Smarta vattenbyten i akvariet. Inklusive gratis dusch…

Ibland är jag så sjukt smart så jag nästan skrämmer slag på mig själv! Att jag oftast skrämmer slag på resten av familjen också är av en helt annan anledning…

Denna gången var det väl en mix av båda. Antar jag.

Jag vill ju liksom alltid effektivisera allting och hitta på smarta lösningar. Denna gången var det vattenbyten i akvariet som stod på panelen. Jag har både tömt med liten slang och hävert, med lång slang in till duschen och helt manuellt med skopa och hink. Men alla har sina negativa sidor så jag ville komma på något som gjorde att det gick snabbt, enkelt, smärtfritt… typ… och att jag inte behövde stå och hålla i slangen när jag tömmer och fyller på (för vem ska då stänga av vattnet när det är fullt?).

Så jag tog min långa trädgårsdslan, en gammal slanghävert, några delar till ett ryggsäcksfilter som jag inte längre använder och en tub silicon. Och så min fantastiska hjärna så klart.

Så här blev resultatet:

Ja ja, lite vatten har väl aldrig skadat någon. Om man inte räknar när när jag blev förgiftad av saltvattenskaret. Man får heller inte räkna med möbler och golv som inte tål vatten. Men om man bortser från det menar jag…

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

 

1 svar på ”Smarta vattenbyten i akvariet. Inklusive gratis dusch…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *