Regn, Lilla Fjätfallen och Jämtland

IDRE dag 5

Idag skulle det enligt väderleksrapporten regna hela dagen – och det verkade tyvärr stämma för en gång skull…

Jag och ungarna satt och mös och spelade mobilspel men Bonden var uttråkad. Syns det?

Tur att Babbelpellen hade sin fidgetspinner med sig så Bondlurken hade något att roa sig med.

Men tillslut bestämde vi oss för att trotsa regnet och ge oss ut på äventyr i alla fall. Det går ju att äventyra lite från bilen också och skulle det mot förmodan sluta regna så är det ju bara att stanna och gå ut och njuta av fjällen. Loppan och Babbelpellen stannade dock hemma. Tråkmånsar!

Vi började med att åka och titta vid Fjätervålen och där hittade vi ”Lilla Fjätfallen”. Som tur var så blev det uppehåll just när vi kom dit så vi gick en sväng och tittade. Det var ett superfint fall som kom från två håll.

Här ovanför är den lilla delen som kommer ner på vänstersidan, det är samma fors men en liten ö delar den i två delar. Till höger är sedan den större forsen (bild nedan). Det går en hängbro över fallen så man ser verkligen hela fallen och hur fint det är.

Om man tittade neråt fallet så såg man en liten stuga som låg precis där forsen svänger av. DÄR skulle jag kunna bo!!! 😀

Fast det är nog helt sjukt mycket mygg och knott här vid vattnet kan jag tänka mig? Det här var faktiskt enda gången vi märkte av mygg och knott under denna resan. Vi gick nämligen en led in i skogen på andra sidan forsen och följde den någon kilometer. Det var jättefin skog och jag hade kunnat följa den vidare men Bonden tröttnade. Och tur var kanske det för knotten och myggen blev fler och lagom tills vi kom tillbaka till bilen så började det regna igen.

Men vi hann ändå att gå en liten sväng till de övre fallet också.

Egentligen är det ingen ide att ta kort på vattenfall för man får inte alls med känslan av hur läckert det är. Ljudet, lukten, styrkan – nä, det ska upplevas!!

Eftersom det började regna igen så fortsatte vi vår upptäcksfärd i bilen. Vi körde runt på måfå och tittade på den vackra naturen och vips så var vi inne i Jämtland!! 😀

Jag har inte varit i Jämtland sedan jag var i tonåren så det var väl på tiden! När jag var liten var jag i Strömsund varje sommar eftersom vi hade släktingar där och nu blev jag helt galet sugen på att åka dit igen. Men det var lite väl långt att åka ända till Strömsund… Det får bli en annan gång. Har ni varit i Strömsund? Så himla fint!!

Vi for omkring ända till sena eftermiddagen och hade hur mysigt som helst trots regnet.

På kvällen bestämde vi dock att vi skulle dra oss hemåt Småland i morgon, trots att vi hade stugan en dag till. Men eftersom det ändå skulle regna hela dagen i morgon och Bonden skulle börja jobba på måndag så kunde det vara skönt att ha en dag hemma i lugn och ro.

Men en sak är säker – det här kommer vi göra om!!! Fjällvandring är något av det häftigaste vi gjort och det var vi alla fyra helt överens om 😀

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *