Nu drar vi till Italien! (del 1)


Tjoflöjt, nu är det äntligen semester och vi drog iväg direkt ner mot Italien 😀 Wohooo!! Nu ska jag få testa mina Italienska-skills ordentligt! Ni vet väl att jag gick en Italienskakurs i höstas? Och en fortsättningskurs i våras. Så jäkla kul!! Jag ska absolut fortsätta läsa Italienska och kanske något mer språk sedan.

Men… om jag kommer ihåg något från kursen och om något fastnat i skallen lär jag snart märka…

Eftersom jag blir sjösjuk bara av att titta på en båt så blev det broarna även i år.

Vi åkte först på eftermiddagen så vi tog in på en Camping redan när vi var på Fyn. Den låg precis innan lilla bron och nere vid havet. Vejlby Fed Strand Camping hette den. Mysig, fräsch och fin. Hit kommer vi nog åka tillbaka igen någon gång.

Efter en snabb och lätt middag lagad av min mästerkock till gubbe så gick vi en promenad på den låååånga härliga stranden. Sjukt mysigt!

Det hände dock något konstigt…. Min tröja blev liksom tyngre och tyngre och magen hängde längre och längre ner. 

Mycket underligt!

Typ….

Eller så hittade jag massa fina stenar som jag vill ta med mig hem och använda i trädgården i Kråkslottet (vårt lantställe).

Gubben suckade och pratade om övervikt på bilen på hemvägen men vad tusan – några stenar är väl inte hela världen? Visserligen är vi bara på dag 1 av typ 10-14 dagar, men man vet inte när man hittar fina stenar nästa gång så det är bara att passa på!


Hittar jag fler så får jag väl ta tåget hem så får gubben ta bilen full med stenar.

Vi invigde våra nya madrasser också. Vi har ju våra supertunna, isolerade och superlätta vandringsliggunderlag. Men nu när vi ändå åker bil tänkte vi att vi kan lyxa till det lite med uppblåsbara madrasser. 

Och jodå, mjukare blev det ju men däremot kallare… Sovsäckarna är rejält varma men luften i madrassen blev kall under natten. Men förhoppningsvis kommer det vara varmare under resten av resan (inatt var det nog bara 10-12 grader). Dock så tappade min madrass luft under natten men kanske hade jag bara missat att stänga ventilen ordentligt. Den som lever får se…

Men mjukt är skönt…. och jag har också min kudde med mig. Gubben glömde sin så han fick nöja sig med den uppblåsbara. Det man inte har i huvudet får man ha….. under huvudet?

Tjillevippen på er gullvippor 🙂

6 svar på ”Nu drar vi till Italien! (del 1)

  1. Skönt för er, ni är värda en lååååång semester efter åren med dygnetruntjour. Apropå stenar, min dotter kom hem från läger med 20 kg sten, slaggsten! men hon är förlåten, man kan ju inte klandra ett barn på 6 år.

    • Tack snälla du! Ja det känns faktiskt som att vi är det 🙂
      Haha, klart hon är förlåten! Man kan inte klandra en tanta på 47 heller…. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.