Italien, dag 4. Slapp och mys

Idag har vi verkligen slappat och tagit det lugnt och det var såååå skönt! Efter att ha blivit serverad frukost i tältet (japp, det är alltid gubben som fixar frukost) så satte vi oss på stranden och solade, badade, plockade ännu fler stenar (jag), pustade o suckade (gubben) och hade det allmänt härligt. Vattnet var underbart och jag låg och plaskade mest hela tiden. Gubben lyckades jag lura ut i vattnet 1 gång i alla fall. Inte dåligt. Tyvärr inte en endaste bild från stranden.

Vid lunchtid strosade vi in till stan och det mysiga torget Piazza Garibaldi och käkade. Bonden åt sin godaste Tortellini någonsin och jag min godaste Prosciutto Crudo Panini. Smaskens!

En promenad i gamla delen av staden senare (och 200 liter svett fattigare) så landade vi på torget igen och tog varsin gelato (italiensk glass). Sååååå gott!! Och drack 1/2 liter vatten för att kompensera för de 200 liter vi förlorat….

Lite bilder från vår promenad.


Väl tillbaka på campingen slängde jag mig i sjön igen och sedan somnade jag utanför tältet. Gött!!

Det blev tältmiddag idag, vilket innebär enkelt… Ravioli med tomatsås. (dock inte den på burk utan vi köpte färsk ravioli och kokade och tillsatte tomatsås. Nästan gourmetkockar liksom. 

På kvällen blev det ännu en promenad i stan. Och ännu en Italiensk supergod gelato. Kolla förresten vilka häftiga träd de har här. Jag TROR att de heter leopardlönn eller något sådant. Så sjukt fina! Vill ha!

Vi gick dessutom in på kyrkogården en sväng. Kyrkogårdar här i Italien är så galet vackra och välvårdade. Alla gravar är pyntade och har foton och blommor.

Och sedan bar det av hem till vågplask, biltutor och svettigt tält. 

Godnatt!


1 svar på ”Italien, dag 4. Slapp och mys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.