Skitkossor, soffhoppning och rumpor!

Just i kväll älskar jag kossor extra mycket!   – NOOOOOOOT!

Just i kväll är jag extra glad att jag är mjölkbonde!   – NOOOOOOT!

Just i kväll har jag lust att ta hela världens befolkning i famn och måla hela världen i skimrande pastellfärger!   – NOOOOOOOT!

Suck. Jag hatar att vara i lagårn sådana här kvällar när allt bara blir fel!!! Jag trodde aldrig vi skulle bli klara och komma in.

Vi hade fått två nya kalvar idag. Den ena kvigan stod som ett ljus när jag mjölkade henne trots att hon inte hade en aning om vad som pågick. Så HENNE kan jag både måla i pastellfärger och ge en rejäl tungkyss! För det var det enda som gick bra i lagårn i kväll.

Den andra kvigan ville inte alls bli mjölkad och sparkade av sig heeeela tiden, tryckte in mig i grannkon, drog av mig hörselkåporna och trampade på organen (om ni inte vet vad organ är så läs HÄR…. det visste inte en säljare jag träffade heller).

Jag fick stå och passa henne hela tiden och det tog hur lång tid som helst att bli klar med bara henne. Kollade råmjölken och den var så klart inte duglig så den var bara att hälla ut.

508 hade dille på att trampa av sig mjölkorganen hela tiden idag, jag vet inte hur många gånger jag fick gå dit och hänga på henne igen. Slangarna åkte ur och jag fick laga om och om igen.

506 drog ur slangen till vakumledningen så det åkte in massa spån och hö in i munstycket. Suck! PILLMAJA!!!

När efterbörden kom efter den ena kvigan så drog jag bara undan den och la den i gången så jag kunde mjölka klart. Jättebra! Om man kommer ihåg att den ligger där.

Vet ni hur hal en sådan här är att trampa på:

Den är JÄDRIGT hal kan jag tala om!!!!

Speciellt när man går baklänges ner från båspallen för att man ska dra ut mjölkmaskinen i gången, trampar på efterbörden, foten glider iväg snabbare än man hinner blinka och bang så ramlar man baklänges.

Det gör sjukt ont att ramla baklänges när man har en mjölkpall hängandes bakom arslet kan jag säga!!! Den slog i rätt i svanskotan innan jag fortsatte ner på betonggolvet med min ljuva lilla rumpa i täten. Jäkla skit!! Den som redan innan var mörbultad från skridskoåkandet i vardagsrummet.

Men jag hann inte oja mig så länge för jag låg grymt efter och fick skynda mig iväg till nästa ko. Hon tyckte inte ett dugg synd om mig utan istället gav hon mig värsta svans-dunken rakt på örat!!

”Det var väl inte så farligt tänker ni…”

Ni vet inte vad ni pratar om!!! Kosvansar är skelett ända ut till svanstippen och de har en grym kraft i sina svansar. Så med ett knallrött bultande öra och en häck som kändes som om den blivit påkörd av tåget fick jag mjölka klart medan jag muttrade och längtade mig ända bort till Timbuktu och tillbaka.

Så nu när jag väl kommit in så tycker jag SJUKT synd om mig själv och tänker trösta mig med att hoppa i soffan och måla naglarna. Fast inte samtidigt.

Att hoppa i soffan är grymt underskattat! Våra soffa är skitbra att hoppa i. Sängen suger! Men hotellsängar är oftast kanonbra att hoppa i. Det är alltid det första jag testar på ett hotell. Hur bra sängen är att hoppa i. Det skulle fler vuxna börja göra så hade de kanske blivit lite gladare snubbar. Som en Bondmora jag känner….

Tjing på er!

 

2 svar på ”Skitkossor, soffhoppning och rumpor!

  1. Känner igen såna där dagar… En sak jag verkligen INTE saknar med att ha uppbundna kor att mjölka är just svans j*****a!De ÄR verkligen HEMSKA!! jag tycker synd om dig!! hoppas det onda släpper snarast! hoppa i soffan har jag aldrig provat faktiskt, låter störtkul! 😀 Kram på dig!

    • De är hemska!!! Jag har uppfunnit wn svanshållare som funkar kanon. Men denna gången var det inte kon jag mjölkade utan kon brevid :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *