När man inte kan slita sig från karet

Undrar ni vad jag pysslar med? Om jag lever över huvud taget?

Jo det är ju så att jag har en tendens att snöa in på saker… Ordentligt… Jag måste liksom alltid ha något att snöa in på och nu har jag tagit upp min gamla hobby akvarium igen. Eller alltså, jag har ju haft kvar ett av akvariumen hela tiden men inte lagt så mycket möda på det.

Men nu när vi flyttade så fick jag liksom en nytändning och snöade in ordentligt på mitt ”stora” 260-liters akvarium. Men denna gången bestämde jag att det är växter som gäller. Växter i massor!!

Eftersom jag har så gröna fingrar…

Typ…

Så tänkte jag att det kunde passa bra.

Jag har ju åtminstone fått plastväxterna här hemma att överleva så varför inte köra på ordentligt!

Så här såg det ut när jag hade Malawi:

Det började med att jag mjukstartade lite med lite växter, ny sand och nya fiskar. Men att göra saker halvdant är ju inte riktigt min melodi så jag skred till verket och tömde akvariet på innehåll och började om från början.

Jag ska göra ett eget inlägg om hur jag gjorde och alla fakta ifall det mot förmodan är någon annan akvarienörd som hänger här inne…. Men det kommer senare.

Om ni är insnöade på akvarieväxter så visar jag alla växter och talar om vad de heter i denna filmen:

Nu har det gått en vecka sedan jag planterade och jag sitter som en fåntratt framför karet varje dag och registrerar varenda milimeter som växterna har vuxit och gör små ändringar här och där som ingen annan än jag själv tycker behövs…

Men jag har KUL!!

Så här ser det ut nu efter en vecka (ingen fara – inga långrandiga namn denna gången):

Så för att summera det hela:

  • Japp, jag lever
  • Japp, jag är totalt insnöad och pratar, tänker och drömmer akvarie 24/7
  • Japp, Bonden är totalt urless på mig och mitt akvariebabbel
  • Japp, han älskar mig ändå

Tjillevippen på er gullvippor!

Nästa gång lovar jag att inte skriva om akvarium. Då ska jag skriva om bröstvårtor. Som kommer i kläm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *