funkade, jag kan andas igen!

Fortsätter måla mina svarta siluetter, då ringer Bonden och säger att jag komma ut och seminera en kossa. Säger att jag kommer snart, ska bara måla klart det svarta så inte akrylen torkar. När jag ska lägga ifrån mig telefonen tappar jag penseln med svart akrylfärg rakt ner på min vita tröja. WTF??? Varför?? Jag ska ta upp den och fipplar så jag tappar den igen, på min bild…

Ok ok… det får bli ett palmblad extra, det är väl inte hela världen. Målar klart det sista och så här blev det. Definitivt inget mästerverk, men fasen i mig, det går att ösa på rätt bra med vatten även i en målarbok!

målarböcker för vuxna bakgrund siluett den rofyllda trädgården

Men nu är det dags att gå ut till lagårn och seminera, jag rusar ner för källartrappan för att byta om, tredje steget nerifrån fjärrstyrs av jäkeln och försvinner under mina fötter så jag ramlar framstupa och landar i tvättkorgen.

Suck, ja det var ju mjukt i alla fall.

Byter om, traskar iväg mot lagårn, halkar på en isfläck och landar rakt på svanskotan. Jäkeln skrattar…

Väl i lagårn plockar jag fram mina semineringsprylar, plockar upp ett spermastrå ur kvävekärlet men tappar det och börjar fiska upp det igen. Då kommer jag på att jag håller i metallstaget….. Som är -196 grader!!! Gaaaaahhhh!!!! Min tumme och mitt pekfinger är totalt döda och kritvita! Fuck… Jag gör ju det här nästan varenda jäkla dag, jag tar ALDRIG i metallstaget, jag tar i gummikroken längst upp som aldrig är nere i kvävet.

Värmer fingrarna i varmt vatten och går ut och seminerar kossan. Hon har en cervix (livmoderhals) som ligger ända nere i mörkaste Tjotaheiti så det räcker liksom inte att stoppa in underarmen, jag är nästan inne hela jag när jag väl hittar rätt. Precis när jag är klar hostar hon.

Ni vet vad som händer när en ko hostar eller?? Speciellt när hon har en Bondmore-arm instoppad i sitt näpna lilla arsle.

Jo – sprutlackering av Bondmora!

Jag spolar av mig, tvättar av mig, torkar av mig, byter om och går in.

Nu skiter jag i allt ikväll, nu ska jag slänga mig i soffan och äta vinägerchips tills jag kräks!

Men annars är allt bra, tackar som frågar!

jag salt och vinäger chips estrella

9 svar på ”När jäkeln har fjärrkontrollen

  1. Du måste ha ett helt UNDERBART liv ute på landet.? Ni måste ha jäkligt kul ,era barn har ju aldrig behövt att gå på Cirkus.Det har dom ju haft och vuxit upp med varje dag i sitt liv.Kan man ha en bättre uppväxt!?????❤?

    • Haha, jag vet inte om våra barn ser det som cirkus eller om de ser det som kaos… Men de verkar inte lidit någon nöd och kommer gärna hem och hälsar på så det är nog ingen fara 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.