Kvartsamtal – jippie….

Oh my god!! Jag har ju glömt Nostalgitripparna sista dagarna… Det är korvhundens fel alltihop! Värsta ”bloggrapen” ju.

Så nu kör vi lite nostalgitrippar för flera dagar istället.

I lördags för ett år sedan så skrev jag om min Vetekudde med ben och så hade jag ramlat ut i skogen och hittat lite svamp.  I år har jag knappt varit ute i skogen alls, jag har varken hunnit eller orkat. Men jag hoppas det lugnar ner sig lite nu! Fast Bondkräket är jätteglad att jag inte är ute och plockar svamp, han har inte förstått tjusningen med det där riktigt. Varken plockandet eller ätandet.

I går för ett år sedan skrev jag om hur man lär karlar att tvätta händerna… Det är ett bra tips! Jag tror faktiskt att det funkar.

Och sist men inte minst. Idag för ett år sedan så skrev jag om mina kära små strutskor. De som retar gallfeber på mig i lagårn men som jag inte kan låta bli att tycka om i alla falla för de är ju lite roliga trots allt. Jag skrev också om att jag skulle införa trängselskatt i min säng. Fast det gjorde jag aldrig. Vad ensamt det skulle bli…

Nu ska jag ner till Växjö och gå på kvartsamtal med Babbelpellen. Det är alltid lika intressant…. pust. Ja ja, han är som han är min Babblis och det är nog inte mycket att göra åt det.

Så här ser förresten en skittjurig 11 åring ut när han är på väg till skolan när vi har försovit oss och han INTE ALLS vill åka.

Talk to the luva typ. Men till skolan kom han i alla fall…

Nu stoppar jag in öronpropparna och sätter på skygglapparna och åker. Hej på er!

 

 

 

18 svar på ”Kvartsamtal – jippie….

 1. Ja dom brukade jag ha värsta ågren över :-). Och återigen, bonden är en klock man med bra smak! Det är bara konstiga människor som gillar att springa i skogen och som dessutom äter svamp! Helldre äter jag lever än svamp…

  • Avskyr det!!!! Och föräldramöten går jag inte ens på! Aldrig i livet!
   Lever??? Det är ju supergott!!! Vad har du för konstig smak egentligen?

 2. Gillar inte Babbelpelle skolan den som är så viktig! Speciellt matte!!! och gärna mera språk när den tiden kommer!!!

  Skogen å rikedommar
  Min svärfar var ute å plocka svamp (de lilla de hitta) men han pilla alltid undan svampen!!! Detta såg jag under mina första tid (ca 6 år) jag kände honom. När vi flytta till Småland till en holme i skogen kunde jag ränna i skogen varje *fri tid mellan barnafödande. Så då började det vanskas svamp på mitt vis DÅ börja svärfar äta svamp när jag tillaga dem fram till sin död! Tyvärr hann det inte bli så många år till. 😛

  Min Gubbe har varit helt oengagerad på svampplockning och travat mitt på dem! Senaste tiden kom han hem med oätliga svampar. För honom har fikat å första GPS:s (den med en liten prick å dålig teckning) Det viktigaste speciellt fikat!!! Jag som inte dricker kaffe har ränt runt ”med DAGIS” känns det som!! Jag anses vara riktigt grym att hitta Kantareller så för att slippa Dagis så gick jag kurs med vår tjej när hon var dryga året!!! 😛 Vilken tjej hon greppa grejen på mindre än 2 timmar! Vi gjorde en specialvariant (i smyg) så hon var den ända efter kursen som kunde hitta Kantareller!!! Året därpå var Gubben å rasta tjejen och efter 1 TIMME!!! kom han hem lycklig med en kasse gulingar, dan därpå var han ute 2 TIMMAR!!! å kom hem med 2 kassar gulingar men då hota jag med skillsmässa!!! För vem får RENSA eländet!!! 🙁
  Idag plockar han mera svamp å försöker rensa vid plockning och är tjejen visar honom ätlig svamp!!!

  Så Gubben är med ibland å plockar, ibland visar jag på områden!!! Svärfar börja äta Kantareller hos oss och på torsdagar när han var ledig å själv under ca 2 år (innan dess hade han plockat i ca 30 år utan att äta) Det går att lära dem!!!

  Många tror man bara kan plocka en liten tid svamp under året. När jag förra året kom till Jämtland med 2 rågade fiskelådor med gula å nån kasse Trumpet så fick jag fart på några som hitta svamp på sin fisketur i fjällen!!!
  Det var superglada hoppas de även hitta i år 😛
  Tjejen vår är populär för de som inte hittar!!!
  Själv har jag i år inte plockat för det finns kvar massa i frysen.
  Kram

   • Jag plockar Kantareller 4 sorter

    Rensar
    Lagom bitar
    Direkt i Stekpanna, värmer upp, vätska ut å vätskan tillbaka i svampen. 15-45 minuter med pytte lite nypa salt
    Klart att använda eller frysa in

    BARA LITE VATTEN Å KOKA IN OM DE ÄR TORRA

    Skall skicka lite recept där man inte bara steker som ni kan Pröva om det inte går bättre!!!
    Har en soppa på Trattisar som är toppengod! Populär när det kommer besök! Billigt å gott!!!

    • Jag vågar inte prova fler gånger. Det krävs så lite för att jag ska få värsta magontet. En tesked gulingar räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *