Nu vet ni vad ni INTE ska göra!

Ni ska inte hälla ut nagellack på plastmattor, trämöbler eller toalettstolar. Om ni känner att ni absolut MÅSTE göra något av det så välj toalettstolen. Absolut inte platsmattan. Speciellt inte om den är gammal som gatan och suger åt sig nagellack som en svamp.

Jag har nämligen testat. Endast för er skull. Så ni slipper göra samma misstag.

Toalocket och porslinet (på den sidan som inte syns på bilden) blir nämligen knallblått allting när man försöker torka bort det. (Fast inte om man använder rosa lack såklart. Eller rött. Eller någon annan färg än blått. Men nu var det ju just blått jag testade). Men när man gnidit tillräckligt länge med nagellacksremover så blir det faktiskt vitt igen.

Det är tyvärr inte riktigt lika enkelt med trämöblerna. Men det gick! Tillslut!

Däremot plastmattan. Jag upprepar – undvik den!!!! Man skulle kunna tro att den är lika beroende av nagellack som jag för den ville ABSOLUT inte släppa taget. Allt var blått och det blev bara värre och värre ju mer jag försökte torka 🙁

En halv flaska remover, en himla massa bomullspads och många ”tusan” senare så var det äntligen hyfsat borta. Inte helt, men tillräckligt för att Bonden antagligen inte kommer märka något och muttra om ”de där jäkla nagellacken” och få vatten på sin kvarn. (ja det har hänt förut att saker blir en aning nagellacksbehandlade på ett eller annat sätt).

Men vad gör man inte för konsten. Liksom.

Jag tror att jag satsar på att få det på naglarna hädanefter…

4 svar på ”Nu vet ni vad ni INTE ska göra!

  1. Vet ej om det funkar på nagellack MEN OM det händer igen testa att strö salt på el potatismjöl. vänta någon minut och sen skrapa upp sörjan med en kniv el liknande. Det funkar på ÄGG nämligen 🙂 kladdigt slemmigt samma konsistens BORDE funka tycker jag. (jag tänker inte prova i onödan ) 😉
    Ni får trampa lite extra så det nöts bort *ler*

    kram / Madde (Toddes ohängda kärring)

    • Åh. Tack så jättemycket!! Kan vara bra att veta. Det händer en del här nämligen… Haha. Kul att du också tittar in 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *