Från Bloggmingel till koskit och cocacola

 

Bloggmingel i all ära men det är så sjukt skönt att var hemma hos mina små kossor igen! Ja ja ja, familjen också…. Men att sätta sig och mysa en stund med 395 Rosa var allt härligt!

Här mår jag som bäst!! Att mjölka kor, dricka coca cola och måla naglarna är livets bästa saker! Så är det bara!

Jag seminerade gamla 241 idag. Hon är 9 år och har fått 7 kalvar, mjölkar kanon, är frisk och kry. En av våra rådgivare tyckte att vi skulle skicka henne på slakt för att hon var så gammal. Jag höll på att dränka honom i gödselbrunnen där och då när han sa det. Jösses Amalia, vilken stolle!!! Det är ju en sådan ko man VERKLIGEN ska seminera och försöka få många döttrar efter! En ko som håller länge är ju en guldgruva!

Visst är hon fin för att vara 9 år!!! En Rudolph avkomma för er som är intresserade. Hoppas hon blir dräktig nu, detta var 4:e gången jag seminerade henne så hon har haft svårt att ta sig. Detta blir nog sista försöket tror jag. HÅLL TUMMARNA!!!

Kom igen nu Mirka och sänd lite tankar hitåt, du lyckas ju bra så det kanske smittar av sig om du hjälper till!! 😉 Denna kossan får du förresten inte äta på!! Men jag har en annan du kan tugga på när du har lust, bara säg till.

(för er som undrar vad jag pratar om så läs HÄR)

Nu ska jag ut på brunstrunda! Idag är jag inte ett dugg brunstig själv (Och hur ofta är man det nuförtiden egentligen… Det är verkligen torka på det området. Bokstavligt talat. Suck) så jag får väl hoppas att någon av korna är det istället.

Tjipp! (glöm inte att klicka HÄR)

20 svar på ”Från Bloggmingel till koskit och cocacola

 1. Hahaha, ”husmusen.nu”! Missade du Bloggminglets gottebord?! 😉

  Finaste kossan ever! Ska visa för Alice imorgon. Du är hennes nya idol och dessutom hennes enda sms-vän. Ikväll satt hon på dass och funderade… ”Mamma, Mammaaa?! När vi ska åka till din kompis med kossorna – behöver vi ta med oss mjölk då eller måste man suga på kossornas tuttar?!” Hahahaha, skjut mig. Supermorsan ifrån Mellbystrand!

  Kram på dig snygging!

 2. Finns det något bättre ställe än hemmets lugna vrå?
  När jag jobbade så var det, det ända jag kunde tänka på dom sista 100 milen. ”Snart är jag hemma snart är jag hemma” osv osv :). Att bli överfallen av 3 katter och en hund när man kommer innanför dörren, det är balsam för själen (på den tiden fanns det husdjur hemma).

 3. Hoppas det känns bättre nu.

  Förresten när jag läser din blogg och du skriver ett lite längre stycke så är den svarta bakgrundsfärgen inte kvar hela vägen. Det blir det gröna trädet. Jag ser knappt vad det står. Varför?
  Kram

  • Hm. Ingen aning!! Det har jag aldrig sett att det hänt. Är det likadant oavsett vilken dator du sitter vid?
   Hos mig ser det normalt ut.

   Någon annan som sett ngt sådant?

 4. Jag sänder så klart alla mina absolut fertilaste tankar till gamla 241 och kan nog även köra en speciell dans för det och hoppas att det hjälper till 😉 Men du vet väl att det kostar 2 extra tuggor på en annan kossa 😛
  Kram på dig <3

  • Jag förstår inte varför. Det har aldrig hänt mig. Vilken dator jag än har. Om ni väntar en stund vad händer då?

  • Jag fattar inte vad det är som är fel!!! Blir tokig!!! Lite svårt att lösa det också när jag inte kan uppleva det själv. Jag får springa hem till er och kolla… haha.

 5. Fin kossa som är 9 år o fått 7 kalvar!
  Hoppas att semineringen tar nu då:) Man vill ju ha många tjejkalvar efter henne så klart!

  Härligt att komma hem tycker jag med då jag varit nånstans!
  HAr idag varit o fått medicin som dropp på sjukhuset….fortfarande sjukskriven, ända tills den 31 maj. 29 maj ska jag till reumatologen, sen får vi se… jag mår inte så bra med värken numera…

  Kram på dej

  • Verkligen!!! Vi seminerade på kvällen och på förmiddagen sedan hade hon blod så vi var ju rätt i tid i alla fall så nu är det bara att hålla tummarna!!
   Jag hoppas du mår bättre snart!!! Det är inte roligt när man inte är ”fit for fight”. Jag vet hur det är.
   Kramar i massor

 6. Först tror jag att jag ser en Rökulla. Men de kan ju va en SRB.
  Men den där gamla fina SLB. Inge fel på henne. Vilket juver. Riktig tok till rådgivare??
  Hade en underbar ko på en gård i Borlänge som va 14-år. Hon va nog den piggaste i lagården 🙂
  Härligt med kor. Saknar dom. Men inte arbetstiderna 🙁
  Ta hand om dig.

  • Nepp, en SRB 🙂 Visst är hon fin! Kanonjuver verkligen. Åh, tänk om jag kan få behålla min 241 tills hon blir 14. DÅ är jag lycklig!! Förstår att du saknar korna, det är verkligen underbart! Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *