Slutsummering Bloggbussen 2012

Det här blir ett långt inlägg…. Men ni som orkar läsa allt ska få en belöning när ni läst klart 😉

Okej, jag tänkte jag skulle försöka göra en sammanfattning av vår resa. Lite hiss och diss (dissarna lär inte bli lätta att hitta dock…) och lite tips om ni ska åka dit osv. Ni som följer mig vet att jag skriver precis vad jag tycker oavsett om det är vad folk vill höra eller inte…

Förra eventet jag var på blev totaldissat av mig men jag måste säga att när det gäller detta så har de verkligen lyckats!! Jag kan inte hitta något alls att klaga på när det gäller hur denna resan har skötts. Vi har blivit så sjukt väl om händertagna och bortskämda från det att vi åkte tills vi kom hem igen.

Om jag måste hitta någon diss så blir det att mammorna kanske borde fått en egen diet under resan med tanke på hur ofta det var fika och matdags. Eller kanske en rejäl paket med bantningspiller i goodiebagen? Kolla bara:

Lagårdsbyxor före, redan då aningen för små, fattar inte hur de kan krympa av att ligga i garderoben….

Lagårdsbyxor efter Bloggbussen:

Ni fattar grejen eller….  Men jag tror att det var tur att vi fick mat och fika så ofta för annars hade ungarna inte orkat med alla aktiviteter. Så trots dissen så är det en hiss också….

Jag försöker stolpa upp det lite här.

Scandic Hotell Rubinen:
Fy tusan vilket fint hotell!!!! Och vi blev verkligen mottagna som Kungen och Drottningen när vi kom. ”Hej 😀 Är ni äntligen här nu! Vi har väntat på er, vad roligt att ni är här!! VÄLKOMMNA! Vi har bokat en svit på takvåningen åt er!”
Men eller hur…. hur ofta får man ett sådant mottagande liksom? Jag säger bara WOW!!

Våra inlägg från Scandic Rubinen hittar du HÄR och HÄR.

Hiss: det sjukt fina rummet och balkongen som vi älskade!

Diss: att vi inte fick stanna en vecka till… Eller flytta in för tusan! Inte mig emot 😀

Vad ni inte visste:
Medan Babbelpellen stod och kollade på utsikten på balkongen så stod jag på knä i soffan och beundrade de läckra tapeterna som var vita med svarta sammetsblommor. Sjukt snygga!!! Jag undrar vilket rum hemma som jag kan ha likadana? Bonden kommer bli jätteglad över mina planer….

Båtresan till och från Danmark:
När vi åkte till Danmark åkte vi med Stena Nauitca mellan Varberg-Grenå, resan tar drygt 4 timmar men det gjorde ingenting alls för vi hade en supertrevlig resa.

Hiss: trevlig shop, bra mat i buffén och massor för ungarna att göra.

Diss: hm…. inte lätt. Kanske att det skulle stått en stor skylt på Öl-kranen typ: OBS! Till Manolis, detta är INTE grädde, det är Öl…

Vad ni inte visste: Vi försökte febrilt få ungarna att hoppa överbord så vi kunde få leka själva hela resan men de totalvägrade! Dumma ungar, fattar inte vad som var problemet. Lite vatten är väl inget, det är väl bara att simma hem igen???? Daahhh

Hemresan var mellan Fredrikshamn-Göteborg och vi åkte med Stena Carisma som är en supersnabb båt som bara tar 2 timmar över.

Hiss: Snabb, trevlig och fräsh, bra shop trots att den är liten.

Diss: Vi fick inte åka med bussen in på båten utan var tvungna att kliva av och promenera in på båten. Fatta att det var jobbigt med våra svällande magar och svullna fötter.

Vad ni inte visste:
När vi var på bryggan med ungarna så hade alla mammorna fullt sjå att fota barnen med kapensmössor, vid bryggan, vid rodret osv. Så jag tog kort på kapten i stället. Eller i mina och Babbelpellens ögon var han kapten i alla fall. Alla med vit skjorta med ränder på är kaptener.

REE PARK:
En helt underbar park för alla oss som älskar djur! Jag hade kunnat gå där en hel dag till!! Jag tror att ungar OCH vuxna i alla åldrar uppskattar den här parken. Både jeepsafarin och de områden där man själv promenerar omkring.

Vår dag på Ree Park hittar du HÄR.

Hiss: Att man kom så nära djuren och att man verkligen var INNE hos djuren och kunde både ta på dem och se dem utan ett staket emellan. Härlig känsla!!

Diss:  Möjligen att jeeparna kunde göra lite längre stopp emellanåt så att man kunde fota utan tillhörande skump. Och att laman inte spottade på Babbelpellen… Tråkmåns!!

Vad ni inte visste: Hos lemurerna går det en parkvakt med en stor vattenpistol. Jag hoppades först att hon skulle spruta ner ungarna ordentligt med den. Men den hade hon för att skydda oss besökare mot bitande lemurer. Personligen hade jag gärna blivit biten av en lemur om hon istället hade sprutat Babbelpellen dyngblöt….

Djurs Sommerland:
Här hade man lätt kunnat spenderat en heldag eller två.
Det finns aktiviteter för både stora och små.
Wohooo! Hörde ni rimmet 😀  I’m so amazing! Men ärligt talat så är jag övertygad om att både vuxna, små barn och stora barn kan hitta mycket kul här inne. Detta var höjdpunkten på resan för både mig och Babbelpellen!

Vår dag på Djurs Sommerland hittar du HÄR.

Hiss: Det är STORT! Men inte trångt utan det finns stora fina grönområden där man kan ta en fika, sitta och vila eller bara mysa.

Diss: Jag hittar ta mig tusan inget…. Möjligen att det borde finnas ett förbud mot att störa Bondmoror som råkar sitta och sova på en trottoar i Indianlandet. Att sedan sätta på den stackars Bondmoran en indianhatt och sätta yxor i handen på henne, väcka henne och sedan ta kort borde vara förenat med stegling.

Vad ni inte visste: Att jag lyckades somna 3 gånger under dagen på Djurs Sommerland. En gång på bänken i resturangen, en gång när en annan vänlig mamma fotade mig och ytterligare en stund senare på en annan trottoar lutad mot en stolpe. Det var jätteskönt ända tills den hemska lilla Babbelpellen väckte mig och sa att det var dags att gå till bussen.

Kattegattcentret i Grenå:
Det här tror jag också är ett äventyr för alla åldrar. Stora fina akvarier med mängder med fiskar, roliga aktiviteter som hajmatning, utforska krabbor och dolksvansar, klappa och mata fiskar, lyssna på intressanta guidade turer eller titta på sälarna. En stor fin shop finns det också med presentartiklar i mängder.

Vår dag på Kattegattcentret hittar du HÄR.

Hiss: Gott om plats vid basängen där de matar hajarna och rockorna, så alla får plats och kan titta. Fantastiskt fina akvarier!!!

Diss: Av någon underlig anledning får man inte mata hajarna med sina barn, hur olydiga de än är!!! Jättekonstigt verkligen, jag har funderat mycket på det där och kommit fram till att det måste bero på någon av följande saker:
* hajarna är allergiska mot barn
* om man skulle få lov att mata hajarna med olydiga barn så skulle hajarna få så mycket mat att de till slut skulle bli så tjocka att de sprack. Och det blir jätte jätte mycket att städa för de som jobbar där. Och vem har tid med det!

Vad ni inte visste:
Jag och Babbelpellen utsågs till snyggaste och smartaste besökarna på Kattegattcentret den dagen då vi hade våra sjukt läckra Lisebergsregncapear på oss. Vi fick dock inget pris och jag väntar fortfarande på det. Kanske vi vinner en haj? 

Randers Regnskog:
Ytterligare ett paradis för oss djur- och naturälskare! Jag tror att även detta är något för alla åldrar. Den som vill kan bara gå runt och strosa och titta på de vackra djur och växter som finns där. Men man kan även lära sig massor genom att gå på de guidade turerna så klart.

Vår dag på Randers Regnskog hittar du HÄR.

Hiss: Att det var så fint gjort allting och att man verkligen fick komma nära inpå djuren. Att bli bajsad på av en fladdermus får också tillhöra hissen, hur ofta händer det liksom?

Diss: Maten på Randers denna dagen var ingen höjdare, hamburgare och pommes. ENORMA portioner och det var mycket som åkte i papperskorgen. Det var absolut inget fel på maten, det var bara att det var så mycket mat och lite för mastigt kanske. Någon diss på själva Randers Regnskog kan jag inte komma på. Vi ÄLSKADE det!

Vad ni inte visste:
Att Tapirens närmsta släkting är hästen!! Att den är sjukt kelig och gosig och älskar att bli kliad men att man måste vara mycket försiktig för de är också aggressiva och kan lätt bita av dig armen innan du hinner ropa ”Bondmoran”.

Badhotellet The Reef:
WOW! Vad mer kan jag säga? Vilket ställe!! Själva badhuset är integrerat i hotellet och man ser in till badavdelningen från både resturangen, receptionen och från gångarna till hotellrummen. Det är ett karibiskt paradis i Danmark. Härlig musik, vackert ljus, underbara pooler både för stora och små och det finns mycket att hitta på i detta underbara badlandskap! WE LIKE BIG TIME!!

Vår dag på The Reef hittar du HÄR.

Hiss: Att hela hotellet andades Karibien och att allt var i ett. Ett underbart ställe som man lätt kunde stannat längre på!

Diss: Att det inte fanns några fiskar i vattnet… Inte en endaste liten piraya som kunde bita Babblis i tån, inte en enda krabba som kunde nafsa på honom lite när han simmade med tårna i botten. Sjukt dåligt!

Vad ni inte visste:
Att jag när vi skulle gå ut från hotellet och resa hem mot Sverige råkade ut för en mindre näsincident. Svängdörren som jag gick igenom stannade helt plötsligt men det gjorde inte jag…. Och inte min näsa heller om man säger så.
Den hemska och elaka Lotta tyckte det var hysteriskt roligt och tyckte inte alls synd om mig som hade en ond nästipp hela vägen hem till Sverige.

Thingbaek Kalkminer:
Helcoolt ställe!! Sjukt intressant för oss vuxna och guiden hade mycket spännande att berätta. För de lite större barnen var det spännande och häftigt, jag tror dock inte att de mindre barnen tycker att det är någon höjdare kanske. Det är kallt där nere, ca 8 grader så ta på er en varm tröja om ni ska ner dit. Jag åker gärna dit igen dock och Babbelpellen också. Men han är ju lite speciell…

Vår dag nere i grottan hittar ni HÄR.

Hiss: Att guiden var så kunnig och att det var så vackert där nere med alla värmeljus som stod utplacerade överallt i grottan

Diss: En karaoke-tävling nere i grottorna hade varit sjukt roligt. Jag kan inte förstå varför de inte har det? Fatta bara vilken akustik liksom! Till och med jag hade låtit som Carola i den där grottan!

Vad ni inte visste:
Jag hittade Tjuren som gud glömde där nere i grottan. Förstenad!! Jag ska tacka den som förstenat honom med en megastor ask choklad och en cocacola.
Om jag hittar honom.

Naturcenter Norddjurs:
Det här var bara en liten kvällsaktivitet men jag måste säga att det var en av de roligaste händelserna på hela resan. Ungarna fick göra upp eld och där grillades sedan vår middag. Under tiden fick vi chansen att gå ner till havet i vadarbyxor och med håvar och ”periskop” leta djur och snäckor i vattnet medan vinden rev i kläderna och regnet gjorde oss plaskvåta.

Vår kväll på Naturcenter Norddjurs hittar ni HÄR.

Hiss: Att vi trots vädret fick chansen att få en superhärlig kväll!!

Diss: Att inte alla mammor tog chansen att gå med barnen ner till havet. Det hade varit så mycket roligare om alla hade hängt med.

Vad ni inte visste:
Att jag är helt sjuuuukt snygg när jag ser ut som en dränkt katt. När mascaran sitter i hela ansiktet, håret hänger i stripor ner i ansiktet och jag är kall, blöt och knottrig över hela kroppen. Eller så var det så att jag INTE var helt sjukt snygg i det läget. Hm, jag kommer inte ihåg. Men Babbelpellen brydde sig så klart inte ett dugg, han var bara så underbart glad att han fick vara vid havet och fiska maneter.

Våra underbara guider från Stena Line:
Vi hade Ronja, Katja, Sofia och Carl med oss under vår resa och de var helt FANTASTISKA!!! De hjälpte oss med allt och såg till att vi hela tiden visste vart vi skulle, vad som skulle hända härnäst, när vi skulle äta, fika, mumsa glass och leka.

Utan dem hade resan inte alls blivit vad den blev!

Hiss: att ni var så underbara mot oss alla och hade humöret på topp hela tiden!!

Diss: Samma sak… ni var så underbara så att vi allihopa ville smugla med er hem och fortsätta att ha er som vägledare.

Vad ni inte visste:
Jag har visat er bilder på Ronja och Katja. Och nu ska ni få en bild på Carl som var med oss sista kvällen och på hemresan. Men jag har deletat bilden på Sofia 🙁 Jag råkade radera 10 st bilder från näst sista dagen och där var Sofia med. Skit också! Men hon var lika söt och go som de andra! Tro mig!

Interbus och Ronny:
Vi hade en helt fantastiskt fin buss som tog oss från Göteborg, genom Danmark och tillbaka till Göteborg igen. Men bussen hade ju så klart inte varit någonting utan vår underbara bussis Ronny som var med oss hela resan.

Hiss: Att han orkade med ett gäng virriga mammor och flamsiga ungar (eller var det flamsiga mammor och virriga ungar??) i hela 4 dagar utan att gnälla en endaste gång. Han var hela tiden lika glad och go!

Diss: Att han inte nappade på mitt och Babbelpellens förslag att han skulle köra oss hela vägen hem till Småland och sedan stanna kvar med buss och allt som vår alldeles personliga chaufför. Som tack skulle han få klappa mina kossor och dricka så mycket mjölk han ville. Hur kan man tacka nej till något sådant? Konstig snubbe!

Vad ni inte visste:
Ja, det vet inte jag heller ärligt talat… 

Jag hoppas inte jag glömt något nu… pust!

Jag vill bara avsluta med att säga att jag ALDRIG NÅGONSIN blivit så här bortskämd i hela mitt liv! Jag och Babbelpellen har haft en helt fantastiskt resa med massor av Barnsligt Skoj, massor av mat, massor av glass, massor av härliga ungar och massor av skratt.

Eftersom jag är pank som en kyrkråtta så är det ett extra plus i kanten att jag inte behövt ta upp plånboken en enda gång på hela resan!!!!! Stena Line har bjudit oss på allt. Och jag menar verkligen ALLT!! Helt otroligt. Jag är så sjukt tacksam och lycklig att vi fick chansen att följa med och allt är tack vare alla er underbaringar som röstat på oss!

WE. LOVE. YOU!!!

Och till er som orkade lästa allt:
Jag kan varmt rekommendera en semester i Danmark i sommar! Och som hjälp på traven så har jag ett erbjudande till er:

10% rabatt på båtresan till Danmark! Gäller på biljettyperna Economy, Flexi och Premium. Gäller för resor Göteborg-Frederikshavn eller Varberg-Grenaa t.o.m. 30 september 2012. Uppge erbjudandekoden BLOGGBUSS vid bokning.

Boka gärna en resa till mig och Babblis också. Vi är på!

26 svar på ”Slutsummering Bloggbussen 2012

 1. Hmmmm…
  Undrar om du inte RADERA bilderna med flit. Där fanns säkert bilder på när du försökte SMUGGLA olika djur till ditt egna zoo hemma. Hur du gör motstånd och inte vill åka utan KAPAR bussen och försöka njuta av resan en gång till, 🙂
  <3 <3 <3

  • Vi har verkligen haft det underbart!!! Om det blir någon bloggbuss nästa år så SÖK FÖR TUSAN!!! Vilken upplevelse 😀

   • men bondTANTTTTEN, du kan ju int uppmana mer folk att söka!!! D e ju vi som ska åka, igen o igen o igen. Ni e väl på gång ren, fler barn menar ja. D kommer att behövas för att vi ska få åka mer bloggbuss 😉
    Stor kram

    • Nej men tusan, det har du ju rätt i! Vi skriver att det var sjukt tråkigt som kommer det bara vara du och jag som söker nästa år.
     Fast jag måste ju adoptera lite fler ungar i så fall, eller om vi har tur så är det 12 år som max nästa år också och då klarar vi oss 😀

 2. Kortet blev fantastiskt!! En tupplur kan få förödande konsekvenser!
  Stegling ser jag inte fram emot!! Skona en framtida svärmor du goda Bondmora!!?!

 3. Åh, vilken resa!! Lycko lycko er och WOW vad ni förtjänade det!! Heja oss som röstade, haha. Vi behöver inte resa – räcker att läsa din blogg!

  Men…ja…det skulle va för den där ”kaptenen då”… Fan, jatg får nog anmäla mig nästa år. 😉

 4. Jag har faktiskt aldrig semestrat i danmark och inte varit sugen på det men efter din berättelse och dina härliga historier så måste jag säga att jag faktiskt blev sugen på att ta med kidsen och gubben dit.

  Sommarland lät ju jättekul! Men även regnskogen och safariparken. Kanske man ska passa på att utnyttja erbjudandet du lämnade och ta sig en tripp till danmark i sommar 🙂

 5. Du är ju inte klok! Men tack och lov för det så vi får höra dina härliga historier.

  Vi ska till danmark i sommar men hade inte planerat in några av de ställen som du varit på, men nu har det blivit ändring och det blir ett besök både på sommarlandet och på safariparken.

  Tack för tipsen!

 6. Ni verkar verkligen ha haft en underbar resa! Tänk att få bli så bortskämd 🙂 Jag får nog skaffa en blogg jag också så jag kan söka nästa gång det är bloggbuss.

  Jag är ny här på din blogg men är redan fast!

  Kram
  Manou

  • Haha, ja gör det!!! Det var sjukt kul och jag vill bara göra om det igen. Och igen. Och igen…. 🙂
   Men att det var så bra berodde ju inte bara på att det var roliga ställen vi var på utan till stor del var det ju att det var så bra arrangerat och att vi blev så väl omhändertagna hela tiden av Stena Line och deras personal. Jag är sjukt imponerad av hur väl organiserat det var!!

   Kul att du hittat hit och ännu kuligare att du blivit fast 😉

   Kram

 7. Hoppsan! Det var ett långt inlägg men jag tog mig igenom hela så jag är värd en stor fin present… Fast det var inte så svårt, du är ju bra på att skriva.

  Eller just det, du är ju bäst på allt…. haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *