Prickiga Korvhundar, skärsår och konserter

Okej, lite uppdatering från igår och min fantastiska eftermiddag med chokladdryck över hela mig, datorn, soffan, govlet, väggen och Korvhunden.

Efter att jag skrivit till er och berättat om min härliga eftermiddag så var det dags för ett glas rött och laga middag. Hur svårt kan det vara?

Jättesvårt tydligen…

Jag började med att hälla upp ett glas rött och ta den första härliga klunken. Och jag lovar – hade jag inte varit så svårspydd så hade det kommit raka vägen upp igen. FY FABIAN vad äckligt det var!!!

Kan rött vin bli dåligt? Alltså jag hade rött vin i husvagnen i somras och eftersom jag så sällan dricker något så sparade jag det till nästa gång jag ville försöka på någon osmart. Tills just igår kväll med andra ord. Men det smakade verkligen asäckligt och det åkte ut i vasken kvickare än kvickt!!

In i baren och kolla om det fanns något annat som gick att dricka och jag hittade en flaska Kaluha med en liten skvätt kvar så det fick bli en liten sådan till maten istället.

Glad i hågen öppnade jag påsen med vildsvinskotletter som jag tagit fram i morse. När det står ”vildsvinskotletter” på påsen så utgår jag ifrån att det är små fina kotletter i påsen. Men nej då… Det är en jäkla stor klump!!! Möjligen en kotlettrad eller vad det nu kan heta.

WTF???!!! Jag har inte tid att göra iordning något sådant – och inte vet jag hur man gör heller för den delen. Jag ville ha små fina kotletter att lägga i stekpannan 5 minuter och sedan är det klart.

Men ok – hur jäkla svårt kan det vara att GÖRA kotletter av en sådan där klump? Det är väl bara att skära, tänkte jag.

Jo, jippie….

Jag skar, hackade, bände, slog, skrek, och skar mig på tre ställen.

Några kotletter blev det inte men man kan väl med lite överdrivet positivt tänkande kalla dem för ”mindre köttbitar” i alla fall. Benklump med resterande köttbitar åkte i soppåsen och vi fick klara oss med de ”mindre köttbitar” som blev resultatet.

Jag ska inte påstå att varken Bonden eller Babbelpellen utbrast något ”åh vilken god middag du gjort” men de åt i alla fall. Tror jag… kanske Korvhunden och Skutthunden stod lyckliga och mätta under bordet?

Idag kan jag konstatera att tummen gör ont, pekfingret vill inte böja sig och Korvhunden är prickig.

Det syns inte så bra på bilden men han är full med ljusa prickar över hela ryggen och huvudet och där är pälsen helt stel och klistrig. Det får nog bli en dusch på Herr Korv också tror jag bestämt.

Min soffa är full med fula fläckar och där jag lyckats få bort fläckarna är det bara lite mörkt och stelt.

Någon som vet hur man kan få bort skiten?

Min dator fungerar hyfsat. Förutom att den skriver ”k” lite titt som tätt så jag får hela tiden gå tillbaka och sudda bort massa ”k” ur texten. Dessutom är den helt sjukt klibbig och man fastnar liksom på tangenterna. Den där fyrkanten där man drar fingrarna för att flytta musen är supersvår att använda eftersom fingrarna klibbar fast och det hoppar hit och dit. Dessutom går det inte att klicka med den, bara dutta.

Men den FUNKAR i alla fall. Får väl försöka hitta något starkt medel att göra rent den med utan att förstöra den. Problemet är ju att kletet sitter i de smala mellanrummen mellan bokstäverna och själva datorn.

Men nu ska jag sluta gnälla och istället se fram emot kvällen!

Jag och Bonden ska nämligen på konsert i Växjö Konserthus 😀

Vi ska lyssna på ”Carmina Burana” av Carl Orff. Ska bli sjuuuukt mäktigt 🙂

Någon mer som ska dit? Den går ikväll och i morgon kväll. Jag tror att det finns biljetter kvar om någon är intresserad. Kolla på Ticketmaster HÄR i så fall. Där finns biljetter till massa kul evenemang. Just detta evenemang hittar ni HÄR.

Jag måste ju berätta om alla kul saker vi har varit på sedan vi blev ”vanligt folk” och slutade med bonderiet. Men det får bli imorgon. Nu ska jag ladda för ikväll!! 😀 (genom att sitta mycket stilla i soffan, utan chokladmjölk, och göra ingenting).

Tjillevippen på er gullvippor!

 

 

 

4 svar på ”Prickiga Korvhundar, skärsår och konserter

  1. O ja, rött vin blir väl typ vinäger efter rätt kort tid om flaskan varit öppen så luft kommit in? Vilken gårdag!! 😜 Hoppas på en lugnare dag och kväll! 💚

  2. Microfiberdukar av bättre kvalitet, t.ex. Tupperware el Norwex kan funka att få bort fläckarna i soffan med. Alpnaering har ett rengöringsmedel som en vän fått bort sonens ”teckning” med.
    Datorn hade jag nog lämnat in på InfoCare för rengöring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *