Min nya galna vän

 

Nu kommer ett kärleksfullt inlägg tillägnat endast en person. Nämligen min nyfunna vän Meekatt. Bara det att vi bokade en tredagars hotellvistelse ihop utan att ens ha träffats en enda gång tycker jag var helt sjukt modigt. Av henne….

Hade hon vetat hur det skulle gå hade hon bokat med Kristina Lugn istället.

Men vi kom ju iväg trots allt och träffades på tåget och babblade så öronen ramlade av på oss båda och garvade så öronen ramlade av på resten av resenärerna. Hon är hysteriskt kul den människan.

Det hände inga större missöden på tåget förutom små saker som fick oss att skratta så vi kissade på oss. Bara en sådan småsak som att precis när geischa och cola monstret brevid mig sa att ”nu ska jag gå till resturangvagnen och köpa lite goa mackor” så ropar de ut att ”nu stänger resturangvagnen i 20 min framöver”. Inte alls kul kanske, men vi dog båda två.

När vi kom fram tyckte Meekatt att vi skulle ta en taxi till hotellet. Men för en gång skull var jag lite ”världsvan” (stavas S.N.Å.L.) och tyckte att vi kunde gå ut ur stationen och sätta på gps:en och kolla läget först. Jo, men det såg bra ut och vi kan nog ta en liten promenad dit kom vi överrens om. Vi stod med näsorna ner i GPS:en och funderade på om de menade där eller där och vilken väg som var rätt.

Tills vi lyfte blicken och fick se det här:

Det var la en jäkla tur att vi inte tog en taxi… Det hade varit lite pinsamt.

När vi kom in på hotellet så var det två saker som Meekatt registrerade direkt:

Sprit och choklad – jo, hon skulle klara 3 dygn med mig!

Den där Meekatt är helt fantastisk när det gäller dörrar och jag är helt fantastisk när det gäller dörrnycklar så vi var ett bra par… När vi skulle gå in på rummet första gången så stoppar hon in nyckeln och drar ut den, det lyser grönt och hon drar som en galning i dörren. Inget händer. Hon stoppar i nyckeln igen och det blir grönt och hon drar och rycker i dörren igen men utan resultat. Tillslut går hon loss på handtaget och försöker med skrik och hot att få upp dörren. ”Push! Vaddå Push, öppna dig då din dörrj….”

Jag upplyser henne försiktigt (jag känner ju inte stollen trots allt) om att ”push” betyder tryck och att det kanske går lättare då och vips så är vi inne i rummet. Härligt.

Detta upprepar sig sedan de nästföljande tre gångerna vi ska gå in rummet.

Hysteriskt kul!!

För mig….

När vi kommit in så bosätter jag mig på toa en stund det första jag gör. Under tiden ser Meekatt till att göra det hemtrevligt för mig:

Underbara människa! Hon vet hur en Bondmora ska tas!

Medan hon far som en tok och packar upp alla sina saker så ringer jag hem till Bonden och berättar att vi är framme. Han frågar mig om Meekatt hade lika stor väska som jag och jag svarar

– Mindre men tjockare!

varpå Meekatt tittar upp från sin packning och lyfter på ögonbrynen och pekar frågande på sig själv.

Och jag dog igen. Bonden fattade ingenting och avslutade snart samtalet för jag gick inte att prata med längre.

Att hon hade problem med den där dörren var extra roligt när hon helt plötsligt fick för sig att hon skulle ut till ismaskinen och hämta is.

Utan kläder.

Okej, underkläderna var på men det var allt.  Hon tyckte att ”det går ju fort, jag springer dit och hämtar och springer tillbaks igen”

Och det hade hon ju rätt i. Om hon hade kunnat öppna dörren. Jag hörde hur hon febrilt drog och slet i dörren men jag såg liksom ingen anledning att skynda dit och hjälpa till. Jag ropade lite slött inifrån istället och frågade om hon behöve hjälp. Mycket roligare!

Tyvärr har jag ingen bild på detta för hon var ju på andra sidan dörren…

Som ni vet så försvann ju min väska på tåget. Den som blev mest knäckt över detta till att börja med var inte jag utan min nyfunna men redan kära vän. Om det var för att hon tyckte synd om mig eller för att hon var orolig att jag skulle bryta ihop och förstöra hela helgen för henne vet jag inte, men den som blev maniac var inte jag…

Hon tryckte ner mig i sängen med en stor chokladkaka i ena näven och en stark-cider i andra näven. Jag försökte lite försiktigt tala om för yrvädret att ”jag dricker inte alkohol” men hon stirrade mig stint in i ögonen och förklarade att ”JO! I kväll gör du det!”

Hon såg livsfarlig ut så jag vågade inte argumentera, vem vet, hade jag protesterat ger jag mig tusan på att hon hade kört ner en sond i halsen på mig… Hon har säkert en i väskan. För så’n e hon.

Jag lyckades ställa ifrån mig glaset på nattduksbordet när hon var upptagen med att ringa till Veolia, SJ, Polisen, Polisens svärmor och Gud allsmäktig.

Sedan drog hon iväg mig till närmsta köpcenter men det vet ni redan. Jag ska berätta mer om det där sedan.

Att festa med en bloggare är förresten en intressant sak…

Så här ser det ut hela tiden, ta kort på maten och blogga om den innan du äter den, ta kort på drickan och blogga om den innan du dricker den, ta kort på toan och blogga om den innan du sätter dig osv osv.

Efter det här inlägget tror ni att jag tycker att hon är komplett galen, en fara för allmänheten och att jag ångrar att vi reste ihop.

Och ni har helt rätt i de två första men jag ångrar INTE att vi reste ihop. Utan Meekatt hade den här helgen blivit total katastrof! Jag har inte bara funnit en galen, chokladknarkande bloggare med tvångstankar. Jag har funnit en underbar vän som ställer upp i alla lägen!

Och som den goda vän jag är tillbaka så slänger jag ut min allra bästa bild på min vän från Bloggminglet:

Jag. Älskar. Dig.

Big time!!

 

22 svar på ”Min nya galna vän

 1. Men söta du!! Jag fattade inte att det var du förän jag satt på tåget och någon sa till mig! Gud vad jag skäms nu och vad skoj att träffa dig!! Coolt ditt hår var!
  När du visade armbandet så fattade jag först inte att det var till mig! 🙁 Sen koppla jag att du vunnit hos mig men in6te mer. Det var så många bekanta ansikten och jag ska inhte göra om misstaget igen och hoppas vi syns igen och kan snhacka lite!

  Kramis!!♥

  • Hahaha, ingen fara. Jag förstod nästan det 😉 Jag håller med om att det var så många ansikten och det är svårt att sätta ihop person med blogg. Du har en så bra bild på din blogg så du var lätt att känna igen. Du är lika snygg på riktigt! <3
   Vi ses säkert igen någon gång framöver, jag och Meekatt tänkte fixa ett RIKTIGT mammamingel till hösten där hållainmagentrosor, finskor, smink och annat är förbjudet. Det är myskläder, fotbad, pretty woman choklad och bag in box som gäller. 😉
   Självklart är du bjuden 🙂
   Kramar!!

 2. Ja jösses, tycker synd om bonden om ni ska ha nästa träff på gården. han kommer ju bli miljöskadad av er. Fast risken är att du redan har gjort han det redan 😉

  • Haha, ja den stackarn har nog blivit skadad på många vis…. Min hjälte!!
   Nepp, nästa träff blir också på hotell, inte kan vi vara hemma hos någon! Det ska ju vara semester och inte jobb 😉

 3. Vad kul att ni fann varandra!! Man vet ju aldrig när man träffas första gången sådär om det ska bli kalas eller katastrof:-)!

  Hoppas du får en fin valborg!

  Kram

 4. Visst är det härligt när det klickar på en gång när man äntligen träffas afk :-). Jag har också fått några underbara vänner via nätet och man ”känner” ju varandra redan innan man ses… :-).

 5. petra-tvillingmamma kommenterade Bondmorans Blogg:

  Åh vad jag hörde er bägge i mitt huvud när jag läste detta inlägg! Ni två är ju helt underbara! Och den där katten, ja jag vettifan, haha, hon är ju heltokig!
  UNDERBARA TJEJER!

 6. Men! Finaste bästa tappra Bondmoran! Älskade vän! Åh, vad jag är glad över att vi klickade så bra i helgen och FY FAN vad jag tyckte synd om dig! Ja, jag bröt nästan ihop ÅT dig men endast för att jag tyckte så förbannat synd om dig. Hade det varit jag hade jag INTE varit direkt ”tapper” – jag hade lagt mig ner i fosterställning och dött lite. Jag förstår inte hur du höll ihop!`?

  Men ja, du är ju fantastisk på alla sätt och vis! PRECIS som jag hade förväntat mig! Hade det inte varit för de där fruktansvärda(!) bilderna på mig hade jag blivit rörd, hahaha. I love you!!

  Och TACK gode gud att väskan är återfunnen – NU kan jag andas ut! (Jag tar en starkcider och firar, haha.)

  Varning: Jag och Kravallis kommer upp och hälsar på dig och dina fina kossor snart! 😉

  Kram på dig finaste!

  //Meekatt
  http://www.meekatt.com (<–jag kan också, haha)

  • Haha, jag har redan förvarnat familjen på att ni kommer så de är redo…. hahahaha. Saknar dig redan <3
   Ja men se, du lär dig! 😉

 7. Så kul när det klickar direkt 🙂 Ringde en tjej till mej som skulle köpa en grej jag hade till salu, å vi pratade i 1,5 timme om ALLT! Skitkul när det blir så 🙂

 8. kan inget annat än att hålla med dig! Underbare människa får man leta efter! Helt underbar är hon!!
  Gjorde hela bloggminglet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *