Hur många spenar har en ko?

Jag kan slå vad om att de flesta av er säger 4… Eller?

Jo, många kor har 4 spenar men långt ifrån alla. Tyvärr. Vi har flera stycken i lagårn som är ”trespenta” men det betyder inte att de bara HAR tre spenar utan att vi bara mjölkar dem på tre av spenarna för den fjärde är dålig på något vis, det kan vara någon inflammation som gjort det eller att hon trampat sig på spenen.

MEN så har vi de där knas-korna som inte ska vara som alla andra och hålla sig till 4 spenar. De korna är oftast lite ”udda” inte bara i antalet spenar utan de brukar ha lite lustiga idéer för sig. Bonden säger att de är ungefär som jag…

Jag förstår inte ALLS vad han menar med det! Jag tycker att de är skitroliga just för att de inte är som alla andra.

Vår kära 490 till exempel. Hon har 7 spenar!! Kolla bara:

Jag måste säga också att det var med ”nallen som insats” jag tog denna bilden för jag fick försöka 10-15 gånger innan jag lyckades få en bild där alla spenarna var med. NEJ jag låg inte under kossan, jag höll mobilen under kossan….

Nog för att jag brukar ligga under korna av olika anledningar (HÄR tex) men just denna gången gjorde jag inte det.

Nu ska jag ut och mjölka mina 3-4- och 7-spenta kor.

Wish me luck!

 

6 svar på ”Hur många spenar har en ko?

  1. Jag slå vad om att dom flesta av Sveriges bloggar INTE innehåller bilder av en ko underifrån. Mig veterligt är det första gången jag NÅNSIN sett en bild av en ko underifrån. Men ja, ja, nån gång ska ju vara den första. LOL Och jag HADE absolut ingen aning om att kor kunde ha fler än fyra spenar så nu har jag lärt mig nånting nytt idag också. (utöver hur en ko ser ut underifrån menar jag)

  2. Pingback: Pimpade kossor! | Bondmorans Blogg

  3. Pingback: WOW! Vilken tävling! | My name is Bond… BONDMORAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *