Ett trehövdat troll med egen kuppe!

(Är ni för unga för Martin Ljung så fattar ni inte rubriken men det skiter jag i)

Vi har ju köpt ett hus uppe i Dalsland och dit åker vi så fort vi får chansen. Jag ÄLSKAR att vara där uppe. Där är sååååå tyst, såååå vackert och såååå lugnt. Vi har ingen el och inget vatten inne men det gör absolut ingenting. Snarare bidrar det till lugnet på något vis.

Men jag ville bara visa er vad jag pysslar med när jag är där uppe. Bland annat leker jag i trädgården. Jag tänker skapa en helt egen liten värld med olika rum där man kan njuta, mysa och använda fantasin.

På ena sidan på framsidan huset har jag gjort två stenpartier.

Det tar ett tag innan det växer till sig men det ska nog bli bra i slutändan tror jag. Jag har använt så mycket vilda växter som möjligt men några få har jag köpt.

Pilträdet som står vid det ena stenpartiet har dessutom fått tillökning i form av ett trehövdat troll som flyttat in.

Säg hej till publiken…

Hm, man ser visst bara två av hans huvuden på bilden men han har tre… Trädgården är inte helt klar än men han får nöja sig med detta så länge.

Kanske han vill ha lite fönster i sitt hus också. Och kanske några trollungar i trädgården?

Vi får se vad det blir av det. Jag har typ tusen idèer…

Gubben tycker att jag är jätterolig… Eller jättejobbig… välj själva.

Tjillevippen gullvippor <3

6 svar på ”Ett trehövdat troll med egen kuppe!

 1. Är du händig så letar Statens fastighetsverk någon som vill bygga ett torrdass efter gamla ritningar och dokumentera bygget. Men risken är ju att du sågar dig i handen, spikar fast dig i en bräda.

 2. Visst är det mysigt med enkelheten!!!
  Om drygt 2 veckor får vi vårt Torp fast där finns både vatten och el. Men 2 rum o kök på 54 m2 blir litet men det finns en vind med fönster och då skifta på rummen nere så kan de bli sovloft när vi får besök av barnen/barnbarn! Har gett mej 2 år på fixa till det med alla rummen och den ”lilla” trädgården innan det blir helflytt dit. Detta är ganska typiskt mej då FLYTTLASS går när fruktträden smått börjar rota se (tror det är 6 gånger nu). Så förra året plantera jag en massa fruktträd i min stenrika skog och nu i maj hitta jag torpet på Hemnet. Så gissa om nån håller på att gräva upp en massa träd och buskar, okey det går inte att flytta ALLA men de flesta skall med. Bara att äntligen få göra ett riktigt potatisland och kunna fixa ett stort hallonland känns underbart. Fast först måste vi fråga kommunen om ev. restriktioner då det ligger en större Å vid kanten av stora ängen. Annars kanske man skulle skaffa en fjällko fast jag har slutat med mjölk för att gå ner i vikt.
  Men det låter spännande det där med tomtar o troll mm i trädgården. Har kört mycket med min stensamling i Akvarium men nu blir det ont om plats inne så det får bara bli 1 istället för 4 akvarium som det är nu och då åker snäck o stenarna ut i trädgården (äntligen blir även det bra) kanske uppe på jordkälleren.
  Det är däremot inte bra att titta in hos dej för det blir så mycket nya idéer och jag som skulle ta det lugnt nu när man blivit pankis. Istället har jag börjat jobba ordentligt mest som snickare med proffsmaskiner, målare, kakelsättare, stenläggare/murare, trädgårdmästare, fusk-tapetsör, hundvakt mm.
  Förresten kan du få vårat utedass fast det går nog inte att flytta!!! Tror främmande kommer vägra att använda det så det blir att bygga ett nytt där de inte ser skiten!?! Att det skall vara så känsligt…..
  Kan du inte berätta mer om stugan är mera nyfiken sedan ni köpte den hur det går med den om ni gör något annat än trädgården och hur stor den är för det är svårt att se på bilderna.
  Bamsekram Eva-Lena

  • Jag lovar att det kommer mer info från stugan!! 🙂 Haha, ja det där med utedass är lite känsligt för en del har jag märkt. Men vår ena dotter (Skräpfian) var och hälsade på förra veckan och hon var VÄLDIGT skeptiskt till det där med utedass… men hon blev positivt överraskad faktiskt och tyckte det var superfint! Vi köpte en sådan där komposteringstoalett. Helt suveränt. Luktar inget alls och är hur smidig som helst.
   Gräva upp träd ja…. det vill jag också göra egentligen. Har en magnolia här i ”stan” som jag skulle vilja ha på landet istället men den är ju skitstor… suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *