Italien, dag 3. Äntligen framme!

Idag bar det iväg ner mot Italien och vårt egentliga mål. Tyskland och Danmark är ju liksom bara ett nödvändigt ont… Fast Danmark har faktiskt sin charm också. Men som jag sa till Gubben så är det ju en del av semestern och man får försöka göra det bästa av det och hitta mysiga ställen att stanna på. 

Förresten åt jag världens godaste yoghurt till frukost. Jordgubb med stracciatella (mörka chokladbitar). MUMS! Varför finns det inte massa goa yoghurt hemma i Sverige? Där finns bara blåbär, jordgubb och annat trist. Här finns supergoda yoghurt med kaffesmak, citron, choklad osv osv. Kaffeyoughurten är helt suverän!

Det är konstigt… Kaffe är förfärligt äckligt men saker med kaffesmak är skitgott!! Typ kaffeyoughurt, kaffeglass, kaffelikör, kaffegodisar och allt annat smaskigt. Men kaffe är verkligen vedervärdigt.

Google maps hade beräknat att det skulle ta 7 timmar från där vi sov i natt till vår camping i Italien men det tog nio och en halv timma… pust!

Idag blev det traditionell autobahn-lunch.

martin autobahn lunch

Snart började vi närma oss Schweiz och när alptopparna dyker upp i fjärran så får man den där härliga känslan i magen som säger att Tyskland äntligen snart är slut.

alptoppar schweiz


Och när man kommer in i Schweiz så är det bara att börja njuta! Gode värld vad vackert här är!!

alper schweiz

Och rätt som det var så körde vi in i Italien! En storslagen entrè har de verkligen. Eller inte…. Men nog så mysig.

Väl framme vid vår första anhalt i Italien, Lago di Como och den lilla staden Menaggio så missade vi så klart en avfart vilket innebar många långa kilometrar i tunnlar innan vi kunde vända och komma tillbaka igen. Campingen hade jag inte kollat upp så noga, det fanns bara 1 camping i Menaggio så den fick det bli.

Och… ja vad ska jag säga… haha. Den drivs av en halvalkoholiserad (min bedömning) Italienare som tar lätt på det mesta. Här finns dusch, toalett och diskplats men allt fungerar ibland och ibland inte. Ibland finns det varmvatten, ibland inte. Toapapper får man ha med sig själv. Den är liten och trång (som de flesta campingar i Italien) men ändå mysig på något vis. Den har en egen liten strand nere vid sjön och man somnar till skvalpet av vågor nedanför tältet.

Och till ljudet av bilarna som far förbi och in i tunneln precis bakom tältet…. Så otroligt vackert och fantastiskt åt ena hållet och inte lika fantastiskt åt andra. Men trots att det låter som en skitcamping så är det något speciellt här ändå. 

Av någon underlig anledning så har jag tyvärr inte en enda bild från denna campingen. Sorry!

Vi kom ju fram lite senare än vi tänkt så efter att ha satt upp tältet och klämt i oss varsin välbehövlig öl (ja jag kallar min dryck för öl trots att alla andra säger att det är läsk. Men det är något som finns här nere och är supergott!! Det är en mix av öl och citrondricka. Sjuuuukt gott!) så gick vi in till stan och käkade på första bästa restaurang. Den var nog lite onödigt flott men vi var hungriga och detta var den första vi kom till.

Och utsikten kunde man knappast klaga på heller…

Efter varsin fantastiskt god pizza, en utsikt som slår det mesta och min första coca cola på över en vecka (Gudars Skymning så gott) så gick vi en promenad i stan.

Jag var hög på Cola och Gubben släntrade med…. Typ.

Torget i Menaggio är verkligen fantastiskt mysigt! Det ligger precis vid sjökanten och mitt på torget satt en kille och spelade piano. Kan livet bli bättre? 

När man ställer Gubben längs strandpromenaden och ber honom se ut som om han står och myser…

En liten film från torget i Menaggio och pianisten.


Kunde det bli bättre? Ja det kunde det – det fanns nämligen fullt med pokemons, pokestops och gyms. Nu var livet komplett!

Efter glassmumsning, skönspelslyssning, en härlig kvällspromenad och ett foto på en Gubbe som försöker se ut som om han INTE mumsat i sig både pizza och glass…

… så bar det av hem till tältet och försöka sova bland vågplask, bilar och tutande bussar. Och 30 grader varmt i tältet. 

Lycka till liksom…

6 svar på ”Italien, dag 3. Äntligen framme!

  1. Du var väl kartläsare under färden inte undra på att ni körde fel, men jag hade inte blivit förvånad om ni hamnat i Frankrike istället för Italien med dig som kartläsare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *