Varsågod, ta en kopp färg!

Jag köpte två superfina kaktusar till mitt köksfönster häromdagen. Jag har ju svart, vitt och turkos i mitt kök. Och en knallrosa kaffemaskin! I. LOVE. IT!!! Jag hatar kaffe men älskar maskinen bara för att den är så snygg.

Men åter till kaktusarna. Jag brukar aldrig köpa blommor för jag har ihjäl dem snabbare än ni hinner säga ”mördare”. Jag har inte en tanke på att de behöver vatten och brukar upptäcka det först när de är så torra så de försvinner om man råkar nysa på dem.

Så jag tänkte att kaktusar blir ju perfekt! De ska ju knappt ha vatten alls. Eller?

Jag köpte de här:

Visst är de fina!!!! Men helt plötsligt märker jag att de nya taggarna som växer ut inte alls är blå – de är vita 🙁 Hur kul är det liksom?

Min käraste vän Fru Rosenröd upplyser mig om att de är blå bara för att man matat dem med karamellfärg…..

VA???? Får man göra så??? Är det liksom etiskt försvarbart att trycka i en stackars kaktus karamellfärg bara för att man vill få den i en finare färg?

Hm…. Det får mig att fundera….

Jag har en katt:

Tänk om…. bara tänk lite liksom…. lite karamellfärg i vattnet och vips!

Typ så här:

Eller kanske så här så matchar hon ju inredningen i köket:

Hm…

Det tål att tänkas på!

Pharma Optic

20 svar på ”Varsågod, ta en kopp färg!

  • Precis, lätt som en plätt. Nu har jag köpt blå karamellfärg och duttar i lite i vattnet när jag vattnar.

 1. Det funkar ju på kanariefåglar, så det funkar nog på katten. Enklast är om du vill ha en svart katt för då kan du doppa den i tjära…..
  Men prova och ge katten mycket morätter och se om den blir morotsfärgad, jag är nyfiken 🙂

 2. Vi har nått gemensamt!!! När vi flytta i höstas hade vi 2 större växter och jag gav gubben den ena och tog själv den snygga. Nu har jag upptäckt att hans är snyggare så nu vill jag byta men han säger nej. (Vi har ca 50 mil mellan oss han kommer imorgon för långhelg utan växt). Annars hade jag svärmor förr som alltid hade någon växt med och slängde den värsta. Jag ville en gång ha en härligt blå orkidé men den var för dyr. Har hört att den förmodligen var färgad hade det blivit köp hade jag blivit f****.
  En del växter färgas man med aluminium-sulfat
  Vår kompis svettas lätt och på hans svensexa fick brudens bror i honom ”bromtimål-blått”. Ett par dagar senare sprang han Göteborgsvarvet och såg ut som en smurf De bara forsa blätt om honom så de trodde han var sjuk han kissa också blått. De kanske finns rosa men mina tjejer är allergiska mot rosa. Men min 2 barnbarn älskar rosa så Nils fick rosa grädde på sin 3-års tårta som han önska.
  Du ligger bra till skall rösta efter 24 igen
  Kram Eva-Lena

 3. Nils fina tårta finns på ”daddy.blogg.se”. Jag kunde inte vara med men morfar var med på morgomen å väckte sömntutan. Vi träffas i sommar när föräldrar skall fjällvandra. Har redan handlat för vatten krig för vi har Indalsälven att leka i.
  Kram EA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *