Pestsmittad hemvändare

Tänk så konstigt det kan bli… I dag sitter jag hemma och vågar inte gå utanför dörren, kan inte åka till apoteket och hämta ut ny medicin eller åka och handla mjölk.

Detta på grund av att jag spenderat 2 veckor i coronavirus-drabbade norra Italien. Nu känner jag mig som en pestsmittad… vilket kanske jag är om man nu ser coronavirus som en pest. Jag vet ju inte än. Jag tänker stanna i huset i 2 veckor för säkerhets skull, inte för att jag måste utan för att jag inte vill riskera att smitta någon annan om jag nu haft otur och dragit med mig smittan hem.

För drygt 2 veckor sedan hade jag ingen aning om detta. Då satte jag mig glatt på ett flygplan ner till Ravenna i Emilia-Romagna, Italien. Jag skulle gå en 2 veckors vidareutbildning i Italienska och bo hos en Italiensk värdfamilj under tiden.

Samma dag som jag åkte ner började allt ståhej. Jag lämnade hemmet aningslös på morgonen och landade i ett kaos… Redan på flygplatsen i Köpenhamn läste jag på nyheterna att det konstaterats några fall i Italien men det var inget oroande. Men när jag landade i Bologna på eftermiddagen så stod där vakter med munskydd och screenade alla som gick av planet.

På flygplatsen och senare på tågstationen var det fullt med folk med munskydd och jag undrade vad som hänt under dagen egentligen? Efter en titt på nätet så förstod jag. Det hade verkligen blossat up snabbt! På en dag gick det från något enstaka fall till kaos.

Men nu var jag här och det var inte så mycket att göra åt situationen. Jag åkte vidare till min familj i Ravenna och såg fram emot 2 veckors pluggande och en erfarenhet rikare.

Jo, det kan man ju säga.

Jag ska berätta mer om min resa imorgon, nu ska jag fortsätta att göra ingenting och känna efter om jag inte har lite skav i halsen, känner jag mig inte lite varm? Suck. Nej, jag är inte sjuk, men jag väntar liksom hela tiden…

En bild får ni så länge. Min sista glass för denna gången i vackra Ravenna:

2 svar på ”Pestsmittad hemvändare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.