Lekresa till Danmark 2012

 

NU ÄR VI PÅ VÄG!

Det är konstigt dock… Vi skulle åka halv fem. När klockan var halv två kom jag på att jag ska klippa mig och färga håret. Och jag hade ingen hårfärg hemma… Så jag fick slänga mig iväg i 100 knyck till affären och köpa hårfärg. Som tur var så var det ingen Herr Konstapel ute och åkte idag. Då hade jag blivit fattig!

Jag fick svärmor att klippa mig och sedan hjälpa mig att färga. Först svart. Medan det svarta satt i så gav jag order till Babbelpellen att plocka fram det han ska ha med sig och själv började jag rusa runt som en yr höna och leta kläder och nagellack som ska med.

Dags att skölja ur det svarta och sätta i blekning på de delar som sedan ska bli blå… Medan det satt i så började jag packa min väska. Eller först fick jag packa upp den för jag har fortfarande inte packat upp den efter bloggminglet. Förutom det viktigaste som onepiecen och nagellacken. Men kläder och allt annat skräp låg kvar.

Sen var det dags att sköja ur blekningen och sätta i det blå. Medan det verkade så packade jag det sista och gav instruktioner till Skräpfian och Svärmor om hur de skulle ta hand om katter, Korvhund, fiskar, ödla, orm, kackerlackor och allt annat.

Prick halv fem var jag klar! Pust! Jag undrar hur mycket jag har glömt? Men jag har ju med mig Babbelpellen i alla fall och det är ju det viktigaste. Och nagellacken. Och cocacolan. Och onepiecen. Så klart.

Nu sitter vi på tåget. Babblis bygger med något skelett som han fick i Kalle Anka.

Jag har INTE ställt min väska bland de andra. Jag sitter på min… Den får inte plats i gången så jag har den under mig istället. Jag tänker INTE bli av med väskan denna gången! Så under dataväskan ligger min resväska. Jag ska inte påstå att jag sitter bekvämt men jäklar anåda om någon försöker stjäla min väska nu!

Men jag höll på att dö lite när jag upptäckte att det inte fanns någon wifi på tåget!!! Det trodde jag ALLTID fanns. Hur klarar man sig utan det i flera timmar liksom? Men som tur var så kunde jag slänga på telefonen som portabel hotspot så nu kör jag på det. Allt för er skull som vanligt…

Men som sagt, nu är vi på väg!!! Och det ska bli så sjukt roligt. I natt ska vi bo på Hotell Rubinen i Göteborg och tidigt i morgon bitti hämtar bloggbussen upp oss och så drar vi iväg till de chokladfyllda wienerbrödens förlovade land. WOHOOOOOO 😀

ÄLSKADE GÖTEBORG – NU ÄR VI HÄR!

Nu är vi i Göteborg! Trots att det var 14 år sedan vi flyttade härifrån så känns det fortfarande som att komma hem när man kommer hit. Men sedan känns det som att komma hem när man kommer hem till Ör också så klart.

Resan upp gick kanon och JAG HAR MED MIG VÄSKAN!!!! 😀 Till råga på allt har jag med mig MIN väska och inte någon annans. Amazing!

När vi kom till stationen så var frågan om vi skulle ta taxi eller spårvagn till Rubinen. Det är smidigt att ta vagnen men vi har våra stora väskor och jag är lat…. Så vi gick bort till taxistationen och fram till en taxi från Taxi Göteborg. Vi frågade om ett pris upp till Hotell Rubinen och han svarade lite svävande att ”nja… en hundring eller två, eller mer”

– Öhhhh, jag vill ha ett pris, sa jag. Vad kostar det?

Men det kunde han inte svara på så då sket vi i honom och gick vidare till en Taxi Kurir som stod strax brevid. Där träffade vi supertrevliga och genomsnygga Ali. Han gav oss ett fast pris direkt och vi åkte iväg. KANON! Supertrevlig och bra service! Så ska det vara!

Så HISS till Taxi Kurir och DISS till Taxi Göteborg!

Sedan kom vi till Scandic Hotell Rubinen på Avenyn. Världens trevligaste och sötaste tjej i receptionen tog emot oss och vi fick vårt rum. Och vilket rum sedan…. Vi fick en svit på takvåningen. Sviten heter ”The Flower Room” och det stämmer verkligen.

Här är blommigt överallt och så underbart fint! Här kommer en film så klart!

Watch this video on YouTube.

Vi fick en fin liten överraskning på rummet, ett härligt fat med frukt och godis samt en flaska vin och en loka.

Jag dricker inte ens vin egentligen men vad tusan… Det såg så gott ut! Så nu har jag pimplat vin (hela tre klunkar), målat naglarna och parkerat Babbelpellen i soffan framför TV’n.

Vi ska upp kl 6 i morgon bitti så nu ska vi snart lägga oss och sova. Men man kan ju inte säga annat än att resan börjat bra än så länge!!!

WE. LOVE. IT!!!

VI ÄR I DANMARK OCH INGET HAR GÅTT SNETT!

Jösses Amalia!!! Jag har så sjukt mycket att blogga om så jag vet inte var jag ska börja…  Vi blev hämtade i morse av bloggbussen och drog vidare ner mot Varberg där vi tog båten med Stena Line över till Grenå. Här fick vi mumsa frukost och min och Babbelpellens tallrikar såg ut ungefär som vanligt:

Babbelpellens:

Min:

Okej okej!!!! Pannkakorna låg på barnens buffebord men det stod faktiskt inte att vuxna INTE fick ta utav barnens pannkakor!

Men det roligaste med pannkakorna var att Loppans son Manolis inte sett att det fanns grädde till pannkakorna så när jag kom med min tallrik och all min grädde så blev han som tokig och undrade var grädden var. Jag förklarade att det fanns i en sprutmanick brevid drickan och han pep iväg med sin tallrik.

Han kommer dock tillbaka utan tallrik…

Han hade tagit fel kran och hällt öl på pannkakorna!!! HAHAHAHAHA, dessa finnar är inte kloka! Men de kanske har öl på pannkakerna där oppe, vem vet? Vi ska förresten dela rum på den här resan. Helt underbart! Vi ska bo ihop med två söta små mumintroll i tre hela dagar. Det kan ju inte bli bättre 😀

Och ja – han fick en ny tallrik med pannkakor. Utan öl men med härlig grädde!!

Vi fick gå upp på bryggan också och leka kaptener en stund. Jag och Loppan försökte febrilt slita av kaptenerna sina snygga kavajer men ungarna hann före. Tusan också!!

Manolis och Babbelpellen har verkligen funnit varandra (de är värsta pratkvarnarna båda två, jag tycker lite synd om våra medresenärer emellanåt men ska man ha barnsligt kul så kan man ju inte hyscha på dem hela tiden heller). De hittade på lite egna varianter av barnsligt kul när vi var uppe på bryggan:

Watch this video on YouTube.

De har en liten tävling här på bloggbussen, den som tar den härligaste ”båtbilden” får sova i piratrummet när vi kommer till The Reef. Jag hade ett jättebra förslag!!! Loppan tar kort på mig medan jag håller Babbelpellen i benet utanför religen medan han sprattlar och skriker hjärtskärande. Det hade väl varit en härlig ”barnsligt skoj” bild? Eller?

Loppan talade dock milt om att jag troligen inte alls kommer vinna någon tävling med en sådan bild. Skit också! Det hade ju varit hur kul som helst!

Men vi var ute på däck en stund i vrålblåsten!

Nicke Nyfiken kom och hälsade på! De mindre barnen tyckte att det var jättekul och de större tyckte att det var superlöjligt (jag lovade att skriva det, men jag lovade inte att INTE  lägga till en parantes där jag skrev att de UTÅT sett tyckte det var barnsligt men att de innerst inne tyckte det var helkul. Det syntes på glimten i deras ögon men det får man ju inte säga…)

Vi har världens underbaraste guide från Stena Line med oss hela tiden, hon tar hand om oss och ser till att vi vet var vi ska ta vägen hela tiden. Sjukt bra för min del… Utan henne hade jag antagligen vimsat omkring på båten ännu och inte fattat att vi var i land. Ronja heter hon. Sjukt söt och rar!! Jag funderar på att ta med henne hem, hon kan sitta på min soffkant ihop med Tony Irving och Raggarbruden från Linköping.

Den där Manolis förresten… Han har ända från resans början kallat mig för Bonntanten. En gång har han sagt ”Bondmoran” och det var när han påstod att ”det kommer gaser ur Bondmoran”. I morgon ska vi till The Reef. Där finns det hajar. Som äter barn. Du borde tänka på det Manolis!

Men jag ger igen genom att konstant reta honom för att han inte kan komma ihåg att man säger PLUTT när någon svarar ”ja” på sitt namn. Han är Finne och kan inte våra eminenta Svenska lekar. Så istället för PLUTT så försöker han med alla möjliga ord som Puff, Fluff, Tutt, Prutt och allt möjligt. Det konstigaste var när han sa tutt-fett. Då höll jag på att ramla ner för trappan av garv och värre blev det när han skulle förklara vad tutt var för något. ”En tutt är en sådan som bebisar suger på när de är små”. Ja, jo det vet vi ju…. Men att Tutt är Napp på finska visste ju inte vi.

Väl framme i Danmark åkte vi med vår fina buss till hotellet. Helnan Marina Hotell. Jag, Babbelpellen och Mumintrollen fick ett mysigt rum med en härlig uteplats som ungarna hoppade ut på direkt. Stegen till våningssängen blev en perfekt stege till fönstret istället. Loppan inspekterar.

Vi var bara en snabbis på hotellet och sedan drog vi iväg till Ree Park men det berättar jag mer om i morgon!

Men ta in detta nu: Jag är i Danmark. MED väska. MED Babbelpelle. Jag har inte ramlat, inte missat bussen, inte försovit mig, inte gått vilse (jag har inte berättat klart om dagen än dock men nu utgår vi från vad som hänt på förmiddagen). Det känns lite underligt men jag känner på mig att detta kan bli en helt normal och okaotisk resa!

Det kan bli skönt som oväxling 😀

VI SÄLJER UNGARNA TILL ZOO 😀

I går eftermiddag var vi på Zoo. Jag försökte övertala dem att behålla Babbelpellen men de hade redan nog med teaterapor sa de så jag fick ta med mig honom därifrån igen.

Men nu kommer ni bli bildbombade, bara så ni vet!!! Jag och Babblis älskar ju djur i alla de former så det här var verkligen ett underbart ställe för oss. Vi var på Ree Park och vi ville absolut inte åka därifrån när vi var klara. Vi försökte febrilt gömma oss när vi skulle åka därifrån men det gick inte (okej okej, vi gick lite vilse och kom 20 minuter för sent till samlingen…).

Vi fick först åka på en jeepsafari och det var verkligen superkul! Några satt inne i kupén:

Medan vi valde att sitta på flaket:

Det var såååå mycket fina djur och jag kunde inte sluta fota så här kommer fösta bildbomen:

Giraffer är ju sjukt konstiga djur, det vet ju alla. Men visste ni att de kan leka ”gömma huvudet”? Det hade jag ingen aning om…

Dessutom var det en av dem som var väääldigt närgången när Loppan skulle fota. Jag skulle vilja se hur Loppans bild blev…

När safarituren var över så fick vi gå på egen hand och utforska parken och det var sjukt kul! Parken är väldigt praktiskt uppbyggd för en sån som jag… Det finns stigar, gångar och broar att följa hela tiden och även på de ställen där djuren är inhägnade så känner man sig nära dem och det känns inte som det brukar på zoo. På många ställen går man inne bland djuren.

De djur som var inhägnade var tex lejonen. Och jag får väl erkänna då att jag var lite tacksam över det. Fast bara lite…

Vad jag INTE förväntade mig att finna på Ree Park var min pappa!!!! Varför har du inte berättat att du skulle till Danmark?

Här kommer en till bildbomb på lite andra söta djur vi hittade och ville ta med oss hem. Tyvärr fick vi inte det trots att vi bönade och bad och hotade med att lämna kvar Manolis där för alltid. (eller jag gjorde, förlåt Loppan men Manolis hade säkert fått det bra där).

Med lite blått i luggen hade den här sett ut nästan som jag:

Lemurerna var så sjukt söta så här kommer ett helt gäng bilder bara på dem:

Jag berättade för den ena lemuren att den antagligen var mycket smartare än både Babbelpellen och Manolis tillsammans så den passade på att visa för ungarna att den förstod precis!

Vi hittade några slags getter som var helt sjukt söta! Dessutom hade den ena av dem ett helt enormt LÅNGT juver! DET hade varit något att komma hem till mjölkmaskinerna med:

Vi hittade en åsna också! (JA, åsnan är den till vänster…)

Vargungarna var helt bedårande!!

Det fanns papegojor också. Jag minns inte om det är den översta eller nedersta bilden som är på papegojorna men de lät likadant i alla fall…

Och lite mindre gojor:

Coolaste öronen idag var helt klart den här:

Vi försökte febrilt att få grabbarna trötta genom att låta dem springa upp och ner för en backe i bokskogen men efter en stund så avslöjade de oss och förstod att vi bara ville att de skulle somna tidigt i kväll så då slutade de. Skit också!

Efter en helt underbar dag på Ree Park så var det dags att åka hem till hotellet en snabbis. De flesta passade på att fräscha till sig och byta kläder.

Jag, Loppan och ungarna fick istället byta rum eftersom vår toalett inte fungerade… Nya rummet såg likadant ut så det spelade kvitta. Baksidan något tråkigare men helt okej för ungarna att rusa ut och roa sig på!

Självklart var vi sist ut till bussen även denna gång men iväg kom vi och åkte ner till hamnen och käkade middag på en supermysig resturang som hette Skakkes Holm. Det var buffe och det är ju det bästa som finns. Jag hade inga problem att välja vad jag ville ha:

Babbelpellen tog bara räkor, kräftor och ett ägg… Men nöjd och belåten for han och Manolis ut och lekte så fort de svalt sista tuggan.

Jag och Loppan satt och drömde om att få spendera en vecka här. Själva. Utan barn. I varsin sådan här:

Där kunde vi sitta på varsin balkong och vinka lite åt varandra medan vi bloggade och tittade på utsikten. Yeah… dream on baby…

Nu är det sen kväll och vi laddar för en ny underbar dag i morgon.

LEKMARATON PÅ SOMMARLAND!

Shit vilken dag vi har haft!! Sjukt rolig, varm, blöt, kall, arg, glad och allt däremellan. Egentligen skulle vi börjat dagen på Kattegattcentret och avslutat på Djurs Sommerland men eftersom det skulle bli värsta skitvädret på eftermiddagen och vi har de smartaste guiderna någonsin så hade de flyttat om hela schemat och fixat så att Djurs sommerland öppnade tidigare för vår skull.

Helt sjukt bra! Där fick de 5 brödrostar av 5 möjliga direkt!

Så nu hade vi hela parken för oss själva första halvtimmen. Skitcoolt! Idag var det bästaste Katja som hade hand om oss:

Våra guider är verkligen helt underbara!! De ser till att vi har allt vi behöver hela tiden och att vi inte missar någon information. Inte ens jag…

Vi började som sagt på Djurs Sommerland. Först blev det Skattöen, en urhäftig vattenbergochdalbana. Europas största!

Den var helskön verkligen! Jag åkte en gång och Babbelpellen åkte två gånger (han skymtar näst längst bak till vänster med blå luva). 

Manolis undrade om mitt kiss runnit ut under färden…

Men jag är ju van vid att vara blöt i baken så det var ingen fara.

Sedan körde jag och Babbelpellen på ordentligt och testade den helt überhäftiga ”Piraten”.

Vid krysset någonstans ligger min mage, jag förlorade den där och har inte hittat den än.

SHIT POMFRITT vad jag skrek. Men den var helt underbar och vi åkte två gånger på raken tills jag höll på att pinka på mig på riktigt… Helsefyr vad fort det gick och magen åkte upp i halsen och lämnade inte in flyttansökan igen förrän vi var på väg hem.

Sen tog vi det lite lugnare och hittade Manolis favorit – Solguden. Vi åkte fyra gånger på raken och sedan åkte Manolis två gånger till…

Watch this video on YouTube.

Ni får gissa tre gånger om den där låten satte sig på hjärnan sedan… Gissat klart? Den satte sig JÄDRIGT HÅRT på hjärnan kan jag tala om. Jag går fortfarande och visslar på den. Suck.

Vi hittade en klätterboll som vi fastnade vid en bra stund.

Jag var för feg för att klättra hela vägen upp, jag lyckades fastna på halva vägen varje gång. Skit också! Loppan lyckades dra ner Babblis men han hämnades igen!

Watch this video on YouTube.

Studsmattor i all sin enkelhet är alltid kul…

Så jag passade på att ge en recension the ordinary way:

Watch this video on YouTube.

Det var ju helt omöjligt att hinna med att testa ALLT där inne för det är verkligen stort! Men något vi kände att vi bara måste testa var ”Jungle Safari” och det gjorde vi rätt i. Fy tusan vad mysigt det var att flyta fram på kanalen och se på alla fiffiga påhitt de hade byggt upp. Fast jag hade lust att simma igenom kanalen istället men det tyckte Loppan var en skitdålig idé. Tråkmåns!

Watch this video on YouTube.

Vet ni vad. Jag har käkat Ben and Jerrys för första gången i mitt liv. Det är ju helt vrålgott!!! Visste ni det? Det var Loppans fel, så nu kommer jag skylla henne för mitt nya beroende. För det lär det bli… Sweet Lord vilken god glass. Men den är ju svindyr hemma i Svedala så det blir nog ett kortvarigt beroende förhoppningsvis.

I butiken där vi köpte glass så hittade jag en kompis:

Helt plötsligt längtade jag lite hem till mina kossor…. Men det gick snabbt över!

Vi åkte en annan härlig vattentur också där vi blev totalt plaskvåta men det gjorde ingenting för det var helt underbart väder hela förmiddagen. Och jag är ju van som sagt…

Här hade jag lust att lämna Babbelpellen men jag visste inte om jag skulle få följa med Bloggbussen vidare om jag inte hade något barn med mig så jag vågade inte chansa.

Efter lite radiobilsåkning så var det dags att käka mat. Där dog jag en stund på en bänk när hjärnan inte ville vara med längre. Men jag sov en stund och sedan gick vi mot bussen.

Stackars Emma hade världens otur när hon hoppade in i souvenirbutiken på väg till bussen. Expediten tog emot hennes pengar men kunde sedan inte lämna tillbaka hennes växel och inte heller hennes pengar hon lämnat. Trots samtal till chefen och krångel så tog det jättelång tid och Emma och två tjejer som höll henne sällskap kom för sent till bussen.

Självklart så hade alla full förståelse för att det inte var deras fel och visade både ödmjukhet och förståelse när de kom tillbaka till bussen…

Det är ju det som vi ska lära våra barn så då ska vi ju själva föregå med gott exempel så klart. Vänlighet, ödmjukhet och omtanke. Det är väl det viktigaste som finns <3

Och den här resan är för våra barn i första hand. Att vi mammor får ha skitkul till på köpet är ju bara en bonus. För kul är det!! Helt sjukt kul och jag önskar att man kunde göra en sådan här resa oftare. Babbelpellen är i himmelriket.

Okej.

Jag också….

EN DAG VID HAVET

Ni vet ju hur tokiga jag och Babbelpellen är i fiskar och allt annat kul som lever i vattnet. Då kanske ni också fattar att vi var helt överlyckliga när vi fick tillbringa eftermiddagen på Kattegattcentret i Grenå. Vi trivdes som fisken i vattnet om man säger så…. (shit vad jag är fyndig! Jag är nog den fyndigaste människa jag känner tror jag).

Vi fick se när de matade hajarna och rockorna. Jag hade ju velat mata dem med Manolis som hämd för att han kallar mig för Bonntanten, Tutt-fett och allt annat konstigt. Men tyvärr fick man inte mata dem med barn. Jag vet inte varför. Kanske hajar är allergiska mot barn?

Sedan gick vi en liten rundtur där ungskrällena fick lära sig om och testa att hålla Dolksvansar. Helt sjukt coola djur!! De ser ut som en hjälm med svans. Jag vill ha en sådan! Fast våra triops som vi fortfarande inte lyckats kläcka är ju nästan likadana fast små.

De fick också mata torskarna, lära sig om krabbor och annat kul.

 Sedan hade vi fri tid och fick gå och titta i de fina akvarierna. Det finns en tunnel där man kan titta på de vackra hajarna, rockorna och de andra fiskarna. Sååå läckert! En av hajarna hade två fripassagerare som hängde på honom konstant. Jag undrar om han kör med taxameter eller fastpris?

Sedan hittade jag det häftigaste på hela Kattegattcentret!! Kommer ni ihåg när Babbelpellen upptäkte mina maskhål i näsan. Nu har jag hittat bovarna… Levande pormaskar:

Watch this video on YouTube.

Här kommer lite andra bilder från Kattegattcentret:

Ja! Det här är en fisk! En stenbit närmare bestämt…

OJ! Jag höll ju på att glömma sälarna… Vi hann inte se dem så länge men de är ju så sjukt söta med sina enorma ögon och söta näsor.

Efter Kattegattcentret fick vi en liten kort paus på hotellet och sedan skulle det bli en ”överraskningsmiddag” på kvällen. Vi skulle egentligen äta middag på stranden men det ösregnade och vrålblåste så det blev lite små ändringar.

Tanken var att vi skulle promenera ner till en liten Naturcenter Norddjurs strax nedanför hotellet. Men alla var inte lika barnsligt förtjusta i regnet tyvärr så bästaste Busschauffören startade upp bussen och körde oss de 100 metrarna till naturskolan nere vid stranden.

Där skulle vi fixa middagen själva. På sätt och vis. Det skulle grillas hamburgare över öppen eld och ungarna skulle göra upp elden. Med tändstål… Vi insåg snabbt att vi kommer få vara hungriga en stund till och gjorde vårt bästa för att heja på ungarna så de skulle få fyr på veden.

Jädrar i min lilla låda vad envetna de var! Jag är sjukt imponerad att de inte gav upp utan bara fortsatte och fortsatte. Jag hade gett upp direkt och bett någon hämta en tändare.

 Under tiden det fixades hamburgare så var det dags för dagens mest udda och enligt min och Babbelpellens mening, roligaste ”barnsligt kul” upplevelse. Vi var tre tappra mammor som gick med guiden och ungarna ner till havet och letade krabbor, maneter, snäckor och annat kul. 

Jag och Babblis tog på våra snygga lisebergsregncapear men de hjälpte föga mot det regnet och blåsten som var nere vid havet… De blåste sönder i ett nafs.

Watch this video on YouTube.

När det var dags att gå tillbaka så ville (självklart) inte Babbelpellen gå med. Han var absolut inte klar! Sötnosen Zacharias och Babblis kärlek Alexandra var inte heller klara med äventyren vid havet så jag stannade kvar med dem en stund till. Vi letade söta små maneter och försökte febrilt att inte blåsa omkull i vattnet.

Totalt dyngblöta men sjukt nöjda och glada återvände vi till huset lagom till att hamburgarna var klara.

Manolis var helt förtvivlad för att mammorna ätit upp alla chipsen på bordet medan vi och ungarna varit vid havet. Vad han inte vet (så klart, eftersom han är både barn och man) är att det inte GÅR att ställa chipsskålar framför ett gäng mammor och tro att de ska spara till barnen! Vi är MAMMOR!!! Vi BEHÖVER fylla på våra reserver för att orka ta hand om ungskrällena!

Frusna och blöta men mätta i magen och sjukt nöjda med kvällen åkte vi tillbaka till hotellet för att hoppa i myskläderna (JA, jag hade med min onepiece, daaahhh), krypa ner under täckena och slänga på våra datorer och blogga häcken av oss.

Manolis, Babbelpellen och hans nyfunna kärlek Alexandra slängde sig i bubbelpoolen medan vi låg och bloggade. Att vila finns ju inte i deras värld trots allt vi får uppleva här på dagarna. Jag tycker att de borde stupa i säng på kvällarna men de orkar mer än vad man tror.

Jag är sjukt imponerad av ungarna måste jag säga. Inga sura miner, inget bråk, inget gnäll. De har bara varit hur glada, snälla och goa som helst. Alla 16!! Underbara ungar!! <3

BABBELPELLEN I PARADISET – RANDERS REGNSKOG

Jag har inte gått och dött… Jag lever i allra högsta grad men jag har tyvärr inte haft något internet på hela dagen så jag har inte kunnat blogga något. Men NU är jag hemma så nu ska ni få höra om de två sista dagarna på Bloggbussen. Vi börjar med igår förmiddag.

Ni kanske trodde att Babbelpellen fått sitt lystmäte när det gäller djur eftersom vi varit på både Ree Park och på Kattegattmuseet men den här grabben får aldrig nog….

Dagens första aktivitet var nämligen Randers Regnskog. Ett superduperställe enligt Babblis. Jag hade kunnat släppa av honom där och åka hem och vila upp mig i två veckor innan jag åkte och hämtade honom igen och han skulle inte ens ha märkt att jag varit borta…

Randers Regnskog är ett tropiskt paradis verkligen. De har tre stora glaskupoler. En för Asien, en Afrika och en Sydamerika. Där inne finns det både lösa och inhängnade djur.

De hade även en stor basäng där de hade ett av de sötaste djur jag vet – SJÖKOR!

Erkänn att de är helt bedårande!!! (och lite lika mig just nu… vi äter nämligen precis hela tiden på den här resan och nu är jag närmare denna fantastiska sjöko i storlek än vad ni kan föreställa er…).

Självklart fanns där ormar också men eftersom vi har en egen orm hemma så trodde jag inte att Babbelpellen skulle vara så noga med att få hålla i boan som vår guide kom med men ack så jag bedrog mig! Denna boa var förvisso något längre och tjockare än vår fina Snape där hemma.

Kackerlackor och andra fina djur fanns där också men tyvär fick jag inga bra bilder på dem. Men här kommer lite bilder på några av de andra djuren som fanns där.

Några supersöta coolingar hängde i träden:

Det var fler som höll till i träden men som oftast inte hängde upp och ner.

Och några höll sig på marken:

Några hoppade omkring:

Och några flaxade omkring:

Jag har förresten en tävling till er!

Gissa bajset:

Den som först svarar rätt får en present hem på posten.

Nu ska jag SOVA!!!! (fast jag ska upp och ut till lagårn om 5 timmar, pust). Back to the real world igen liksom. Tusan också!!

Jag hade kunnat Bloggbussa några dagar till!! Kom igen Stena Line!! Ta oss tillbaka!! Jag saknar redan mina nyfunna vänner från Bloggbussen, jag saknar ALLA underbara ungarna, jag saknar våra underbara guider, jag saknar alla sjukt roliga aktiviteter, jag saknar Danmark (dock inte danskan som jag inte begriper ett ord av), och jag saknar Babbelpellen.

????

Var tusan är han då tänker ni. Ja vad tror ni? På sitt rum och spelar tv-spel så klart… Jag som trodde att han skulle stupa i säng direkt. Det hade jag då lust att göra!

Men NU ska jag sova, skriver mer i morgon.

Nattinatti!

(mest saknar jag förresten mina små mumintroll som jag bott med dessa dagarna, hur ska jag klara mig utan er?)

KALLA GROTTOR OCH VARMA POOLER!

Idag var nog lite av kontrasternas dag på bästaste Bloggbussen tror jag. Jag har ju delat upp dagen på två inlägg, det jag skrev i går om Randers Regnskog och idag fortsätter jag med Thingbaek Kalkminer och badhotellet The Reef.

Efter regnskogen åkte vi mot Fredrikshamn och badhotellet. På vägen gjorde vi ett stopp på Thingbaek Kalkminer där vi först fick en tur ner i kalkgrottorna som numera är ett museum. Det var helt sjukt coolt (och kallt…. 8 grader) att gå där nere i grottorna och Babblis kunde inte sluta gå och förundras trots att han bara hade shorts och t-shirt och borde sprungit upp igen snabbare än benen bar honom.

Jag fick tyvärr inga bra bilder där nere då jag inte ville använda blixt så det blev suddigt värre. Sorry!!!

Efter turen i grottorna så gick vi upp i solen och värmde oss. Med glass… Mums mums!!

Sedan bar det av mot Bloggbussens sista anhalt och det var badhotellet The Reef i Fredrikshamn. Vilket ställe!!! När valet stod mellan att springa ut på stan och shoppa, sätta sig i baren och dricka vin och blogga eller att bada med barnen så var valet enkelt trots att jag inte brukar bada i badhus då jag inte tål kloret så bra.

Jag och Babblis badade och plaskade allt vad vi orkade och jag hade även några av de andra barnen med mig. Jag, Babbelpellen och söta Wilma åkte en helkul vattenrutschkana säkert 500 gånger. Eller okej… 10 gånger kanske men det kändes som 500… Men den var helt sjukt kul! Jag satt i en stooor badring med ungarna (en i taget) i knät och så rutschade vi ner i full fart.

Vi bubblade bubbelpool, simmade ut utomhus och åkte runt runt runt i strömmen, ungarna pepprade mig med stora vattenpistoler och vi badade i regnet och åskan som kom med jämna mellanrum inne i det karibiska vattenlandskapet.

Tror ni ungarna var i extas eller??? Barnsligt kul är ju mottot på denna resan och det får jag ju verkligen hålla med om! Jag vet inte hur många kallsupar jag fick under badet bara för att jag skrattade så mycket (och blev dränkt av onda små barn). Men det var det värt!

Jag tror att många av de små skruttungarna tyckte att detta var höjdpunkten på resan! Vilket ställe!!! Vi hade nog gärna stannat några dagar till allihop! Både mammor och barn!

På kvällen bjöds det på Karibisk buffe och MÄNGDER med glass! Som om vi inte ätit tillräckligt med glass denna resan… pust. Men det är ju så sjukt gott. Mjukglass i mängder där man bara kunde ta en stor tallrik och själv hälla på precis så mycket glass, strössel, chokladsås, honung eller vad man nu ville ha.

Både mammor och barn var lika glada åt det tror jag. YUMMIE!!!!

En pirat kom och tog med ungarna på äventyr. Han tyckte att söta Alexandra skulle ge dödskallen en kyss men hon tyckte inte alls att det var en bra ide…

En megastor Fanta var mycket bättre!

Helt sjukt trötta men så underbart nöjda med dagen kravlade vi oss äntligen i säng.

Vilken dag!!!

I morgon far vi hem. Men vi vill inte alls. Vi vill vara kvar och njuta och ha rolig ännu längre. Det här är verkligen en drömresa för mig och Babbelpellen. All den tid vi äntligen fått spendera tillsammans utan massa måsten. Vi har inte behövt tänka på något annat än att bara ha kul ihop.

Jag saknar det redan!!

HEMFÄRD – VILL INTE!!

Idag var det dags för hemfärd och Bloggbussresan tog slut. VI VILL INTE!!!! Både jag och Babbelpellen vill åka vidare. Vi vill fortsätta leka, fortsätta åka med vår fina buss, fortsätta ha kul med alla de andra underbara ungarna och med mina nyfunna vänner.

Jag. Vill. Inte. Att. Det. Ska. Vara. Slut! Så är det bara!

Men hem skulle vi ändå och denna gången med Stena Lines Carisma som bara tar 2 timmar från Fredrikshamn till Göteborg. Det går sjukt snabbt!!! Vi gick ut på däck en sväng och det är helcoolt att stå och kolla när vattnet sprutar och Danmark blir mindre och mindre.

Självklart var ju vi mammor lika coola….

Med mig står mitt alldeles egna mumintroll Loppan och helsköna Emma, mina allra godaste vänner från Bloggbussen. Jag hoppas verkligen vi ses snart igen!!

En annan underbar människa som var med på Bloggbussen var Tina och hennes dotter Mathilda:

Tina har bloggen M som i Underbar och jag vill bara varmt rekommendera den till alla som har autistiska barn, eller alla som har barn förresten, eller egenligen alla som inte har barn också, att läsa hennes blogg. Den får en att tänka efter, le, bli lite ledsen, glad och förundrad. Allt på en gång.

På hemresan fick vi återigen gå upp på bryggan och hälsa på. Alla mammorna tog kort på sina barn i kaptensmössor, stående vid bryggan. Så jag passade på att ta kort på kapten istället.

Men tusan!!! Nu hittar jag inte bilderna från bryggan…. Jag har nog missat att lägga över dem. Och nu är klockan halv tolv och jag ska upp kl fem och gå ut i lagårn. Jag får fortsätta i morgon bitti.

JAG ÅTEKOMMER!!!

SLUTSUMMERING BLOGGBUSSENS LEKRESA TILL DANMARK

Det här blir ett långt inlägg….

Okej, jag tänkte jag skulle försöka göra en sammanfattning av vår resa. Lite hiss och diss (dissarna lär inte bli lätta att hitta dock…) och lite tips om ni ska åka dit osv. Ni som följer mig vet att jag skriver precis vad jag tycker oavsett om det är vad folk vill höra eller inte…

Förra eventet jag var på blev totaldissat av mig men jag måste säga att när det gäller detta så har de verkligen lyckats!! Jag kan inte hitta något alls att klaga på när det gäller hur denna resan har skötts. Vi har blivit så sjukt väl om händertagna och bortskämda från det att vi åkte tills vi kom hem igen.

Om jag måste hitta någon diss så blir det att mammorna kanske borde fått en egen diet under resan med tanke på hur ofta det var fika och matdags. Eller kanske en rejäl paket med bantningspiller i goodiebagen? Kolla bara:

Lagårdsbyxor före, redan då aningen för små, fattar inte hur de kan krympa av att ligga i garderoben….

Lagårdsbyxor efter Bloggbussen:

Ni fattar grejen eller….  Men jag tror att det var tur att vi fick mat och fika så ofta för annars hade ungarna inte orkat med alla aktiviteter. Så trots dissen så är det en hiss också….

Jag försöker stolpa upp det lite här.

Scandic Hotell Rubinen:
Fy tusan vilket fint hotell!!!! Och vi blev verkligen mottagna som Kungen och Drottningen när vi kom. ”Hej 😀 Är ni äntligen här nu! Vi har väntat på er, vad roligt att ni är här!! VÄLKOMMNA! Vi har bokat en svit på takvåningen åt er!”
Men eller hur…. hur ofta får man ett sådant mottagande liksom? Jag säger bara WOW!!

Våra inlägg från Scandic Rubinen hittar du HÄR och HÄR.

Hiss: det sjukt fina rummet och balkongen som vi älskade!

Diss: att vi inte fick stanna en vecka till… Eller flytta in för tusan! Inte mig emot 😀

Vad ni inte visste:
Medan Babbelpellen stod och kollade på utsikten på balkongen så stod jag på knä i soffan och beundrade de läckra tapeterna som var vita med svarta sammetsblommor. Sjukt snygga!!! Jag undrar vilket rum hemma som jag kan ha likadana? Bonden kommer bli jätteglad över mina planer….

Båtresan till och från Danmark:
När vi åkte till Danmark åkte vi med Stena Nauitca mellan Varberg-Grenå, resan tar drygt 4 timmar men det gjorde ingenting alls för vi hade en supertrevlig resa.

Hiss: trevlig shop, bra mat i buffén och massor för ungarna att göra.

Diss: hm…. inte lätt. Kanske att det skulle stått en stor skylt på Öl-kranen typ: OBS! Till Manolis, detta är INTE grädde, det är Öl…

Vad ni inte visste: Vi försökte febrilt få ungarna att hoppa överbord så vi kunde få leka själva hela resan men de totalvägrade! Dumma ungar, fattar inte vad som var problemet. Lite vatten är väl inget, det är väl bara att simma hem igen???? Daahhh

Hemresan var mellan Fredrikshamn-Göteborg och vi åkte med Stena Carisma som är en supersnabb båt som bara tar 2 timmar över.

Hiss: Snabb, trevlig och fräsh, bra shop trots att den är liten.

Diss: Vi fick inte åka med bussen in på båten utan var tvungna att kliva av och promenera in på båten. Fatta att det var jobbigt med våra svällande magar och svullna fötter.

Vad ni inte visste:
När vi var på bryggan med ungarna så hade alla mammorna fullt sjå att fota barnen med kapensmössor, vid bryggan, vid rodret osv. Så jag tog kort på kapten i stället. Eller i mina och Babbelpellens ögon var han kapten i alla fall. Alla med vit skjorta med ränder på är kaptener.

REE PARK:
En helt underbar park för alla oss som älskar djur! Jag hade kunnat gå där en hel dag till!! Jag tror att ungar OCH vuxna i alla åldrar uppskattar den här parken. Både jeepsafarin och de områden där man själv promenerar omkring.

Vår dag på Ree Park hittar du HÄR.

Hiss: Att man kom så nära djuren och att man verkligen var INNE hos djuren och kunde både ta på dem och se dem utan ett staket emellan. Härlig känsla!!

Diss:  Möjligen att jeeparna kunde göra lite längre stopp emellanåt så att man kunde fota utan tillhörande skump. Och att laman inte spottade på Babbelpellen… Tråkmåns!!

Vad ni inte visste: Hos lemurerna går det en parkvakt med en stor vattenpistol. Jag hoppades först att hon skulle spruta ner ungarna ordentligt med den. Men den hade hon för att skydda oss besökare mot bitande lemurer. Personligen hade jag gärna blivit biten av en lemur om hon istället hade sprutat Babbelpellen dyngblöt….

Djurs Sommerland:
Här hade man lätt kunnat spenderat en heldag eller två.
Det finns aktiviteter för både stora och små.
Wohooo! Hörde ni rimmet 😀  I’m so amazing! Men ärligt talat så är jag övertygad om att både vuxna, små barn och stora barn kan hitta mycket kul här inne. Detta var höjdpunkten på resan för både mig och Babbelpellen!

Vår dag på Djurs Sommerland hittar du HÄR.

Hiss: Det är STORT! Men inte trångt utan det finns stora fina grönområden där man kan ta en fika, sitta och vila eller bara mysa.

Diss: Jag hittar ta mig tusan inget…. Möjligen att det borde finnas ett förbud mot att störa Bondmoror som råkar sitta och sova på en trottoar i Indianlandet. Att sedan sätta på den stackars Bondmoran en indianhatt och sätta yxor i handen på henne, väcka henne och sedan ta kort borde vara förenat med stegling.

Vad ni inte visste: Att jag lyckades somna 3 gånger under dagen på Djurs Sommerland. En gång på bänken i resturangen, en gång när en annan vänlig mamma fotade mig och ytterligare en stund senare på en annan trottoar lutad mot en stolpe. Det var jätteskönt ända tills den hemska lilla Babbelpellen väckte mig och sa att det var dags att gå till bussen.

Kattegattcentret i Grenå:
Det här tror jag också är ett äventyr för alla åldrar. Stora fina akvarier med mängder med fiskar, roliga aktiviteter som hajmatning, utforska krabbor och dolksvansar, klappa och mata fiskar, lyssna på intressanta guidade turer eller titta på sälarna. En stor fin shop finns det också med presentartiklar i mängder.

Vår dag på Kattegattcentret hittar du HÄR.

Hiss: Gott om plats vid basängen där de matar hajarna och rockorna, så alla får plats och kan titta. Fantastiskt fina akvarier!!!

Diss: Av någon underlig anledning får man inte mata hajarna med sina barn, hur olydiga de än är!!! Jättekonstigt verkligen, jag har funderat mycket på det där och kommit fram till att det måste bero på någon av följande saker:
* hajarna är allergiska mot barn
* om man skulle få lov att mata hajarna med olydiga barn så skulle hajarna få så mycket mat att de till slut skulle bli så tjocka att de sprack. Och det blir jätte jätte mycket att städa för de som jobbar där. Och vem har tid med det!

Vad ni inte visste:
Jag och Babbelpellen utsågs till snyggaste och smartaste besökarna på Kattegattcentret den dagen då vi hade våra sjukt läckra Lisebergsregncapear på oss. Vi fick dock inget pris och jag väntar fortfarande på det. Kanske vi vinner en haj? 

Randers Regnskog:
Ytterligare ett paradis för oss djur- och naturälskare! Jag tror att även detta är något för alla åldrar. Den som vill kan bara gå runt och strosa och titta på de vackra djur och växter som finns där. Men man kan även lära sig massor genom att gå på de guidade turerna så klart.

Vår dag på Randers Regnskog hittar du HÄR.

Hiss: Att det var så fint gjort allting och att man verkligen fick komma nära inpå djuren. Att bli bajsad på av en fladdermus får också tillhöra hissen, hur ofta händer det liksom?

Diss: Maten på Randers denna dagen var ingen höjdare, hamburgare och pommes. ENORMA portioner och det var mycket som åkte i papperskorgen. Det var absolut inget fel på maten, det var bara att det var så mycket mat och lite för mastigt kanske. Någon diss på själva Randers Regnskog kan jag inte komma på. Vi ÄLSKADE det!

Vad ni inte visste:
Att Tapirens närmsta släkting är hästen!! Att den är sjukt kelig och gosig och älskar att bli kliad men att man måste vara mycket försiktig för de är också aggressiva och kan lätt bita av dig armen innan du hinner ropa ”Bondmoran”.

Badhotellet The Reef:
WOW! Vad mer kan jag säga? Vilket ställe!! Själva badhuset är integrerat i hotellet och man ser in till badavdelningen från både resturangen, receptionen och från gångarna till hotellrummen. Det är ett karibiskt paradis i Danmark. Härlig musik, vackert ljus, underbara pooler både för stora och små och det finns mycket att hitta på i detta underbara badlandskap! WE LIKE BIG TIME!!

Vår dag på The Reef hittar du HÄR.

Hiss: Att hela hotellet andades Karibien och att allt var i ett. Ett underbart ställe som man lätt kunde stannat längre på!

Diss: Att det inte fanns några fiskar i vattnet… Inte en endaste liten piraya som kunde bita Babblis i tån, inte en enda krabba som kunde nafsa på honom lite när han simmade med tårna i botten. Sjukt dåligt!

Vad ni inte visste:
Att jag när vi skulle gå ut från hotellet och resa hem mot Sverige råkade ut för en mindre näsincident. Svängdörren som jag gick igenom stannade helt plötsligt men det gjorde inte jag…. Och inte min näsa heller om man säger så.
Den hemska och elaka Lotta tyckte det var hysteriskt roligt och tyckte inte alls synd om mig som hade en ond nästipp hela vägen hem till Sverige.

Thingbaek Kalkminer:
Helcoolt ställe!! Sjukt intressant för oss vuxna och guiden hade mycket spännande att berätta. För de lite större barnen var det spännande och häftigt, jag tror dock inte att de mindre barnen tycker att det är någon höjdare kanske. Det är kallt där nere, ca 8 grader så ta på er en varm tröja om ni ska ner dit. Jag åker gärna dit igen dock och Babbelpellen också. Men han är ju lite speciell…

Vår dag nere i grottan hittar ni HÄR.

Hiss: Att guiden var så kunnig och att det var så vackert där nere med alla värmeljus som stod utplacerade överallt i grottan

Diss: En karaoke-tävling nere i grottorna hade varit sjukt roligt. Jag kan inte förstå varför de inte har det? Fatta bara vilken akustik liksom! Till och med jag hade låtit som Carola i den där grottan!

Vad ni inte visste:
Jag hittade Tjuren som gud glömde där nere i grottan. Förstenad!! Jag ska tacka den som förstenat honom med en megastor ask choklad och en cocacola.
Om jag hittar honom.

Naturcenter Norddjurs:
Det här var bara en liten kvällsaktivitet men jag måste säga att det var en av de roligaste händelserna på hela resan. Ungarna fick göra upp eld och där grillades sedan vår middag. Under tiden fick vi chansen att gå ner till havet i vadarbyxor och med håvar och ”periskop” leta djur och snäckor i vattnet medan vinden rev i kläderna och regnet gjorde oss plaskvåta.

Vår kväll på Naturcenter Norddjurs hittar ni HÄR.

Hiss: Att vi trots vädret fick chansen att få en superhärlig kväll!!

Diss: Att inte alla mammor tog chansen att gå med barnen ner till havet. Det hade varit så mycket roligare om alla hade hängt med.

Vad ni inte visste:
Att jag är helt sjuuuukt snygg när jag ser ut som en dränkt katt. När mascaran sitter i hela ansiktet, håret hänger i stripor ner i ansiktet och jag är kall, blöt och knottrig över hela kroppen. Eller så var det så att jag INTE var helt sjukt snygg i det läget. Hm, jag kommer inte ihåg. Men Babbelpellen brydde sig så klart inte ett dugg, han var bara så underbart glad att han fick vara vid havet och fiska maneter.

Våra underbara guider från Stena Line:
Vi hade Ronja, Katja, Sofia och Carl med oss under vår resa och de var helt FANTASTISKA!!! De hjälpte oss med allt och såg till att vi hela tiden visste vart vi skulle, vad som skulle hända härnäst, när vi skulle äta, fika, mumsa glass och leka.

Utan dem hade resan inte alls blivit vad den blev!

Hiss: att ni var så underbara mot oss alla och hade humöret på topp hela tiden!!

Diss: Samma sak… ni var så underbara så att vi allihopa ville smugla med er hem och fortsätta att ha er som vägledare.

Vad ni inte visste:
Jag har visat er bilder på Ronja och Katja. Och nu ska ni få en bild på Carl som var med oss sista kvällen och på hemresan. Men jag har deletat bilden på Sofia 🙁 Jag råkade radera 10 st bilder från näst sista dagen och där var Sofia med. Skit också! Men hon var lika söt och go som de andra! Tro mig!

Interbus och Ronny:
Vi hade en helt fantastiskt fin buss som tog oss från Göteborg, genom Danmark och tillbaka till Göteborg igen. Men bussen hade ju så klart inte varit någonting utan vår underbara bussis Ronny som var med oss hela resan.

Hiss: Att han orkade med ett gäng virriga mammor och flamsiga ungar (eller var det flamsiga mammor och virriga ungar??) i hela 4 dagar utan att gnälla en endaste gång. Han var hela tiden lika glad och go!

Diss: Att han inte nappade på mitt och Babbelpellens förslag att han skulle köra oss hela vägen hem till Småland och sedan stanna kvar med buss och allt som vår alldeles personliga chaufför. Som tack skulle han få klappa mina kossor och dricka så mycket mjölk han ville. Hur kan man tacka nej till något sådant? Konstig snubbe!

Vad ni inte visste:
Ja, det vet inte jag heller ärligt talat… 

Jag hoppas inte jag glömt något nu… pust!

Jag vill bara avsluta med att säga att jag ALDRIG NÅGONSIN blivit så här bortskämd i hela mitt liv! Jag och Babbelpellen har haft en helt fantastiskt resa med massor av Barnsligt Skoj, massor av mat, massor av glass, massor av härliga ungar och massor av skratt.

Eftersom jag är pank som en kyrkråtta så är det ett extra plus i kanten att jag inte behövt ta upp plånboken en enda gång på hela resan!!!!! Stena Line har bjudit oss på allt. Och jag menar verkligen ALLT!! Helt otroligt. Jag är så sjukt tacksam och lycklig att vi fick chansen att följa med och allt är tack vare alla er underbaringar som röstat på oss!

WE. LOVE. YOU!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *